Żeby tylko sekta...
Napisano Ponad rok temu
"Forum" (Na podstawie Jesusalem Post, Quest-France)
Teraz sekta to jak komplement....
Napisano Ponad rok temu
Ale ale, Pancer ty opowiadałeś, że byłeś w Egipcie a nie we Francyji, no to jak oni z ta sektą :? :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
Przygłusi chyba ci donosiciele ... i pewnie zacofani (żeby o Aikido nie slyszec? - wstyd)
Hehehe
Dobre Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na wieść że jestem z Polski, jeden zabojad stwierdził It's a small country in Africa?!!
I po angielsku gadał w tym ich bełkocie?
Napisano Ponad rok temu
hehehehe....I po angielsku gadał w tym ich bełkocie?
Francuski jezyk jest bardzo pieknym, poetyckim jezykiem. Uwazam ze ma lepsza melodyke niz polski. Jak ktos slucha polskiego, to tylko same spolgloski slychac :roll: Jakby ktos swiszczal przez zeby......
Napisano Ponad rok temu
Francuski jest piękny, ale jego fonetyka bardzo upośledza. Francuzi mają straszne problemy z nauką języków nie tylko ze względu na brak motywacji i zły system nauki języków w szkole. Ludzie, których pierwszy język ma rozbudowane akcentowanie (jak we francuskim) mają trudniejszą droge w nauce języków obcych. Znacznie łatwiej się uczyć wymowy obcych języków Polakom (w polskim akcentowanie jest banalnie proste) niż Francuzom.hehehehe....I po angielsku gadał w tym ich bełkocie?
Francuski jezyk jest bardzo pieknym, poetyckim jezykiem. Uwazam ze ma lepsza melodyke niz polski. Jak ktos slucha polskiego, to tylko same spolgloski slychac :roll: Jakby ktos swiszczal przez zeby......
Napisano Ponad rok temu
hehehehe....I po angielsku gadał w tym ich bełkocie?
Hehehe tak czy siak to lespsze niż duński - napchać się klusek i gadać ot cała melodyka duńskiego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Otóż aikidocy są, co było do przewidzenia, groźnymi sekciarzami. Odciągają ludzi od Świętego Kościoła Powszechnego i w bliżej nieznany sposób przeprowadzają pranie mózgu. Tu katechetka opowiedziała historyjkę o chłopcu, który zapisawszy sie na Aikido, po jakimś czasie zadźgał nożem swego ojca. Aby w umysłach dzieci nie pozostawić żadnych wątpliwości, dodała skwapliwie, iż psycholodzy badający chłopaka jednoznacznie stwierdzili winę przebiegłej sekty Aikido. :roll:
Pomijając niewątpliwy walor humorystyczny, troszkę byłem zdziwiony jak to jest, że w państwie prawa szkaluje się wśród murów publicznej szkoły reputację oficjalnie, z której by nie patrzeć strony, działających stowarzyszeń (bo taką chyba formę przymuje większość aikidowych organizacji, choć ręki sobie uciąć nie dam...). Ciekawe. Może czas na wizytę w szkole...
Napisano Ponad rok temu
ktoregos dnia spytalem sie go o aikido. nie powiedzial nic konkretnego tylko powiedzial ze sie zorientuje. w czasie kiedy sie orientowal porzyczylem mu ksiazke o aikido i pare pokazow nagranych na vhs (gdyz byly to czasy 486 dx'ów i o nagrywarkach to jeszcze nie mowiono a cd romy powoli raczkowaly) .
w kazdym badz razie od tego czasu ksiadz mnie zaczal unikac a jak juz musial ze mna rozmawiac rzucal pare zdan poczym mowil, ze sie spieszy.
ksiazki mi nie oddal a kasety gdzies podzial...
a ja chcialem sie tylko dowiedziec czy trenujac aikido mam szanse pojsc do nieba
Napisano Ponad rok temu
Ciekawostki
WENN, JP /2004-01-12 06:14:00
Zakonnica mistrzynią karate
44-letnia brytyjska zakonnica zdobyła czarny pas karate. Siostra Rhonda Rice jest jedną z 16 zakonnic zamieszkujących klasztor Wszystkich Świętych w Ditchingham w hrabstwie Norfolk.
Przed trzema laty siostra Rhonda zaczęła ćwiczyć karate w klasztornej piwnicy, ale wkrótce otrzymała pozwolenie na zapisanie się do klubu karate. "Miałam miejsce w piwnicy pod refektarzem, gdzie wisiał worek do ćwiczeń, ale to nie było to samo, co w klubie", mówi waleczna zakonnica.
"W końcu zebrałam się na odwagę i zapytałam Matkę Przełożoną, czy mogłabym zapisać się do klubu, a ona powiedziała 'Tak'. Od tamtej pory już się nie wahałam." Trenerzy z zaskoczeniem przyjęli wiadomość, że najnowsza członkini klubu jest zakonnicą, a siostra Rhonda musi teraz przyzwyczaić się do rozgłosu towarzyszącego jej osiągnięciom.
"To trochę kłopotliwe. Wkrótce będę musiała wychodzić z klasztoru w kominiarce na głowie", powiedziała.
Napisano Ponad rok temu
a ja chcialem sie tylko dowiedziec czy trenujac aikido mam szanse pojsc do nieba
z tego co tutaj sobie czytam, to AIKIDO jest najkrótszą drogą bo niczego nie uczy a daje złudzenie, że jest odwrotnie.
wniosek - przez AIKIDO do nieba łatwo szybko i przyjemnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To wysoki poziom ma ta sekcja karate, jak dali zakonnicy dana po 3 latach ćwiczeń. No chyba że twarda z niej była sztuka, i zapieprzała w tej piwnicy po 10 godzin dziennie, a na sekcję przychodziła z wizytacją
Klechy są niebezpieczne. To po prostu jeszcze jedna organizacja, która od dłuższego czasu traci władzę i wpływy. Sami krzyczą o praniu mózgu, wartościach etc. a dawno temu zapomnieli jakie to wartości, ponoć, reprezentują. A to czy godzimy sie na takie brednie w szkole, zależy od nas. Takie historie nie są śmieżne, są tragiczne i żenujące.
Napisano Ponad rok temu
Podczas obozu w Kazimierzu przychodził na treningi pewien zakonnik...
i nikt z tego powodu nie pisał artykułów.
Napisano Ponad rok temu
Nieźle, nie?
Napisano Ponad rok temu
Chociaż słyszałem, że gdzieś tam z powodu protestów księdza zamknięto sekcje... jogi. Bo to okultyzm, sekciarstwo, ble, ble, ble...
Nieźle, nie?
No i co z tego, czy z tego, ze jeden ksiadz ma nie po kolei pod sufitem wynika, ze Kosciol jest zly jako organizacja? Moim zdaniem nie... No, to teraz wszyscy sie na mnie pewnie rzuca. :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zmienić Aikido by w rok uczyło obrony przed serią... ;)
- Ponad rok temu
-
Trening zaawansowany, lub jego brak.
- Ponad rok temu
-
From Berlin to all of you
- Ponad rok temu
-
mini-pokaz aikido w M1
- Ponad rok temu
-
Zimowy oboz aikido 2004 (borowice)