Ju-jitsu. Apel.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kazdy ma rozne kontakty cwiczy rozne odmiany. Nie jest mozliwa jedna organizacja z jednym ujednoliconym proframem nauczania.
Mozliwa by byla tylko federacja niezaleznych szkol z roznymi programami wpelni autonomicznymi. Ktore wspolpracuja tylko do roznych zawodow seminariow itp.
Ale nawet to wydaje mi sie niemozliwe tak naprawde.
Napisano Ponad rok temu
Ale nawet to wydaje mi sie niemozliwe tak naprawde.
Za dużo sfrustrowanych, zakompleksionych "Mistrzów" z których każdy jest szefem "jedynej słusznej" federacji. Każdy z nich by starał sią bycć na czele stawiając swoje cele przed celami organizacji.
...nie zapominając oczywiście o naszych kochanych przepisach dotyczących kultury fizycznej, które wszystkie Kluby i Organizecje obowiązują, a których nikt nie przestrzega... :?
R.
PS.
Ty też w pracy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
R.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz sprawdzić w Ministerstwie Edukacji i Sportu...
NAPRAWDĘ O TYM NIE WIESZ?
8O
R.
Napisano Ponad rok temu
Duzo tych pierwszych danow ma wyzsze kwalifikacje moralne i techniczne niz wiekszosc powyzej 5 Dana
I chcialbys aby te osoby egzaminowaly ? - duza ilosc z nich nawet na mate nie chce wyjsc posparowac troche
Napisano Ponad rok temu
Ależ już od 1993 roku jest coś takiego i polskie przepisy zalegalizowały ta instytucję.
Możesz sprawdzić w Ministerstwie Edukacji i Sportu...
NAPRAWDĘ O TYM NIE WIESZ?
8O
R.
Ale zajmujaca sie tylko sportem - bo jak chcielismy zmienic statut aby zwiazek tez wzial pod opieke style niesportowe to jakos po wyborach co niektorzy raczkiem sie wycofywali
Napisano Ponad rok temu
duza ilosc z nich nawet na mate nie chce wyjsc posparowac troche
A szkoda....
R.
Napisano Ponad rok temu
generalnie nic nie wnosi, ponieważ równie dobrze mogę powiedzieć na odwrót i nikt nie zaprzeczy, bo nie jesteś w stanie tego zweryfikować. I to właśnie chcemy zmienić. Nie bawi mnie czytanie waszych uogólnień, proszę albo o współpracę, albo o wpis "nie bawi mnie to". Uważam jednak że naszemu stylowi unifikacja się należy.Duzo tych pierwszych danow ma wyzsze kwalifikacje moralne i techniczne niz wiekszosc powyzej 5 Dana
I chcialbys aby te osoby egzaminowaly ?
Napisano Ponad rok temu
Czy to juz taka poska tradycja ze zjednoczyc potrafimy sie tylko wtedy gdy jest naprawde zle ?
Napisano Ponad rok temu
I to właśnie chcemy zmienić. (..)Uważam jednak że naszemu stylowi unifikacja się należy.
My to znaczy kto?
Mefistofeles? To mi nic nie mówi...
A ja uważam, że z unifikacją Ju-Jitsu to będzie dokładnie tak jak z kolektywizacja rolnictwa...
Wg mnie są to prymitywne próby przejęcia władzy nad środowiskiem.
Nie macie najmniejszych szans.
Jeśli u Ciebie nie uczyłem się JJ to nie mam zamiaru słuchac Twoich nakazów/zakazów/ itp.
Mogę najwyżej posłuchać Twojej prośby...
Posłuchałem i nie widzę żadnego sposobu abyście mogli weryfikować stopnie w np. Fudo Ryu- nie ma w Polsce nikogo, kto by ten system znał, (przynajmniej ja nic o nim nie wiem) a jak sie ktos znajdzie to jak inni go zweryfikują?
Nawet nazewnictwo technik jest odmienne.
Wystarczą mi istniejące organizacje i przepisy...
I tak jest ich za dużo...
R.
Napisano Ponad rok temu
to dlaczego udalo sie w Niemczech stworzyc jednolita federacje DJJV ze spojnym programem i cala masa madrych organizacyjnych przepisow ?
Czy to juz taka poska tradycja ze zjednoczyc potrafimy sie tylko wtedy gdy jest naprawde zle ?
W Polsce jest PZJJ i spełnia podobną rolę...
A w Niemczesz jest duuużo organizacji JJ ne mających nic wspólnego z DJJV...
R.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po prostu jestem na "nie" ale szanuję Twoją opinię i Twoje zdanie.
Przepraszam że odniosłeś takie wrażenie...
R.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
generalnie nic nie wnosi, ponieważ równie dobrze mogę powiedzieć na odwrót i nikt nie zaprzeczy, bo nie jesteś w stanie tego zweryfikować.
Mylisz sie jestem w stanie zweryfikowac stopien kazdego kto dziala przy ju-jitsu
Nawet z dowodami
Napisano Ponad rok temu
to dlaczego udalo sie w Niemczech stworzyc jednolita federacje DJJV ze spojnym programem i cala masa madrych organizacyjnych przepisow ?
W Polsce jest PZJJ i spełnia podobną rolę...
A w Niemczesz jest duuużo organizacji JJ ne mających nic wspólnego z DJJV...
R.
No tylko ze PZJJ zrzesza mniej klubow niz niektore pozosatle organizacje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nazwy technik
- Ponad rok temu
-
rekawice do jj
- Ponad rok temu
-