Sylwester w BUDOJO - zaproszenie
Napisano Ponad rok temu
Kto jest najbardziej skromny i dlaczego redakcja Budojo?
Napisano Ponad rok temu
Stare się nadaje tylko dla ciecia, bo brudne i śmierdzi. 8) A jak się zaleje, to już tylko do cięcia.
zgadzam sie z Tobą ... na trzeźwo nie da się tego ciąć... 8)
Napisano Ponad rok temu
Ghar: uważaj, bo jak spróbujesz zasnąć na takim mocno uzywanym tatami to może to byc ostatni i wieczny sen - strzez się czadu - cichego zabójcy :wink:
Gregos 28: jakoś mi tak nie podskakujesz w realu :wink: Ciekawe dlaczego :wink:
Redakcja Budojo: Nie mogę sie oprzeć i odpowiem na swój sposób (nagrody też sie nie spodziewam jak tego poprzedniego fantu coś mi go waćpan obiecał )
Ad 1 Najlepsze czaspoismo o sztukach walki w Polsce to Czarny Pas by Ryszard Murat (wymawiać z francuska Mira
Ad2. A cholera wie, to jakieś niszowe pismo i kto by to czytał :wink: jak sie ma krynice mondrosci (pisownia zamierzona) w osobie redaktora nacz pod bokiem
Ad 3 Najkorzystniej jest wydębić z drukarni darmowy egzemplarz ewentualnie od młodszego naiwnego kolegi tudzież w pasażu dworca śródmieście ze stolika w tak zwanym wtórnym obiegu jak wiel innych pism
No i pytanie od Graframolo: Sam sie nad tym zastanawiam od wielu lat i chyba ten typ tak ma :wink: :peace:
Napisano Ponad rok temu
To organizuj! 8) :wink: Chętni do imprezki zawsze się znajdą.Tylko siasc i plakac rze sie niebylo, no cusz ale taki to jusz los nieda sie byc w 2 miejscach naraz (chyba ze sie ma 10 dan) trzeba czasem zadbac o wlasnych gosci. Moze dalo by sie zrobic poprawinki? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tyle prasa pisała :A tańce jakieś były ???
Japoński sylwester na Ursynowie
nos 02-01-2004, ostatnia aktualizacja 02-01-2004 00:25
Zamiast szampana - sake, zamiast dyskotekowych tańców - trening aikido i nauka japońskiego masażu. Tak wyglądała sylwestrowa zabawa w Ośrodku Sportów Japońskich przy ul. Bekasów 6.
To był pomysł byłego ambasadora Polski w Japonii Jerzego Pomianowskiego. Punktualnie o północy zamiast otworzyć szampana, ambasador przeciął mieczem zrolowaną i namoczoną matę. Rytuał nosi nazwę tameshigiri.
- Parę miesięcy temu założyłem Stowarzyszenie Aikido i chciałem w podobnym duchu zakończyć rok. Sylwester po japońsku bardzo mi do tego pasował - tłumaczył Jerzy Pomianowski, od 20 lat zafascynowany aikido. W tej japońskiej sztuce samoobrony, opartej na unikach, jest mistrzem. Ma czwarty dan na czarnym pasie, w Polsce tym samym mogą się pochwalić jeszcze trzy osoby.
Dlatego zamiast tradycyjnych tańców uczestnicy zabawy trenowali uniki i posługiwanie się mieczem. O godz. 2 chętni mogli się nauczyć technik japońskiego masażu. - Wszyscy byli zachwyceni. Niektórzy twierdzili nawet, że to najlepszy sylwester w ich życiu - przekonywał gospodarz wieczoru.
Napisano Ponad rok temu
A co to jest 4 dan na czarnym pasie :shocked!: przestraszony
Napisano Ponad rok temu
A i zdjątko jeszcze było w GW (fajny cień 8) )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niezły dziennikarz
Napisano Ponad rok temu
Mam gazetę, niezły pasztecik, na zdjęciu niewiele można zobaczyć ciemne i ponure jakieś, a teksty nie wiadomo skąd, gość pomylił ośrodek ze stowarzyszeniem, ośrodek ma parę miesięcy a stowarzyszenie 15 lat, ale dla reportera dodatku regionalnego czołowej gazety "wsio ryba".
Pozostałe kwestie no comments bo ręce opadają.
Ale zawszeć to jakaś reklama dla Budojo. 8) 8) 8)
Temacik już już zdychał ale mój Łabędź Prasowy jest niezawodny.
Dzięki łabądku, jakoś ci się zrewanżuję. A propos plakacik czeka na ciebie w dojo/Budojo może byś wpadł towarzysko i w ogóle.
