Problemy z noszeniem...?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W lewej chusteczki higieniczne i Siemensa, czasem latarkę ArcAAA.
Na szyi Scorpion MOD... Zimową porą z tyłu na pasku CQB1 rękojeścią w dół na TekLoku.
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szukałem necka. Wyszło mi, że właśnie takiego jak Scorpion. Miał być mały lekki, z dobrej stali i dwusieczny... moim zdaniem dla necka to nieodzowne. Jest pazurzasty, częściowo ząbkowany - świetny. Ząbki tak wyprofilowane, że idealnie prują... wszystko.
Natomiast nieco rozczarowała mnie gładka krawędź tnąca - była dość tępa. Zasługa nie do końca starannie wykonanego szlifu, a także tego, że jak na tak mały nóż, jest dość gruby. Dzięki temu solidny, ale szlif schodzi ostro i może dlatego kąt ostrzenia był jak dla mnie zbyt duży...
Cóż, pracuję nad przeszlifowaniem, jako że stałem się wreszcie szczęśliwym posiadaczem dobrej ostrzałki...
I jeszcze jedno. Pochwa wymagała rozgrzania suszarką i zaciśnięcia, bo nóż odrobinę klekotał. Pół godziny i jest ok.
Na szyi się go nie czuje. Biorąc pod uwagę, co z necków można dostać, jestem z niego już w pełni zadowolony.
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy ma za i przeciw. LaGriffe ma dziurę, jest mniejszy, na poręczną pochewkę... Ale jest mniejszy i np chisel. Kwestia wyboru...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Reszta zazwyczaj w saszetce na pasku (wszystkie pozostale dokumenty, karty platnicze, olowek, dlugopis i BM805 TSEK). Jesli mam kurtke to TSEK w prawej kieszeni kurtki. Komorka przy pasku.
Sporadycznie P-64 przy pasku (bez kurtki) albo na szelkach (w kurtce).
Najczesciej dwoch czteroletnich lobuzow - po jednym w kazdej lapie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yhahahaha.....witamy.mamy ten sam wazny dokument w kieszeni )...nie wiem jak ty wytrzymujesz sszelki.mam ich kilka rodzai i każde mi przeszkadzają..W prawej kieszeni spodni BM350, klucze (dom + autko), zapalniczka (nie pale papierosow ale czasem w pracy sie przydaje). W lewej portfel (zwykle pusty) i jeden bardzo wazny dokument.
Reszta zazwyczaj w saszetce na pasku (wszystkie pozostale dokumenty, karty platnicze, olowek, dlugopis i BM805 TSEK). Jesli mam kurtke to TSEK w prawej kieszeni kurtki. Komorka przy pasku.
Sporadycznie P-64 przy pasku (bez kurtki) albo na szelkach (w kurtce).
Najczesciej dwoch czteroletnich lobuzow - po jednym w kazdej lapie .
co do noszenia broni latem to patent jest prosty:pas ,koszulka na wierzch a broń w kabure wewnętrzną na plecy > nic nie widac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widzisz, ja jestem taki dziwny czlowiek, ktory caly rok na okraglo chodzi tylko w podkoszulkach typu T-shirt wpuszczonych w spodnie. Wszystkie mam identyczne - czarne. Kobieta juz sie przyzwyczaila . Jak zimno to zakladam kurtke.)...nie wiem jak ty wytrzymujesz sszelki.mam ich kilka rodzai i każde mi przeszkadzają..
co do noszenia broni latem to patent jest prosty:pas ,koszulka na wierzch a broń w kabure wewnętrzną na plecy > nic nie widac.
Szelki mam te z lat 70-tych (taka szeroka guma od majtek) a kabure ta "wspolczesna" wiec wygladam w tym jak poltora nieszczescia. Zreszta nosze to ostatnio tylko na obowiazkowe strzelania. A bez tego zlomu wygladam jak nieszczescie (patrz avatar) a wiec duzo lepiej.
Raz na jakis czas zabieram dzieci do pracy i pokazuje im jak wyglada prawdziwy policjant (zawsze znajdzie sie tu jakis mundurowy) .
Napisano Ponad rok temu
jesli już to tylko skórzane,nierozciągliwe,dopasowane regulacją do moich gabarytów...nie wiem jacus jak ci sie udaje wytrwac z tymi standardowymi szelkami......
a co do noszenia jeszcze: najbardziej jednak licze na kubotan który nosz ę stale w reku > to najlepszy sposób noszenia broni>w ręku;)).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Arclite D2
- Ponad rok temu
-
ciekawa historia mi sie przypomniała...
- Ponad rok temu
-
o ostrzałkach...
- Ponad rok temu
-
do moderatorów - nowy podział
- Ponad rok temu
-
Spyderco Kerambit
- Ponad rok temu
-
Nowości, galeria broni, taktyka, walka, stal... rośniemy!
- Ponad rok temu
-
Serwery niekomercyjne- ksiązki, filmy
- Ponad rok temu
-
Foty ogólnie i Sebenza (ale nie tylko )
- Ponad rok temu
-
Multitool
- Ponad rok temu
-
Zmiany stawek celnych po wejściu do UE