Ken Orion Design
Napisano Ponad rok temu
GRRRRRRR!!! QWA!
napisałęm cały post i mi go wcieło bo kliknałem nie tam gdzie trzeba!!
no i od nowa...
Czy ktoś zna firmy produkujące seryjnie noże 'fixed' według projektów tego 'knifemakera' ?
Wiem że Kershaw robi 3 modele:
1. Vertigo. Piekny design, wielka szkoda że tylko wersja combo (niecierpie ząbków). Na prawde fajny nóz, dzisiaj miałem go w ręce...
2.Echo. Równie łądny... mniej agresywny, delikatny... troche jak... kobieta . dla mnie bomba! Niestety tylko skórzana pochwa (nie żebym takich nie lubiał, ale nie pasuje mi ona do charakteru noża)..
3. RMEF - Rocky Mountains Elk Foundation. Część dochodu z tego modelu idzie na konto tej fundacji - ciekawa akcja. Nóż to w zasadzie echo z innymi (jakże bardzo innymi ) okładzinami i z brzydkim nadrukiem na ostrzu
Noże wykonane są w takiej samej technologii...
ostrze: AUS8A i 4" w każdym
rękojeśc: polyamide (zytel?) ukształowana bardzo przyzwoicie, ładna i wygodna.
pochwa: Echo i RMEF - skóra, Vertigo - Kydex
Wszystkie noże są tę w całkiem przyzwoitych cenach... SRP każdego z nich to okło 50$, a na necie można znelźć oferty poniżej 40...
Warto na nie zwrócić uwagę... przyzwoite materiały, bardzo ładne wykonanie, niskie ceny no i... K. O. Design! prawdziwy nockout!
niestety skróciłem post bo mi sie nie chcialo drugi raz tyle pisać
no i jeszcze zdęcia...
Vertigo
Echo
RMEF
Napisano Ponad rok temu
Apropo Vertigo znalazłem tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wersję gładką (ja też nie przepadam za ząbkami)
Napisano Ponad rok temu
Ja także uważam noże Kena za świetne... Z punktu widzenia posiadacza Boa
Pozdrawiam
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
np. dwie reklamy Kershawa mówią jakoś tak:
"only our onion is sooo sweeet..."
"take a look at our new onions... than pick one, or better the whole bunch of them"
A co do Toma Mayo to poniżej "bologna chees sandwich dressed with the best mayo of Hawaii"
Napisano Ponad rok temu
Spożywanie kanapek z wyżej wspomnianym MAYOnezem może mieć poważne konsekwencje zdrowotne. :wink:
To był komunikat!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a propos jednego modelu ze zdjęcia... ostatnio zainteresowałem sie ostrzem warncliffe. po przeczytaniu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] o spyderco ronin zaczęło mi chodzić po głowie bardzo... widzieliście jakieś ciekawe konstrukcje? (zarówno fixed jak i folding)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak nosic noz survivalowy?
- Ponad rok temu
-
CUDA 2201
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie co to?
- Ponad rok temu