Wszystkie zajęcia zgodnie z planem na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
a wrajac do tatmi to gdzie mozna kupic nowe ?
a po swa nagrode oczywiscie zglosze sie do Budojo - wybieram sie do was w najblizszym czasie na jakis weekend ( przywioze torusnkie pierniki )
Napisano Ponad rok temu
Pancer (zastanawiający się nad naciśnięciem :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepanie!No nie wiem Pancer, czy to przemyslana doglebnie decyzja.....hmhm...ty cwiczysz bokken bezkontaktowy , a jak ze zdjec wynika, oni tam sie leja naprawde 8) No chyba ze zalozysz kask z kendo zeby ci lysinki nie porysowali :wink:
Czy ty naprawdę po obejrzeniu zdjęć uwierzyłeś, że tam się leją naprawdę? 8O To przecież wszystko ściema! :roll: Może nie jest to mistyfikacja klasy Tsunami ® soke Murata, ale bardzo zbliżona do tej z wizytą Tulku w Warszawie. :wink:
Pancer jest twardziel,:paker: a fukuro shinaie (piankowy sprzęt) są, jak nazwa wskazuje, bambusowymi mieczami w skórzanej torebce, więc łysinka się nie porysuje, a co najwyżej wypoleruje.:idea:Szef tego przybytku też do długowłosych nie należy.:wink:8)
Napisano Ponad rok temu
Poprawinki! Kiedy?
Napisano Ponad rok temu
Widze, że dopiero wyraźne naciśnięcie na odcisk Redakcyjny powoduje otrzymanie oficjalnego zaproszenia do kuźni młodych kadr .
Pancer (zastanawiający się nad naciśnięciem :wink: )
Stara gwardio co wam!!? To od kiedy wam zaproszenie potrzebne żeby wpaść do znajomych i zabadziewić do rana.
Pancer, Jerzyk, Łabędź możę jeszczę kierowcę wysłać bo kimonko za ciężkię i na Ursynów za daleką.
8) 8) 8O 8O 8) 8) Ale się w tej Warszawie porobiło oj porobiło, przez te parę lat co mnie nie było. No cóż chłopaki podorastali, chiba nie?
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie, mnie nie trzeba bylo 3 razy powtarzac, sam sie wprosilem. Teraz tylko czekam na obiecane przez Redakcje bilety samolotowe, jak tylko przyjda.........srrrruuuuuuuu do Polski. Bez wahania. Prosto do Budojo, nawet nie odwiedze Rodzinki Zeby sie cos nowego nauczyc, zobaczyc w koncu Prawdziwe Kenjutsu :wink: . Oraz wpasc do znajomych i zabadziewic do rana, a jakze! 8)Stara gwardio co wam!!? To od kiedy wam zaproszenie potrzebne żeby wpaść do znajomych i zabadziewić do rana.
Napisano Ponad rok temu
No chyba ze zalozysz kask z kendo zeby ci lysinki nie porysowali :wink:
Szczepanie mój miły, o łysinke mą nie ma się co bać, bo swoje już przeżyła, nawet rozcięcie powłok skórnych :wink: wykonanych ręką Człowieka-Młota :wink: .
A odwiedze z zieloną gałązką pokoju, a nie by gowy rozbijać, a co gorsza by mi rozbijali. :wink:
Pancer (już szukający kasku typu orzeszek )
Napisano Ponad rok temu
dzieki, zaproszenie (podwójne) przyjęte Wiesz stara Gwardia nie chciała ci się narzucać , ale skoro tak ładnie zapraszasz to pewnie wpadniemy i nie powstrzyma nas nawet nowa gwardia przyboczna ani tłum uczestników programu uchi deschi :wink: . Także czuj duch bo nieznacie dnia ani godziny gdy stanie sie tłoczno od naszych smukłych ciał, a powietrze przeszyje błysk odbitych od naszych łysinek promieni zimowego słońca
P.S. A za obsługe prasowa to się jakoś policzymy; faktura umowa zlecenie wiesz jestem otwarty na propozycje :wink: :wink: 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Odwrócony miecz.
- Ponad rok temu
-
bajka o aikido
- Ponad rok temu
-
Konkurs Majki --- Rodowod nicka: PANCER
- Ponad rok temu
-
40 rocznica zalozenia NYAikikai
- Ponad rok temu
-
Żeby tylko sekta...
- Ponad rok temu
-
Jak zmienić Aikido by w rok uczyło obrony przed serią... ;)
- Ponad rok temu
-
Trening zaawansowany, lub jego brak.
- Ponad rok temu
-
From Berlin to all of you
- Ponad rok temu
-
mini-pokaz aikido w M1
- Ponad rok temu
-
Zimowy oboz aikido 2004 (borowice)