kenjitsu - techniki
Napisano Ponad rok temu
teraz mam swiateczna przerwe w treningach jj. czasem mamy kenjitsu na zajeciach (czasem seminaria z blaszkiewiczem i toschimichi takeuczi - z miecza).. znam zaledwie kilka technik kenjitsu..
chcialbym cos pomachac bokenem.. subri juz mnie troche nudza... moze jakies kata? znacie jakies stronki? najlepiej do cwiczen bez partnera, albo z partnerem i bede sobie kogos wyobrazal... ach te swieta..
macie cos? nudno tak nic nie robic..
Napisano Ponad rok temu
tu jest cos fajnego
to chyba nie kenjitsu tylko iaido - jak zwal tak zwal.. mi sie podoba - rozne sposoby chowania miecza - calkiem ladne.
polecam link
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie super stronka! dzieki wielkie!
Napisano Ponad rok temu
budo_azver napisał
Nie szukaj tanich wymowek. Jak takis mistrz i sie odwazasz krytykowac innych, pozycz kamere od kolesi i pokaz nam swoje mistrzostwo 8)Dajcie mi kamerę
naprawde wam sie to podobało ??
Napisano Ponad rok temu
co za róznica jakim mieczem macha i czy jest starym czy mlodym japoncem?? równie dobrze moglby to byc młody murzyn z bokenem w sceneri matrixa.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wole trening z partnerem... ale na bezrybiu i rak ryba..
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
nie ma tutaj iaigoshi...tylko facet siedzi...perzeciez jak ktos go bedzie ciac
to zanim sie zbierze to juz bedzie w kawalkach..za wolne to troche
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze iaijutsu powinno przygotowywac doobrony w kazdej sytuacji.Faktem jest ze wiele szkol cwiczacych iaijutsu robi to dla sztuki...bez zglebiania
praktycznego zastosowania...szkoda...mysle ze kazdy wolalby wiedziec czemu dany ruch sluzy
Napisano Ponad rok temu
budo_benkei napisał
iaijutsu powinno przygotowywac doobrony w kazdej sytuacji
Zgoda, a wiec rowniez w pozycji seiza

Napisano Ponad rok temu
z dlonia na rekojesci...Nie ma czegos takiego,zawsze prawa dlon masz swobodnie,wlasnie cala sztuka polega na tym ze trzeba szybko chwycic i dobyc miecz..a po drugie to od kiedy to samuraj siedzacy w palacu mial przy sobie miecz??
Napisano Ponad rok temu
Poza tym mogl siedziec nie tylko w palacu, nie? :wink: Juz nie mowie o tym,ze trening seiza rozwija nieslychanie roznorodne umiejetnosci techniczne, stabilizuje biodra, wzmacnia nogi...itd. Jesli umiesz cos robic w seiza, zrobienie tego samego stojac to fraszka. Ale odwrotnie -- to nie taka prosta sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Poznan
- Ponad rok temu
-
Bezradnosc kendoki bez shinai
- Ponad rok temu