TKD a obowiązki??
Napisano Ponad rok temu
Kobiet jest wiele tkd jedno. :twisted: .
Tkd jest jedno 8O
Pracowac mozna w wielu zawodach, a w kd sa 3 federacje tylko :twisted:
Że niby jakie 3 federacje? Dla Ciebie chyba 3 federacje ITF :wink:
Cóż dla mnie najważniejszą federacją (prawie tak ważną jak mój klub) jest PUT. A oprócz tego światowe federacje TI, GTF, ETF...
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w grudniu 2002 zdobyła mistrzostwo swiata (juniorów) w walkach, pod koniec I semestru 3 klasy liceum miała średnią 4.9 .
Na ostatnich mistrzostwach Polski zdobyła srebro jej wyniki z matury to : polski 5, historia 5, angielski 5, na świadectwie maturalnym miała średnią ponad 5.0, nie pamietem dokładnie ale była jedną z najlepszych uczennic w szkole.
Co do pytania o inne zaineresowania ja gram na gitarze całokowicie amatrosko ale znajduje na to czas, czasami jeszcze napisze jakąś stroke internetową dla kolegi na informatyke, robie jeszcze kilka innych rzeczy o których nie bede pisał bo po co, (dodam jeszcze ze droga na sale zajmuje mi 0,5h w jedną strone). Jeśli komuś na czymś zalezy to mozna pogodzić wszystko, treba chcieć
Pozdrawiam Hajo
Napisano Ponad rok temu
Jak to trzy federacje? Ja sam znam ze dwadzieścia...
Gizmo
Federacje tak, ale style najwyżej dwa!!! Reszta to Ameryka (czytaj wolna amerykanka)
Napisano Ponad rok temu
Federacje tak, ale style najwyżej dwa!!! Reszta to Ameryka (czytaj wolna amerykanka)
No patrz. A mnie się wydawało, że jest parę stylów TKD starszych od tego, który Ty ćwiczysz. Też wolna amerykanka?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
No ale żeby tak nie trzymać Cię w niepewności, to np. Chung Do Kwan TKD (Won Kuk Lee, a potem Son Duk Song, który do tej pory żyje i działa - organizacja World Taekwondo Association) albo Sang Moo Kwan TKD...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że azjaci w tym temacie są naprawdę konsekwentni. Co mistrz do już coś mu się tam nie podoba i zaraz wymyśla nowe np. TKD jeszcze lepsze od poprzednich
Wystarczy spojrzeć co się stało ze sztukami walki w Chinach.
Dziwię się dlaczego ewolucja nie może przebiegać w ramach stylu tylko trzeba zmieniać nazwę?
Zapewne chodzi jak zwykle o kasę.
Ale chyba odbiegłem od tematu.
Pozdro Gizmo.
Napisano Ponad rok temu
A chodziło mi o to, i tylko o to, że w taekwondo jest sporo więcej niż 2 style i te kolejne wcale niekoniecznie są odłamami tych dwóch, które masz na myśli
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obite stopy
- Ponad rok temu
-
Puchar A
- Ponad rok temu
-
3miasto - po egzaminie :)