Ja tez mam kimonko z Pakistanu (o dumnej nazwie "Bushindo") i nic nie piluje (chociaz dlugo sie doprowadzalo do porzadku), spodenki dobre, ogolnie jak na swoja cene (niska) to jestem zadowolony. Minusem jest kiepski kroj (troche utrudnia wszelkie zamaszyste ruchy rekami do gory, co objawia glownie sie przy rozgrzewce oraz jak ukuje do ikkyo albo shihonage), no ale nie mozna miec samych plusow... 8)I nie mam nic przerośnięte. Za wąskie nogawki w tym Pakistanie szyją i już.
Które kimono?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam Matsuru cena 200pln(kimono+pas).....dla mnie rewelacja:mocne,solidne....bez zarzutów....no i cena niewygórowana
pozdro.
Ja mam inne doświadczenia. Plecionka mojego Matsuru po paru praniach skurczyła się o połowę. Spodnie rozeszły się na dupie po drugim treningu. I te denerwuące paski na ramionach...
Napisano Ponad rok temu
Polecam Matsuru cena 200pln(kimono+pas).....dla mnie rewelacja:mocne,solidne....bez zarzutów....no i cena niewygórowana
pozdro.
Ja mam inne doświadczenia. Plecionka mojego Matsuru po paru praniach skurczyła się o połowę. Spodnie rozeszły się na dupie po drugim treningu. I te denerwuące paski na ramionach...
że się skurczyła to normalne....ale o połowe 8O ........spodnie-może miałeś lipny egzemplarz....ja przez 3 miesiące miałem jedno kimono do aikido i bjj i nic sie nie rozchodziło.......a paski na ramionach zawsze możesz odpruć :wink:
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Kimono to sprawa indywidualna.. jeden woli x drugi y... ja osobiście jestem zadowolony z plecionki Norris'a. Jest miękkie i lekkie , a do tego spokojnie piore je w 60 C. Jak dotąd
po 4 miesiącach prania jak nowe. Skurczyło sie jak wiadomo tylko po 1 praniu. Prałem je nawet raz w 90 C..
Polecam ale nie namawiam
Pozdrowienia dla Mr Smaila
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Plecionki do Aikido firmy Hokkaido strasznie się zepsuły wie nie polecam. Poza tym warto zapytać jak się kupuje innych markowych firm bo maja modele o różnej grubości i do różnego rodzaju uprawianego sportu. Nie warto kupować gi za byle jakie pieniądze bo najczęściej się rozpada po kilku praniach albo robi się z tego szmata. Ktoś wspomniał o szmateksach. Pomysł niezły zwłaszcza że można trafić czasem na niezłe kimono i do tego od razu widzisz jak wygląda po kilku praniach
to prawda. polecam! sam uzywam, nie wiem jakiej firmy (bo albo odprulem metki, albo nie bylo od poczatku wiadomo co to), ale mimo ze kupione w szmateksie to sluzy mi juz drugi rok i nie chce sie przerwac/rozpruc/whatever. w sumie mam 2 pary, obie kupione w szmateksie i na zadna narzekac nie moge. biorac pod uwage ze zaplacilem w sumie za 2 komplety bluza+spodnie+pas niecale 80 pln to polecam kazdemu... a pralem juz ladnych kilka razy i jakos nie chce sie rozpasc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej z Norrisa na 180cm zrobiło mi się po praniu ubranko na jakieś 150cm ;-) a jeszcze wcześniej od judogi Serwacha oderwali mi na treningu rękawy (oba !)
Pech jakiś czy co…?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O HEHEa co sadzicie otym? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mr Smail robi biznes na allegro. Kochają go
Te sprawianie przyjemności na święta 8)To jest wspaniały Allegrowicz!!!! Polecam szczerze, uczciwie, doskonały kontakt!!! POLECAM
>
Napisano Ponad rok temu
pozdr..
Napisano Ponad rok temu
no biznes robie
moze nie taki wielki ale trza do pensyjki i nstruktorskiej dorobic,...
z tego tez powodu nie bede sie tu rozpisywal jakie te kimonka sa dobre:)
same sie bronia:)
a prezent na swieta to byl od mikolaja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na moim kimonie jest żeby prac do 40 st - czy cos mu sie stanie jesli bede prac w 60 lub 90 (jak pisaliscie)? I czy pranie w 40 wystarczy?
Napisano Ponad rok temu
ja kupuje numer większe i piore na 90 albo 60 stopni (raz tak, raz tak) mimo, ze normalnie powinno byc tylko do 40 (tak pisze na metce), po pierwszym praniu sie kurczy i dopasowuje :wink: a pozniej juz nie... ale minus jest ten, ze kupujesz troche na wyrost, i nigdy nie wiesz jak sie w praniu dotrze (musialem np. troche rekawy skrocic). dlatego nastepne zamierzam kupic w moim rozmiarze i prać zgodnie z instrukcja, wiec odpowiedziami tez jestem zainteresowany, mimo ze u mnie to jeszcze wody uplynie zanim sobie nowe sprawie, bo aktualnie mam kilka...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Budojo z cd
- Ponad rok temu
-
SKLEPIK Z JAPOŃSKIMI GADŻETAMI
- Ponad rok temu
-
do wrocławskich aikidoków
- Ponad rok temu