kenjitsu - techniki
Napisano Ponad rok temu
teraz mam swiateczna przerwe w treningach jj. czasem mamy kenjitsu na zajeciach (czasem seminaria z blaszkiewiczem i toschimichi takeuczi - z miecza).. znam zaledwie kilka technik kenjitsu..
chcialbym cos pomachac bokenem.. subri juz mnie troche nudza... moze jakies kata? znacie jakies stronki? najlepiej do cwiczen bez partnera, albo z partnerem i bede sobie kogos wyobrazal... ach te swieta..
macie cos? nudno tak nic nie robic..
Napisano Ponad rok temu
tu jest cos fajnego
to chyba nie kenjitsu tylko iaido - jak zwal tak zwal.. mi sie podoba - rozne sposoby chowania miecza - calkiem ladne.
polecam link
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie super stronka! dzieki wielkie!
Napisano Ponad rok temu
Nie szukaj tanich wymowek. Jak takis mistrz i sie odwazasz krytykowac innych, pozycz kamere od kolesi i pokaz nam swoje mistrzostwo 8)Dajcie mi kamerę naprawde wam sie to podobało ??
Napisano Ponad rok temu
co za róznica jakim mieczem macha i czy jest starym czy mlodym japoncem?? równie dobrze moglby to byc młody murzyn z bokenem w sceneri matrixa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wole trening z partnerem... ale na bezrybiu i rak ryba..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma tutaj iaigoshi...tylko facet siedzi...perzeciez jak ktos go bedzie ciac
to zanim sie zbierze to juz bedzie w kawalkach..za wolne to troche
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze iaijutsu powinno przygotowywac doobrony w kazdej sytuacji.Faktem jest ze wiele szkol cwiczacych iaijutsu robi to dla sztuki...bez zglebiania
praktycznego zastosowania...szkoda...mysle ze kazdy wolalby wiedziec czemu dany ruch sluzy
Napisano Ponad rok temu
iaijutsu powinno przygotowywac doobrony w kazdej sytuacji
Zgoda, a wiec rowniez w pozycji seiza
Napisano Ponad rok temu
z dlonia na rekojesci...Nie ma czegos takiego,zawsze prawa dlon masz swobodnie,wlasnie cala sztuka polega na tym ze trzeba szybko chwycic i dobyc miecz..a po drugie to od kiedy to samuraj siedzacy w palacu mial przy sobie miecz??
Napisano Ponad rok temu
Poza tym mogl siedziec nie tylko w palacu, nie? :wink: Juz nie mowie o tym,ze trening seiza rozwija nieslychanie roznorodne umiejetnosci techniczne, stabilizuje biodra, wzmacnia nogi...itd. Jesli umiesz cos robic w seiza, zrobienie tego samego stojac to fraszka. Ale odwrotnie -- to nie taka prosta sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poznan
- Ponad rok temu
-
Bezradnosc kendoki bez shinai
- Ponad rok temu
-