piękna sztuka dla sztuki - o to chodzi
Napisano Ponad rok temu
zobaczcie ten film, nie ważne kto to pokazuje, liczy się pokazanie piękna aikido
aikido jest piękną sztuką dla sztuki i taką pozostanie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2.3 mb
/me sentymentalny
Napisano Ponad rok temu
I od kogo sie czlowiek ma tego uczyc, skoro niektorzy senseje staja sie bylymi...
Fszystkie moje marzenia o hakamie poszly sie pasc na lake pod lasem, bo ktoz mnie tego naóczy
Napisano Ponad rok temu
Co ty gadasz? może z 3% populacji aikidosensejów, reszta ćwiczy, idź trenuj, zdobądź hakamę 8)I od kogo sie czlowiek ma tego uczyc, skoro niektorzy senseje staja sie bylymi...
/me sentymentalny
Napisano Ponad rok temu
Piękny balet, szkoda że dotarło to do mnie dopiero po 3 latach treningów.
Napisano Ponad rok temu
Ech, poznaję salę (znaczi't dojo), poznaję senseja i innych, wracają wspomnienia czasów beztroskiej młodości...
Piękny balet, szkoda że dotarło to do mnie dopiero po 3 latach treningów.
Kurwa - nie rozumiem takich wypowiedzi.
Żałować to byś mógł jak byś te trzy lata siedzial przed telewizorem, jadł chipsy i zapijał colą.
Może aikido to balet a może zabójcza broń - nieważne w tym momencie. Przecież przez ten czas robiłeś coś ze sobą i napewno czegoś się nauczyłeś. Tak czy tak masz szersze spojżenie na sprawę bo Twoja wiedza jest większa niż tych co np całe życie trenowali jeden stylalbo wogóle nic nie robili. Moim zdaniem każde przeżycie i każde doświadczenie czegoś nas uczy i nie ma sensu biadolić.
Na koniec - komentarz jest do tej wypowiedzi, ale dotyczy tych wszystkich co tak marudzą.
Swoją drogą ciekawe czy np taki Fiodor też żałuje. On z tego co mi się udało zorientować raczej poświęcił aikido dużo czasu to i żal powinien mieć większy.
pozdrwiam
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciiiiiichooooo szczepan 8)No zatkalo mnie momentalnie po obejrzeniu tego filmika 8O Chyba mamy inne kryteria piekna, Fiodor :?
baw się na sylwestra
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No jasne jak mi polowe meololof wywalasz s forum, adminie....Co ty gadasz? może z 3% populacji aikidosensejów, reszta ćwiczy, idź trenuj, zdobądź hakamę 8)I od kogo sie czlowiek ma tego uczyc, skoro niektorzy senseje staja sie bylymi...
Napisano Ponad rok temu
połowę czego?No jasne jak mi polowe meololof wywalasz s forum, adminie....
Napisano Ponad rok temu
Ale goście mają hery, no i opanowane aktorstwo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może najzwyczajniej nie było to-to czego Szukałeś?
Nie każdy odnajdzie w Aikido drogę. Ale co ja moge o tym mówić.
Za 10lat powiem, jednak już dziś uważam, że to czy Aikido będzie sztuką walki czy "baletem" zależy też od nastawienia, i gdy się jest już na tatami, czy uskutecznia się piękny balet, czy z uke wykonuje "śmiercioniośne" techniki z pełnum zaangażowaniem i świadomością czemu to służy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
flim ten powstal kilka dobrych lat temu.. a tu sie okazuje ,ze malo kto go widzial..szczegolenie pewnie expert od aikido z kanady..
nie, nie jest to lektura obowiazkowa ale na Peruna.. nie odkrywajmy Ameryki po raz kolejny
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobra sztuka montażu :wink:
A aikido?? hm... ładniutkie 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sylwester w BUDOJO - zaproszenie
- Ponad rok temu
-
Odwrócony miecz.
- Ponad rok temu
-
bajka o aikido
- Ponad rok temu
-
Konkurs Majki --- Rodowod nicka: PANCER
- Ponad rok temu
-
40 rocznica zalozenia NYAikikai
- Ponad rok temu
-
Żeby tylko sekta...
- Ponad rok temu
-
Jak zmienić Aikido by w rok uczyło obrony przed serią... ;)
- Ponad rok temu
-
Trening zaawansowany, lub jego brak.
- Ponad rok temu
-
From Berlin to all of you
- Ponad rok temu
-
mini-pokaz aikido w M1
- Ponad rok temu