Początki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna tez inaczej.. na poczatku byul Big-Bang.. , or .. ma poczatku byl chaos.. // or na poczatku bylo źle i do d...
tylko jakie to ma znaczenie ?
Napisano Ponad rok temu
Nie wychądzą mi nawet przewroty i pady, a byłam już na paru treningach:(
hyhyhy
to tak z :wink: , nie?
Napisano Ponad rok temu
a jeszcze smieszniej jak nie wyczodzi po paru latach, ha hahaha :wink:
przyladowanie z piachy w poduche po treningu (ze zlosci) bardzo poprawia samopoczucie
ale ogolnie to chyba nie mozna sie az tak przejmowac
pozdro
nana
Napisano Ponad rok temu
na poczatku byly dinozaury.. potem wymarly i zrobila sie z nich ropa.. Rope przejeli Arabowie i zacząl sie kryzys paliwowy..
"Czy leci z nami pilot" ????????
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze niedlugo i tez czesto wiele rzeczy nie wychodzi, ale w koncu ktoregos razu wyszlo . jesli moge cos poradzic, to cwicz tez poza treningami - chocby przewroty , utrzymywanie pozycji etc. i regularnie - efekty zobaczysz szybciej niz ci sie wydaje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widziałem tę sekcje na pokazach w wakacje 2002 r.- żenada jeśli chodzi o pady. Mam porównanie z sekcji Kołodziejaka w Lublinie ( różnica niebo a ziemia)tak, że wiem o czym mówię. Nie chodzi mi nawet o estetykę.
to jeden z powodów dlaczego w Radomiu nie kontynuowałem aikido.
Napisano Ponad rok temu
mort, na razie nie moge nic powiedzieć,bo nie znam się kompletnie. Ale wydaje mi się,ze niektórzy są całkiem dobrzy,choć faktycznie jest tam taki nieduży czarny(o kolor włosów chodzi?) pan! Jeśli miałbyś czas, to czy mogłbyś mi napiasć coś więcej na ten temat? I przepraszam,ze piszę to tu,ale ciągle nie mogę wysyłaść prywatnych wiadomości.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze myślałem że w padach chodzi o to żeby sobie krzywdy nie zrobic przy upadku a nie żeby to "estetycznie" wyglądało. Widzę że jesteś człowiekiem o ogromnej wiedzy na temat Aikido dlatego zapraszam cię na trening na sekcję radomską, chętnie skorzystamy z twojego doświadczenia jeśli zechcesz się nim z nami podzielić. Obawiam się jednak czytając twoje wypowiedzi że chyba nie doczekam się twojej wizyty. Jeżeli jednak zdecydujesz się podzielić się swoją głęboką wiedzą, mam nadzieję że praktyczną, to pytaj się o "takiego niskiego, czarnego Pana (182 cm) o ksywce Duduś.kaiken jeśli chodzisz na aikido do takiego niedużego czarnego pana to o9bawiam się, że nawet upadać się nie nauczysz.
widziałem tę sekcje na pokazach w wakacje 2002 r.- żenada jeśli chodzi o pady. Mam porównanie z sekcji Kołodziejaka w Lublinie ( różnica niebo a ziemia)tak, że wiem o czym mówię. Nie chodzi mi nawet o estetykę.
to jeden z powodów dlaczego w Radomiu nie kontynuowałem aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do czarnego pana to miałem na myśli kogoś niższego -taką osobe zapamiętałem z pokazów ale może ty też tam byłeś.
Nie pamiętam konkretów ale podtrzymuję swoje zdanie: tamte pady robiły żenujące wrażenie - np przy twardym padzie przez partnera w żółwiku zamiast do przodu ludzie czesto upadali w bok przez jego głowę -
Taki poziom na pokazie?
Poza tym chyba nie powiesz, ze płynność ruchu i jego swoboda nie ma znaczenia w padach??
... ale moze mieliscie słabszy dzień
mój poziom w aikido nigdy nie był wysoki miałem jednak okazję napatrzeć się na b.zaawansowanych, dlatego dostrzegam tę różnicę.
jest wolność słowa i mam prawo do oceny i porównań rzeczy, ktore sam widziałem.
Poza tym potrafiłem wykonać je na tyle prawidlowo, ze przynajmniej dwa razy uratowały mi kości
dzięki za przeanalizowanie moich wcześniejszych postów - jeśli zamierzacie poszerzyć asortyment o grapling wpadnę na pewno - mistycyzm aikido mnie nie interesuje
Napisano Ponad rok temu
a krytyczne spojrzenie czasem się przydaje szczegolnie na początku gdy entuzjazm nie pozwala na obiektywną ocenę
Napisano Ponad rok temu
A co do pokazów to musiałeś mieć kiepski dzień albo siedzieć bardzo daleko - widzisz "niskich czarnych panów" a nie widzisz że pady wykonują dzieci z których najstarsze ma 10 lat.
Napisano Ponad rok temu
hmm...co do padów to ich wykonanie zależy już chyba naprawdę od samego wykonującego. Ostatnio była na treningu u nas pewna dziewczyna. I maiała ten sam problem co ja. I choć sensei bardzo,bardzo,bardzo sie starał aby nauczyć ją padać, ona jednak się zniechęciła; był to jedyny trenig,na którym się pojawiła. Ale ja miałam przynajmniej porównanie jak wykonywałam pady na pierwszych treningach (tak samo źle, a nawet jecszcze gorzej niz ta dziewczyna),a jak robię je teraz. Naprawdę jest trochę lepiej! Ćwiczenie i podpatrywanie innych i wzorowanie się na nich(w dalszym ciągu myślę,ze w mojej sekcji jest sporo naprawde dobrych i wiele umiejących osó daje bardzo duże rezultaty i wierzę ze czsem dojdzie sie do perfekcji i bedzie sie wykonywc prawidłowo,estetycznie,dokładnie i w ogóle!
...w tamtem pokaz nie wnikam,ale to może jakies wilekie nieporozumienie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że nikogo tu nie urażę, ale całkiem bez sensu roztrząsacie ten temat. Pady wymyślili ludzie i są one stworzone dla ludzi...
Czasami trafia się na egzemplarze, które po prostu nie są w stanie przyswoić sobi sztuki robienia padów, ale najczęściej wystarczy być wytrwałym...
Co do efektów wizualnych to (za przeproszeniem) pieprzę to czy pad w moim wykonaniu komuś się podoba czy nie. Jak się nie podoba to niech na mnie nie patrzy i finał.
A takie bredzenie że "ten cię padów nauczy a tamten nie" nie jest warte nawet tego by to przeczytać...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co Wy, *****, wiecie o aikido... ;)
- Ponad rok temu
-
seria i jak się przed nią obronić
- Ponad rok temu
-
Wysoki upadek na twardej powierzchni
- Ponad rok temu
-
Uczciwa konkurencja (?) czyli bosman Wiesław powraca :)
- Ponad rok temu
-
Zwycięstwa O-sensei.
- Ponad rok temu
-
Iwama Ryu oficjalne wiadomości
- Ponad rok temu
-
Niezginalna reka!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
zajęcia potrzebne od zaraz