Jak nosic noz survivalowy?
Napisano Ponad rok temu
Interesuja mnie szczegolnie te ktore maja pochwe z cordury.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pochew z cordury nie posiadam, ale dopóki był nóż w skórzanej, zawsze nosiłem go na pasie z prawej strony...
Teraz zaś, w pochwie z kydexu, nóż jest tamże, albo na przemyślnym systenie pasków zwisa rękojeścią w dół pod lewą pachą...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
CS Mini Gurkha Kukri Light: kieszeń plecaka lub wewnętrzna kieszeń kamizelki wielokieszeniastej (po lewo). Jest tak fajnie ułożony, że rękojeść leży dokładnie za najmniejszą, górną kieszonką tuż nad piersią i wogóle nie zawadza i wagi tak nie czuć jak dobrze zaciągnę w pasie kamizelę.
MT Amphibian: najczęściej na pasku, w oryginalnym etui, poziomo po prawej stronie nad wejściem do prawej kieszeni. Czasami "na klipsie" gdzieś pod ręką między guzikami koszuli albo na odcinku przepona-pierś w kamizelce wielokieszeniastej. Zimą będzie też zamieszkiwał czasem kieszeń napoleońską (suchą) w kurtce z membramą, którą zakładam jak dmucha i pada na jakieś polarteck'i.
W planach mam też zakup jakiegoś solidnego, lekkiego paska, który szybko można nakładać i zdejmować na każde wierzchnie ubranko niezależnie od pogody. Mam ze 3 modele wojskowych ale są za ciężkie i za grube i zjeżdzają mi z tyłka jak je czymś obciążę. Coś pośredniego co do grubości i szerokości między tradycyjnymi spodniowymi a wojskowymi.
Tak, żeby założenie pochwy z nożem nie wymagało tak dużej gimnastyki jak w przypadku moich wojskowych. Ale to opcja tylko na las-biwaki. Normalnie wolę nie afiszować się z nożem.
Pozdrawialski
Napisano Ponad rok temu
Ale najlepiej na nodze na biodrze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CUDA 2201
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie co to?
- Ponad rok temu