Legalność sekcji sportów walki.
Napisano Ponad rok temu
Jakie, z formalnego punktu widzenia, należy spełnić wymagania żeby zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami móc prowadzić sekcję sportów walki?
Gdzieś czytałem, że trzeba mieć ukończony kurs instruktora sportowego, czy coś w tym stylu... .
Czy prowadzący powinien być ubezpieczony od następstw niebezpiecznych wypadków w czasie treningów, a może cała sekcja powinna być ubezpieczona?
Kto powinien być powiadomiony gdy stanie się jakiś wypadek w czasie treningu (prócz lekarza, jeżeli to konieczne, rzecz jasna).
Czy ktoś z forumowiczów miał doświadczenia w tej materii ?
Może podczas treningu w jego sekcji miał miejsce jakiś wypadek i jak to zostało załatwione?
Jakie były reakcje rodziców, jeżeli poszkodowany był nieletni?
Co do mnie: sport walki (nie ważne jaki) trenuję od niedawna (3 miesiące) , nie zamierzam otwierać żadnej sekcji i zrozumiałe dla mnie jest, że mój trener żądał bym dostarczył zaświadczenie o braku przeciwskazań do uprawiania w/w od lekarza. Tylko jestem ciekaw co się dzieje, gdy nie daj Bóg ktoś przez nieuwagę zrobi sobie na treningu kuku?!
P.S.
Jeżeli podobny temat był już poruszany to proszę o cynk gdzie i kiedy ...
Napisano Ponad rok temu
a co jak sie komus krzywda stanie..bywa roznie, niestety jak trener nie placi ubezpieczenia, to na pogotowie jedziesz sam a trener tylko prosi zeby nie mowic ze to na treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co jak sie komus krzywda stanie..bywa roznie, niestety jak trener nie placi ubezpieczenia, to na pogotowie jedziesz sam a trener tylko prosi zeby nie mowic ze to na treningu.
o nie jak coś się dzieję to wzywam karetkę lub we własnym zakresie jadę na pogotowie (potem do domu do rodziców)
każdy uczeń (podstawówka, gimnazjum, liceum) ma wykupione w szkole ubezbieczenie 24 na dobę i należy mu się wypłata odszkodowania / dorośli trenują na własną odpowiedzialność.
Jeśli wypadek nie jest z winy trenera ( zaniedbanie) to nic się nie dzieje pracujemy dalej
miłego dnia
Napisano Ponad rok temu
Warto, aby instruktor miał ubezpieczenie OC - na wypadek, gdyby go ktoś chciał od niego żądać odszkodowania (proces cywilny)...o nie jak coś się dzieję to wzywam karetkę lub we własnym zakresie jadę na pogotowie (potem do domu do rodziców)
każdy uczeń (podstawówka, gimnazjum, liceum) ma wykupione w szkole ubezbieczenie 24 na dobę i należy mu się wypłata odszkodowania / dorośli trenują na własną odpowiedzialność.
Jeśli wypadek nie jest z winy trenera ( zaniedbanie) to nic się nie dzieje pracujemy dalej
miłego dnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli treningi są w trudnych warunkach to dobrze miec opcję
"transport zwlok w cenie ubezpieczenia"
Napisano Ponad rok temu
warto wykupic sobie samemu ubezpieczenie za pare zlotych miesiecznie.
Ubezpieczenie jest obowiązkowe. Mozna je owszem wykupic samemu, ale większość sekcji zapewne oferuje ubezpieczenia grupowe.
Napisano Ponad rok temu
warto wykupic sobie samemu ubezpieczenie za pare zlotych miesiecznie.
no i 30 zl na Pavulon
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tai Chi(Dynamic/Power Pushing Hand) - mpg
- Ponad rok temu
-
muay thai + TKD ITF ??
- Ponad rok temu
-
Taichi w Wawie?
- Ponad rok temu
-
Pytanko o kodeks etyczny...
- Ponad rok temu
-
Rozwoj SW
- Ponad rok temu
-
Najlepszy wsrod slabych czy najgorszy wsrod silnych?
- Ponad rok temu
-
Co to jest ? Prosze o opinie
- Ponad rok temu
-
do Kenjiro - kask do hokeja
- Ponad rok temu
-
Materiały (ksiązki, strony itp) o FMA - pomoże ktoś?
- Ponad rok temu
-
Czerwona sukienka...
- Ponad rok temu