Czy judoka potrzebuje sily ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wiesz. Ćwiczy "żabojadów" w klubie Racing Club the France w Paryżu. Fajnie tam mają (byłem). Aha, zapomniałbym dodać, że z rdzennego Polaka ze Śląska Francuzi próbują zrobić swojego. Nie pamiętam, żeby w gablotce "hall of fame" przy Legieniu była chociażby wzmianka o tym, że oba tytuły wywalczył w barwach Polski. Nawet jego nazwisko charakteryzują na francuskie, wymawiając je mniej więcej (piszę fonetycznie) "Leżę"...Z tego co wiem to jest trenerem Judo w Paryżu wlasnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To przykre, że dwukrotny Mistrz Olimpijski wyjeżdża z Polski, bo gdzie indziej ma zapewnione lepsze warunki...
Myślę, że to jest problem nie tylko polskiego judo ale całej polityki naszego "mocarstwa". Lepiej dać kasę kilkuset posłom, z których część ma iloraz inteligencji zbliżony do kiszonego ogórka i dba tylko o własne dupsko niż komuś wartościowemu!
Narka
Napisano Ponad rok temu
....Hahahaha pieknie ujeta zasada judo : Maksimum skuteczności przy mimimum wysiłku.....A propo sily...
Pełny respect.....
Napisano Ponad rok temu
Fajnie, że chciało Ci się tyle popisać! poklon
(O judo nic nie wiem, ale ciekawą "prasówkę" miałem przy obiadku na przerwie w pracy)
Raz jeszcze dzięki!
Napisano Ponad rok temu
Toć to prawdziwa rosyjska szkoła
:paker:
Siła wbrew pozorom jest bardzo ważna.
A technika jest drugą sprawą. No i wyczucie momentu
Napisano Ponad rok temu
Czy judoka potrzebuje sily?
Nie... Jak jest zdolny to nawet oddychać na macie nie musi!!! Widziałem to na filmie o nindżach...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Judo Rosyjski = " Zero fizolstwa "
Napisano Ponad rok temu
Czy mógłby ktoś przystępnie objaśnić co to jest maksymalna zdolność? (albo podać oryginalny termin?).
Napisano Ponad rok temu
Znakomity tekst. Wielkie dzięki za pracę, rybak.
Czy mógłby ktoś przystępnie objaśnić co to jest maksymalna zdolność? (albo podać oryginalny termin?).
Combat, ja chyba jestem slepy, ale nie widze tej "maksymalnej zdolnosci"
"Maksymalna sile", "maksymalna intensywnosc" i "ilosc powtorzen" znalazlem, ale tego nie.
Jak mi napiszesz o co chodzi, to wygrzebie ten numer spod stosu gazet i Ci tu wrzuce, bo na razie nie kojarze.
Napisano Ponad rok temu
a) wytrzymalosc silowa:
- trening wytrzymalosci silowej (0-70% maksymalnej zdolnosci, 15-25 powtorzen w serii, 2-4 serie, tempo wolne),
sila maksymalna:
- trening "na mase" (40-60%, 8-12 powt., 2-6 serii, powoli-plynnie, srednio szybko)
- trening "na mase" - kombinowany (60-80%, 5-8 powtorzen, 4-6 serii, wolno-plynnie, srednio szybko)
- trening wewnatrzmiesniowej koordynacji (85-100%, 1-5 powt., 6-10 serii, srednioszybko-szybko)
c) sila dynamiczna:
- trening mocy miesni (90-100%, 1-4 powt., 2-5 serii, max szybkosc)
- trening sily eksplozywnej (60-80%, 5-6 powt., 2-6 serii, eksplozywnie),
- trening sily reaktywnej (do 150%, 6-10 powt., 2-6 serii, eksplozywnie)
I pozostałe % też odnoszą się do tego. Początkowo myślałem, że chodzi może o CIĘŻAR max. (CM) ale nie, bo jak może być 150% CM? W każdym razie CM zgadza się jeśli chodzi o wytrzymałość sił.
Napisano Ponad rok temu
wczoraj na treningu bjj Adam- trener przytoczyl taki pół żart: "bjj bjjotem, a i tak wygra silniejszy"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Serwach
- Ponad rok temu
-
Serwach standart
- Ponad rok temu
-
JUDO W BERLINIE
- Ponad rok temu