Tsunami Power !!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kto to ci dwaj pozostali?W 1999 roku (na IX festiwalu instruktorów dalekowschodnich sztuk walki w Warszawie) – wraz z trzema innymi polskimi mistrzami – otrzymał najwyższy stopień mistrzowski 10 dan.
to to już jest qrwa skandal żeby takiego gamonia jako jedynego w kraju....Za zasługi w rozwoju sztuk walki wręcz oraz za udział w przygotowaniu projektu ustawy o kulturze fizycznej – jako jedyny przedstawiciel sztuk walki – otrzymał w 1990 roku specjalne podziękowanie od najwyższego organu władzy w Polsce: Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej.
Napisano Ponad rok temu
kto to ci dwaj pozostali?
O ile pamiętam, to K. Kondratowicz i J. Brudny.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaznaczam, że powyższe to jedynie moja naoczna ocena, która nie ma nic wspólnego z oceną umiejętności pana Kondratowicza - tym bardziej, że na poważnie zajmował sie sztukami walki na długo przed tym, jak ja jeszcze z gazety na podłogę skakałem i mam duży szacunek dla tego, co człowiek w zyciu dokonał.
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak walka przy uzyciu rodzimych sierpow robi na mnie wrazenie podobnie jak wbijanie jednego palca w oko przciwnika (zeby nie zrobic mu krzywdy), cios lopata tez jest dobry (kazdy ogrodnik go umie i nie tylko)
Moze ktos mi podpowie czy jest sekcja Karate Tsunami w Katowicach
A moze ktos z forumowiczow ja zalozy albo sam to zrobie :twisted:
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie włączyłem tę ich strone, na razie mnie szokuje swoją wielkością, jeżeli chodzi o te szare kanji, łoł
Napisano Ponad rok temu
teraz cytat i pytanie o co w tym chodzi "gromne urozmaicenie technik, wykonywanych różnymi częściami ciała i stosowanych w zmasowany sposób w rozmaitych kombinacjach" bo nic mi to tłumaczy, niech się znajdzie ktoś tak dobry i wytłumaczy
faceci są debeściaki, uczą walki wszystkim - kama, tonfa, nóż, bo, pałka, nunczako, nogą, butelką, parasolką, łopatą, kluczami, teczka, ciekawe czy brwiami też uczą walczyć Warto przyjrzeć się jak maestre tej szkoły walczy bo (długim kijem), jak ktoś ma poczucie humoru
Dużo ich tam, cała sala, gdzie trenują, w wawie czy w jakimś patatajewie?
Napisano Ponad rok temu
Co do pytań Rosjan o nich to coś tam sie wyjaśnia, mają tam wielu przedstawicieli co widać na liście sensejów, dlatego tamten gość pytał o te całe tsunami.
Cytat "Z powodu popularności i atrakcyjności systemu tsunami zdarzają się czasem sytuacje, że niektóre osoby (zwykle z zaburzeniami umysłowymi) bezpodstawnie podają się za przedstawicieli systemu tsunami, a nawet za instruktorów i mistrzów tsunami.
Oficjalnie zatem (w imieniu Honbu tsunami oraz założyciela tego systemu soke Ryszarda Murata 10 dan) podajemy do wiadomości wszystkim zainteresowanym, że osoba, która nie widnieje na powyższej liście, a podaje się za mistrza tsunami, jest kłamcą i oszukuje innych, ponieważ nie jest mistrzem tsunami i z systemem tsunami nie ma nic wspólnego."
A to już Monty Pythonem trąca, niezłe, szczególnie z tymi zaburzeniami umysłowymi, faktycznie jak mnie cos odbije to powiem że jestem z tsunami, będzie weselej
Napisano Ponad rok temu
chyba coś mi się burzy w umyśle...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ma ktoś może „Dankai” („Zbiór wymagań egzaminacyjnych na stopnie”), bo chciałbym się dowiedzieć jakie są wymagania na te kolorki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt, że ta Federacja Murata to widmo, nigdzie nie uświadczysz adresu ani telefonu.... A czy są dowody na to, że Murat stworzył ten styl nie posiadając żadnego "sensownego" stopnia w innym karate???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Polsce stopień 10 dan uzyskało czterech mistrzów (w porządku alfabetycznym):
*
Józef Brudny – pionier kung-fu w Polsce, założyciel Pszczyńskiej Akademii Sztuk Walki,
*
Tadeusz Kochanowski – założyciel i pierwszy prezes Polskiego Związku Judo,
*
Krzysztof Kondratowicz – pionier jiu-jitsu w Polsce, lider stylu goshin-ryu jiu-jitsu,
*
Ryszard Murat – lider karate w Polsce, założyciel stylu tsunami[/b]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak skutecznie zniechęcić do treningu karate...
- Ponad rok temu
-
Tomasz Olejnik wielkim szefem kyokushin:
- Ponad rok temu
-
Kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-
pokazowa walka oyama karate
- Ponad rok temu
-
Wymagania na stopnie