Tanie a dobre noże.
Napisano Ponad rok temu
Hehe tu masz namiaste "bera clawa" i tylko 29,00zl [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] kupujesz ?! Ja odradzam
Napisano Ponad rok temu
Xarr : " a wtedy..." przełaczamy tego MP5[myle sie?] na automat i prujemy ? : P
Narcyz : ten Opinel jest sympatyczny ; ) choc bardziej mi przypmina nóz do masła
Kane : rozbrajajacy jets opis tej "koski" wsam raz dla leszczy aby poszpanowac wygladem only wygladem ; ) ja sie na stali nieznam ale widze ze szajs jakich mało
Napisano Ponad rok temu
War dobrze proponuje.
A reszta to co? co z wami? gość ma wydawać w chuj kasy żeby kupić markowe szmeliwo? "dołóż tyle i kup to", blablabla a od kiedy to wsadzenie kosy w dupę jest do zrobienia tylko nożem za minimum 200 zł?
Czy wy nie przesadzacie z tymi nożami? zaraz wam tu walnę porównanie socoma z crawfordem 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
" a wtedy..." przełaczamy tego MP5[myle sie?] na automat i prujemy ? : P
a tam patrzysz na jakis plujacy zelazem kawalek mechanizmu :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wybacz zlotyelfie tę dygresję ale dopiero w nocy zagnało mnie do przestudiowania dyskusji "aukcyjnej" z początków miesiąca.
Okrutni z Was ludzie! Ktos zadał sobie trud "wstępnego naostrzenia" a Wy rżycie
a powaznie elfie:ja tez byłbym za Victorinoxem-przydaje sie naprawde
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
i z artemixu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(wyretuszowali dzwignię blokady???)
stal - 12c27, zahartowana do 57-59RC [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nierdzewna absolutnie. tydzień używałem go do robienia jedzenia, jedyny tłuszcz jaki widział to ten z kurczaka, zero najmniejszych oznak rdzy. trzyma ostrze nieźle - można trochę popracować bez utraty ostrości/komfortu cięcia. oczywiście jak się naostrzy na żyletkę to trzyma b. krótko. jak dla mnie bardzo wygodny chwyt. mocny lockback. POTWORNY ZGRZYT W TYM MODELU - ZŁOŻONE OSTRZE OPIERA SIĘ O PLASTIK OSŁANIAJĄCY OŚ ŚRUBY. może w innych modelach jest to inaczej rozwiązane. myśle nad zrobieniem jakiegoś stop-pinu. nóż niby na śruby, ale trzymają tylko okładki chwytu. wszystko jest konstruowane na ośkach, trzeba mieć praktykę w składaniu.
kupiłem go za jakieś 120zł, ale teraz cena może być wyższa.
wysyłkowo: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale dość drogo (dziwny link, możę przestać działać)
+10 lat gwarancji producenta
nie żałuję
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No i cena to tylko 55 zlociszow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
elf - to ten w lewym dolnym rogu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
otoz kolego przy extremalnym i ciaglym machaniu takim balkiem skraca sie jego zywotnosc.....tworza sie bezpowrotne luzy (wszak sa to nity )
czasem sie moga zlamac...ogolnie wszytko klekocze a ostrze nawet rozlozone i scisniete w dloni lata na boki utrudniajac prace takim nozem
ale jesli chodzi np. o uzywanie takiego noza jako EDC to czemu nie ......wytrzyma dlugo no i plus dla herbertza ze stal 420 jest naprawde 420 powinno ci styknac
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nity to w wyadniu tego noza przeklenstwo - na EDC jak mowlem - jest ok ...
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia i szczerze pierdoli syslwestra!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak przechowujecie kolekcje
- Ponad rok temu
-
3 ulubione noże
- Ponad rok temu
-
Cheap Sebenza