Do Panów Mar. i Kenjiro
Napisano Ponad rok temu
swoją drogą to niesamowite, żeby poznać jakiś system walki w 12 godzin...
Napisano Ponad rok temu
A co przeszkadza Tobie aby napisac odpowiedz w ktoryms z tematow?
Gdzie jest napisane ze ktos z nas poznal jakis system w 12 godzin?
Napisano Ponad rok temu
Skąd te 12 h?
Otóż z Pana opisu swego wyjazdu szkoleniowego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witajcie witajcie!
Wczoraj wrocilem z dwudniowego treningu (12 godzin) Kali Ilustrisimo. I co s Wam powiem: to ZUPELNIE INNY niz inne FMA.
Poruszanie jest naturalne tzn tak jak sie chodzi Ataki to glownie pchniecia z mechanika jak w szermierce. Glowna linia obrony jest poruszanie. Jesli juz trzeba wykorzystac blok to nie jak w innych FMA: strefy i tysiac roznych blokow - tylko jeden na wszystkie linie atakow (na wszystki katy). Dlatego tez nie ma takiego pojecia w Ilustrisimo ja angle 1 albo angle 3 bo po jednym dniu treningu nie mialo dla mnie znaczenia pod jakim katem leci atak!
Widac ze technika z Ilustrisimo jest przyswajana bardzo szybko.
Cwiczylem glownie noz i maczete.
Glowny chwyt noza to reverse grip. ataki sa uderzeniami ze snapem - reka od razu wraca na miejsce. Ataki sa bardzo szybkie - pierwszego dnia podczas sparingow dostalem tyle uderzen w glowe ze nie moglem ich zliczyc . Byly to tylko simple direct - czyli bez zwodow. Potem doszly jeszcze zwody (fakes) i bylo jeszcze weselej
Drugiego dnia bylo juz znacznie znacznie lepiej.
I jeszcze jedna uwaga - w Ilustrisimo nie ma zasady defang the snake - czyli atakow na reke trzymajaca noz. Tam ataki sa przeprowadzane na glowe i szyje. Nikt sie nie certoli
Pozdrawiam
Prosze wskaz mi gdzie napisalem o poznaniu systemu w 12 godzin. Nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem a nie wypisuj pierdol, bardzo prosze
Napisano Ponad rok temu
:::Kochani, dlaczego prowadzicie taką ożywczą dyskusję w dziale, w którym nie wszyscy mogą się wpisywać???
Moze to i lepiej. Ten dzial to "Reklama klubow" a nie "Walka bronia", czy "MMA"...
Jesli chodzi o poprzednia rozmowe jest skonczona :wink: .
Jesli chodzi o;
:::Wczoraj wrocilem z dwudniowego treningu (12 godzin) Kali Ilustrisimo. I co s Wam powiem: to ZUPELNIE INNY niz inne FMA.
Jest normalnym objawem. Tak samo bylo jak pierwszy raz przyszedlem na trening Rapidu(jesli kogos bardziej to obchodzi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ) solidna robote poznalem takze w DP Ploska z ktora jestem zwiazany do dzis.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Chyba te style nie są aż tak odległe, aby nie można było ich porównać w jakimś turnieju czy coś takiego.
Z tego, co słyszałem, wnioskuję, że DP ma sporą ofertę formuł zawodów.
Ale przyznam, dyskusja była porywająca.
Napisano Ponad rok temu
:::Chyba te style nie są aż tak odległe, aby nie można było ich porównać w jakimś turnieju czy coś takiego.
Z tego, co słyszałem, wnioskuję, że DP ma sporą ofertę formuł zawodów.
Owszem od nastepnych zawodow ma zostac powiekszona o zasady WEKAF'u. Czyli zawodnicy beda mogli sprobowac sie w trzech formulach.
1)WEKAF
2)Semikontakt
3)Fullkontakt.
Oczywiscie wszystkich zainteresowanych zapraszamy(nie tylko ludzi z DP Polska). Padl pomysl stworzenia czegos na wzor ligi stickfightingu. 3 spotkania wyjazdowe(rozne miasta) i ostateczne w Jablonowie Pom. Wszystko ma na celu podniesienia poziomu "palkarstwa" w naszy kraju... Tym bardziej zapraszamy wszystkich wojownikow z serduchem do sprobowanie swoich sil.
Pozdrawiam Mar.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co sie w was zmienilo od rozpoczecia treningow?
- Ponad rok temu
-
teledysk "klatka"
- Ponad rok temu
-
IDEALNE KIMONO
- Ponad rok temu
-
UWAGA ZŁODZIEJ!!! Był w Waszym dojo - wejdź tutaj
- Ponad rok temu
-
Motywacja w sztukach walki