witam..jako uzytkownik tego nozyka chciałbym powiedzieć parę słów
"Jej niezawodność to po prostu prymitywna konstrukcja. " ...bardzo dobrze napisałeś..tylko zapomniałeś jeszcze dodać ..solidność i precyzja wykonania, bardzo dobre materiały (tytan + BG 42 ,S30 V ) , dbałość o szczegóły wykonania
"Jest wiele folderów podobnych kształtem,materiałami,zastosowaniem i niezawodnością do Sabenzy tylko kosztuja połowę taniej"...ok podaj jakie ..
"Sabenza jest towarem luksusowym kierowanym do snobistycznej części społeczeństwa.Cena musi to potwierdzać."tak to prawda ...to towar luksusowy..ale podobnie jest z Emersonem, Striderem, Microtechem, Mad Dogiem..Czy skierowanym do snobów ...raczej do pasjonatów i ludzi znających się narzeczy..A cena cóż trochę marketingu..trochę nazwiska ....ale większość to jakość !
"A w czym taki CQC7 Emersona jest gorszy od Sebenzy?"...nie jestem specem ..ale chyba CQC7 to tactical ...a Sebenza to nóż roboczy..a w czym jest gorszy chociażby w szlifie ostrza i właściwościach tnących i materiałach
"I czy bylibyście tak zachwyceni nią gdyby kosztowała tylko 90 $? "...oczywiście...tylko wtedy w tej samej cenie kupiłbym sobie 4 sztuki zamiast jednej...
"Podejrzewam że grono wielbucieli stopniało by. A tak jest mit. "grono wielbicieli na całym świecie zamiast topnieć się powiększa systematycznie od ładnych paru lat ..
"I dlaczego pragniecie mieć Sebenzę? brakuje Wam noża ? Nie po prostu chcecie dotknąć mitu , poczuć ten stan wywyższenia nad pospólstwo które nosi BM. A co jeżeli ten mit okaże się zwykły szary i banalny?"tak na początku chciałem mieć coś innego lepszego...solidnego..później zastanawiałem się na co wydałem tyle kasy...a teraz .....to jeden z tych nozy których już się nie sprzedaje..
"Kto z Was tak naprawdę napiszę na Forum o swoich błędach ?Że np. TSEK albo Cude EDC jest do bani ? Że się zrobił w ciula i stracił 150 $ ? Nikt. "kiedyś kupiłem LCC MT D/A ...jak dla mnie całkowita porażka..sprzedałem tak szybko jak kupiłem...(jestem lefthand)
"Nie jestem przeciwnikiem Sebenzy. Ale po prostu skończcie z tą psychomanipulacją. W stosunku do niej jak i innych noży ( np. Strider )"..nikt tu nikim nie manipuluje na Forum ...rozmawiamy o róznych nożach począwszy od Mikova poprzez Spyderco, BM..a skończywszy na nożach z górnych półek i każdy wyraża swoje opinie (jeżeli rażą Cię posty o Sebenzie Striderach czy innych markach to po prostu ich nie czytaj )..a prawda jest taka że noże Strider ,Sebenza, Mad Dog , Microtech, Emerson są naprawdę niezłe i myślę , że
UŻYTKOWNICY tych noży moga to potwierdzić...a że są dosyć drogie..nic na to nie poradzimy
powiem Ci jeszcze coś jako ciekawostkę..Kevin McClung wytwórca Mad Dog knives ..jako edc nosi własnie Sebenzę troszkę zmodyfikowaną we własnym zakresie ale jednak...a jemu chyba dobrych noży nie brakuje... :wink:
i na koniec tego przydługiego postu opowiedz nam jesli możesz jakie sa Twoje doświadczenia z Sebenzą no bo nie wątpię że miałeś ją w reku uzywałeś i porównałeś z CQC7 i innymi folderami i stąd Twój post
POzdrawiam