TKD a obowiązki??
Napisano Ponad rok temu
Kobiet jest wiele tkd jedno. :twisted: .
Tkd jest jedno 8O
Pracowac mozna w wielu zawodach, a w kd sa 3 federacje tylko :twisted:
Że niby jakie 3 federacje? Dla Ciebie chyba 3 federacje ITF :wink:
Cóż dla mnie najważniejszą federacją (prawie tak ważną jak mój klub) jest PUT. A oprócz tego światowe federacje TI, GTF, ETF...
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w grudniu 2002 zdobyła mistrzostwo swiata (juniorów) w walkach, pod koniec I semestru 3 klasy liceum miała średnią 4.9 .
Na ostatnich mistrzostwach Polski zdobyła srebro jej wyniki z matury to : polski 5, historia 5, angielski 5, na świadectwie maturalnym miała średnią ponad 5.0, nie pamietem dokładnie ale była jedną z najlepszych uczennic w szkole.
Co do pytania o inne zaineresowania ja gram na gitarze całokowicie amatrosko ale znajduje na to czas, czasami jeszcze napisze jakąś stroke internetową dla kolegi na informatyke, robie jeszcze kilka innych rzeczy o których nie bede pisał bo po co, (dodam jeszcze ze droga na sale zajmuje mi 0,5h w jedną strone). Jeśli komuś na czymś zalezy to mozna pogodzić wszystko, treba chcieć
Pozdrawiam Hajo
Napisano Ponad rok temu
Jak to trzy federacje? Ja sam znam ze dwadzieścia...
![]()
Gizmo
Federacje tak, ale style najwyżej dwa!!! Reszta to Ameryka (czytaj wolna amerykanka)
Napisano Ponad rok temu
Federacje tak, ale style najwyżej dwa!!! Reszta to Ameryka (czytaj wolna amerykanka)
![]()
![]()
No patrz. A mnie się wydawało, że jest parę stylów TKD starszych od tego, który Ty ćwiczysz. Też wolna amerykanka?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
No ale żeby tak nie trzymać Cię w niepewności, to np. Chung Do Kwan TKD (Won Kuk Lee, a potem Son Duk Song, który do tej pory żyje i działa - organizacja World Taekwondo Association) albo Sang Moo Kwan TKD...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że azjaci w tym temacie są naprawdę konsekwentni. Co mistrz do już coś mu się tam nie podoba i zaraz wymyśla nowe np. TKD jeszcze lepsze od poprzednich
Wystarczy spojrzeć co się stało ze sztukami walki w Chinach.
Dziwię się dlaczego ewolucja nie może przebiegać w ramach stylu tylko trzeba zmieniać nazwę?
Zapewne chodzi jak zwykle o kasę.
Ale chyba odbiegłem od tematu.
Pozdro Gizmo.
Napisano Ponad rok temu
A chodziło mi o to, i tylko o to, że w taekwondo jest sporo więcej niż 2 style i te kolejne wcale niekoniecznie są odłamami tych dwóch, które masz na myśli
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Obite stopy- Ponad rok temu
-
Puchar A- Ponad rok temu
-
3miasto - po egzaminie :)- Ponad rok temu
-