Jaka sztuke walki polecacie ?
Napisano Ponad rok temu
Mam 176cm wzrostu, waze 70kg, mam dosc masywna budowe ciala, wytrzymale kosci (sprawdzone i ogolnie jestem dosc sprawny. Uprawiam wspinaczke skalkowa i czasem troche biegam.
Chce zaczac cos trenowac, ale nie moge jeszcze sie zdecydowac co. Interesuje mnie styl kontaktowy, z duza iloscia sparingow i mozliwie 'rzeczywista' walka, a nie sekwencji typu 'teraz partner stanie tak, my go uderzamy tak'.
Ogolnie - szukam czegos zblizownego do stylu ulicznego, co mogloby byc urozmaiceniem dla czlowieka uprawiajacego (wlasciwie majacego przerwe w uprawianiu - kontuzja) tak statyczny sport jak wspinaczka.
Co byscie mi polecili ? [najchetniej wraz z adresami we Wroclawiu
pozdrawiam !
S.
Napisano Ponad rok temu
Muay thai albo jeszcze lepiej jakies MMA np Shidokan. Poczytaj forum, sam dojdziesz do wlasnych wnioskow.
Jaka to kontuzjia? Bo moze Ci przeszkadzac i w tym sporcie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przeciagniety fucker i serdeczny lewej reki. Objawia sie tylko w momencie duzego obciazenia na rozprostowanych palcach, tzn. w czasie wiszenia na nich
pozdr,
S.
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że nie masz pojęcia o MA, więc te twoje
Są bardzo ważne ponieważ uczą odruchów, a bez tego nie nauczysz się niczego kolego i właśnie te " Twoje sekwencje" wykorzystasz później w sparingach!sekwencji typu 'teraz partner stanie tak, my go uderzamy tak'.
Bo jak zablokujesz/unikniesz/skontrujesz uderzenia w sparingu nie wiedząc jak się przed nimi bronić?! a gdzie technika?! uderzenia to nie tylko wupuszczenie reki do przodu! w takim uderzeniu nie ma siły choć pewnie się Tobie wydaje, że jest a gdzie praca nóg? skręt ciała?, skret barków?, skret pięści? gdzie koordynacja? dynamika? w takim uderzeniu jest siła i tego właśnie się uczysz na tz pracy z partnerem, na przyżądach - "zadaniówkach"
Tak pokrótcce pozdrówka
JacaTB
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w jakiej okolicy mieszkasz ??
Na Gaju, niedaleko AE. A na Nowy Dwor mam bardzo dobry dojazd 134
Chyba rzeczywiscie zdecyduje sie na poczatek na boks a pozniej bede kombinowal z innymi stylami.
Macie jakies konkretne adresy klubow, ktore polecacie ?
Czy ktos trenowal w 'Atlasie' naprzeciw carrefoura ?
pozdrawiam,
S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witek sadystyczny? eeetam... taka specyfika thaia..., treningi sa bardzo ciezkie, czasami wole wracac tramwajem niz autem, bo niebardzo mam sile ruszacz nogami i krecic kolkiem. To strasznie sympatyczny gosc, wyszkolil juz wielu dobrych fajterow, kladzie ogromny nasisk na techniki reczne i od tego rozpoaczyna kazda poczatkujaca grupe.
Dragon (XV LO) ma dosyc dobre zaplecze, duzo sprzetu przyjemna salka z lustrami, duza sala do solidnej rozgrzewki itd. itd.
Dragon to takze zajecia w sp.71 na Podwalu, ale inna metodyka treningowa.
moze inaczej, od innych elementow wychodzi instruktor, zdecydowanie bardziej w/g tajskich metod treningowych - lokcie, kolana, klincz, niskie kopniecia, nastepnie łapki, potem w miare rozciagania wyższe kopniecia (tutaj wlasnie trenuje, + 1 trening przyżądowy w tygodniu w XV LO).
pozdrawiam
imiennik Witka :-)
Witek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co jest w takim razie lepsze??