socom vs gerlach
Napisano Ponad rok temu
MT socom
czy może
Gerlach NK - 21 ?
Napisano Ponad rok temu
He, he - wyobrażam sobie jak wydłubujesz lepki dżemik, który nawłaził Ci do środka socoma
I ta skóra płaszczki up...lona konfiturką pomarańczową - poezja.
Ale za to można by było powiedzieć bez obciachu - "on jest słodki!!!"
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Ej... Fiodor... Bez jaj! A jeśli Cię ktoś zaatakuje w trakcie przyrządzania śniadania? Co? Albo będziesz musiał nagle przeciąć szybko grubą linę? Czy też podważyć coś? Nie ma żartów. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Kolega podsunał mi pewien pomysł, przecież faktycznie można sobie utrudnić życie i powiesić chleb na grubej linie, czyli mamy ciecie - idealnie nadaje się socom, potem samoobrona - bo żona z wrzaskiem właśnie leci na nas że przeciąłem jej sznur od firanki - znów socom, no i na końcu smarowanie kromki ukrojonej masłem lub smarem, w zależności od upodobań i co mówicie panowie koledzy że gerlach?Ej... Fiodor... Bez jaj! A jeśli Cię ktoś zaatakuje w trakcie przyrządzania śniadania? Co? Albo będziesz musiał nagle przeciąć szybko grubą linę? Czy też podważyć coś? Nie ma żartów. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka! :wink:
Napisano Ponad rok temu
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy wy też, ale ja miewam powazne probelmy ze swoją lodówka (nowy polar) . od czasu do czasu jakoś tak sie zasysa i drzwi tak trzymają że trzeba je z calej siły ciągnąć... no i wtedy przydałby sie jednak nóż którym można wyważać.
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy wy też, ale ja miewam powazne probelmy ze swoją lodówka (nowy polar) . od czasu do czasu jakoś tak sie zasysa i drzwi tak trzymają że trzeba je z calej siły ciągnąć... no i wtedy przydałby sie jednak nóż którym można wyważać.
to swietna wymowka by kupic Stridera AR
Napisano Ponad rok temu
Duuuże powierzchnia smarująca - dużo masła się mieści
Do krojenia też się nada - nieważne jak czerstwy jest chlebek - zawsze da sie porąbac No a krojenie salami na kanapki to już czysta poezja...
W prawdzie trochę mało precyzji, ale nie oszukujmy się - po co komu precyzja przy robieniu kanapek
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak Gerlach vs Socom, ale mogę powiedzieć jak BM TSEK vs kuchenny spory Victorinox. Victorinox za 80PLN DEKLASUJE 4" TSEKa w zastosowaniach kuchennych. Koniec recenzji
zamierzałem kupić właśnie jakiegoś victorinoxa [może kutego?] bo mam już dosyć podostrzania tego badziewia z hipermarketów
chyba zmieszczę się w temacie jeśli zapytam co polecacie do kuchni do zastosowań ogólnych koło 15 cm głowni [stal oczywiście przynajmniej dobra] w cenie 100-150 zł ?
Napisano Ponad rok temu
chyba zmieszczę się w temacie jeśli zapytam co polecacie do kuchni do zastosowań ogólnych koło 15 cm głowni [stal oczywiście przynajmniej dobra] w cenie 100-150 zł ?
Polecam zestaw noży (i każdy nóż z tego zestawu), które do niedawna były do kupienia w promocji w sklepach Hypernova i Albert. Kupiłem wtedy 5 noży z blokiem za ok. 120 złotych i jestem bardzo zadowolony. Teraz promocja się skończyła, ale noże zostały - cena bez promocji od 30-75 zlotych za sztukę.
Śmieszne, ale u mnie pierwszy większy efekt czytania stron Pitera i BUDO to zakup noży do kuchni.
Co mogę powiedzieć - porządna stal, lekko rdzewiejąca powierzchniowo jeśli się je zostawi mokre. Konstrukcja full tang - okładziny nałożone wtryskowo na rękojeść. Są dość masywne. Przynajmniej dwa nadają się z powodzeniem do zastosowań turystycznych - najmniejszy pieczonego kurczaka kroi przez kości bez większego problemu. Praca w kuchni to czysta przyjemność. Do tej pory miałem zwykle jakieś "solingeny" :wink: , które były tępe, lekkie, gięły się i w ogóle do niczego. To jest zupełnie inna historia.
Fabrycznie są bardzo ostre. Może nie golą włosów na przedramieniu, ale w trzymanym w powietrzu jedną ręką bochenku świeżego chleba można wycinać dowolny kształt bez żadnego problemu. Do przywrocenia ostrości wystarczy parę ruchów na stalce.
W.
Napisano Ponad rok temu
Duane Dwyer Kitchen Tactical Custom. Godny konkurent dla Socoma na polu taktyki kuchennej. Mozna i buleczke dzemem posmarowac a i drzwi od ciezarowki przebic tez chyba nie problem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mini
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia nozy
- Ponad rok temu
-
Vince + Balisong = filmik :)
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 - mini recenzja
- Ponad rok temu
-
Maczeta
- Ponad rok temu
-
noze Heckler&Koch
- Ponad rok temu
-
Punkty witalne i pierwsza pomoc
- Ponad rok temu
-
Mam problem
- Ponad rok temu
-
Może kupię sobie BearClawa?
- Ponad rok temu
-
Frosts
- Ponad rok temu