Pierwszy trening
Napisano Ponad rok temu
Bardzo milo go wspominam Zmienil troche moje pojecie o Judo, jak narazie nie mialem przyjemnosci zetknac sie z tym pieknym sportem w praktyce, i musze przyznac ze parter wcale nie jest tak slabo rozwiniety jak to mowia niektorzy :twisted: . Goraco polecam bo warto :wink:
A jak wy wspominacie swoje pierwsze poty wylane na macie podczas treningow Judo?
Szkoda ze w tak poznym wieku zainteresowalem sie ta dyscyplina :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na bank to byly ukemi, przewroty, cwiczenia fizyczne. I tak przez okragly rok . Dopiero potem zaczelo sie robic ciekawie :wink:
Owocnych treningow Kazama 8)
Napisano Ponad rok temu
Pamietam, ze dostalem tak kondycyjnie w dupe, ze zaczalem nabierac szacunku. A pozniej moje glupie komentarze i caly ten szowinizm ukrocilo z checia paru judokow, co nauczylo mnie pokory i sympatii dla tego stylu.
Gdybym byl lepszego zdrowia i nie bal sie tak panicznie rzutow ( jedno wynika z drugiego ), to pewnie chodzilbym tam 4x w tygodniu.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
no i oczywiscie pady cwiczylem pierwszy trening na starszej grupie - napieprzaly mnie nogi ze mialem tydzien przerwy 8) a gralismy wtedy w pilke, hyh gracie na macie taka gabkowa pilka i ze mozecie sie bic o pilke (tj. rzucac) ?
kazam juz nie trenujesz boksu ?
Napisano Ponad rok temu
No proszę, to dodałeś sobie judo - na pewno dobry wybór
Moje pierwsze treningi - to niemal dokładnie 19 lat temu. Na matę zaciągnęli mnie kumple, z resztą nie musieli przekonywać. Ten nabór małolatów już ćwiczył wówczas ze dwa miesiące, więc był już robiony materiał techniczny. Na pewno na pierwszym treningu miałem de-ashi-barai, pamiętam też, że szybko poznałem pierwsze z trzymań - kesa-gatame, i wałkowaliśmy wychodzenie z niego przez mostkowanie. Do dziś lubię te techniki. Ale przede wszystkim ogólnorozwojówka, pady, przewroty, podstawowe elementy akrobatyczne. Trzeba było dzieciaków oswoić ze sportem...
Taka refleksja - wyglądało to zupełnie inaczej, niż teraz. Judogi - to był szczyt marzeń, wprawdzie chyba produkowano je już wówczas w rodzimej "włókienniczej" Łodzi, ale jak wszystko - był to towar mocno deficytowy, i wszyscy przez pierwszy rok ćwiczyli w bawełnianych dresach. Raz na rok klub otrzymywał kilkanaście maksymalnie zjechanych szmat (tych, które już nie mogły być juz użytkowane przez grupę przewodnią) - słowo daję, to były istne arcydzieła sztuki cerowania i łatania, po czym były one dzielone na grupy - wypadało raptem po kilka na stado twarzy. W końcu mój ojciec pojechał do Czechosłowacji i kupił mi tam nowiutką, leciutką, ale całkiem trwałą, gładką plecionkę, do dziś ją trzymam, choć mocno wyrosłem, a w spodnie nawet nie próbuję wejść. Szkoda, że po kilku latach treningów odpuściłem sobie judo na tak długo, ale teraz, po latach, znów to ciągnę (oprócz jj u Martiusa ).
No, koniec tych wspomnień, sukcesów życzę a jak będziesz w jaki weekend w Wawce, odwiedź Smolną ;-)
3m się
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem swój pierwszy trening 2 tygodnie temu. Pojechałem samochodem. Samochód ma wspomaganie. A ja po treningu nie dałem rady kierownicą kręcić... Potem przez dwa dni żeby wstać z łóżka musiałem się przekręcać na brzuch i podnosić na rękach...
No! Siedząca praca zrobiła swoje... To jest pierwszy raz od dwóch lat jak "poruszyłem" cokolwiek swoje ciało...
No ale na drugim już było znacznie lepiej (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Dodam jeszcze, że z tamtego naboru (ok 20 osó zostały tylko dwie... 8)
Tak naprawdę zmęczyłem się dopiero w trzecim roku obcowania z judo - na pierwszych zajęciach u nowego trenera (aktualnie prowadzącego Kadrę Olimpijską C)!
Napisano Ponad rok temu
To był 4 rok:) 1 trening z Mirem ;o)Kręciel
(...)zmęczyłem się dopiero w trzecim roku obcowania z judo
8) - przy***iemy z grubej rury
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ogolnie judo jest ok, ale jakos mnie nie ciagnie...
BTW-Kazama, wpadniesz jeszcze kiedys na JKD?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uwazaj na autostopowiczow
They are preditors of the road.
ps2
He knocked on your door and you rejected him
He didt again and you humiliated him
He was still there and you were spiting in his face
I am no Jesus and wont say that its raining
Jestem CHAM ZYGAM PIERDZE KLNE BO CHAMSTWA NIE ZNOSZE
a wszyscy wiecie jak to jest w Zymie jak sie jakis Kutas znajdzie to od razu sie wymadrza ze MA zloty rog
ps3 tak wyszlo pisze to co mi slina na jezyk przyniesie moze zbyt dlugo milaczalem moze zanim naprawde zamilkne u zmierzchu mych dni
fate will grant me few days of Happines who knows
Round And Round She Goes Where it falls nobody knows
TM I TAK WIECIE CO JA O TYM WSZYSTKIM MYSLE I ZAWSZE MYSLALEM
chyba prosba o graverke jest zbyt przedwczesna i nie bede licha przywolywal ale wiem ze sie czaji
BOG dal mi wolny wybor i jest to najwspnialsza zecz wbrew watpliwoscia...
NIGDY nie rozumialem polakow a teraz kiedy zaczynam rozumiec dochodze do wniosku ze to oni mnie nie rozumieli
A teraz ja i tak nie chcem ich zrozumiec
A i tak nie Ma niczego do zrozumienia bo nie ma niczego do nuczenia
I want to live a life of my own though I know it may get hard still beiving in power of love I will RISE like FALLEN FIGHtER don't remember all the words though
HAM i PROSTAK nic wiecej dobze ze przynajmniej czytac umie a jaki pyszny JAK LOD waniliowy LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOLL
Napisano Ponad rok temu
The treasure of the saint,
And the refuge of the sinner.
Fine words win honour
And fine actions win respect,
But if a man sins, do not abandon him;
And if a man gains power, do not bribe him;
Just be calm and show accordance with Tao.
Why is Tao the treasure of the saint?
Because it absolves all sin.
Why is Tao the refuge of the sinner?
Because it is easily found when sought.
It is the most valuable gift.
CIekawe co znaczy pytanie dlaczego tao absolves
wogule co znaczy absolve...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poważnie to działa , no może kąpiel w wodzie z solą jest przyjemniejsza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wywiady
- Ponad rok temu
-
Nie jestem za stary?
- Ponad rok temu
-
Techniki
- Ponad rok temu
-
Na macie rozne techniki znacie :D
- Ponad rok temu
-
Rolls Gracie - czlowiek legenda
- Ponad rok temu
-
mata leo
- Ponad rok temu
-
John Kavanagh
- Ponad rok temu
-
Kiedy odbeda sie najbilzsze zawody w BJJ??????
- Ponad rok temu
-
Denerwujące otarcia
- Ponad rok temu
-
Bjj w Szczecinie i okolicach
- Ponad rok temu