ALLEGRO - ODLOTY... "Super" Noże / ostrza, super o
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprzedawca twierdzi że to Mini Cold Steela -- cóż, zobaczymy.
Michale, chyba naprawdę nieźle Cię wzięło ;-) . I Blacha też kupił :-) .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Starość nie radość :wink:naprawdę nieźle Cię wzięło ;-)
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widać, a prawie nic nie widać, ze względu na jakoś fotek to są jednak pewne różnice. Mój nóż ma nit rurkowy na rękojeści do przeciągnięcia linki w kolorze złotym. Moja pochwa ma na krawędziach wzmocnienia z 5 nitów, zatrask jest czerniony (choć oksyda może się zetrzeć), a na dole pochwa ma piescień do liniki. Samo ostrze nie jest czernione (nie jest to oksyda, ale pokrycie epoksydem), do tego głownia ma odciśnięte Cold steel CARBON V USA i znaczek federacji budo gurkhai (czy jakoś tak, bo nie chce mi się szukać pudełka) w postaci dwóch skrzyżowanych kukri i trójkatów wpisanych w koła.
Czekam na szybka weryfikację czy to kopia, czy się sfrajerowałem i nie kupiłem noża za smieszne pieniądze.
Napisano Ponad rok temu
wylicytowałem 2 sztuki ale powiedziałem że odbiore w realu
więc jutro jade obadać co to jest
powiedziałem kolesiowi że obadam co to jest i jak jest to co myśle (on nie wie o czym ja myśle) to ma jeszcze sprowadzić tego
tak więc jak wezme to do łapy to napisze co to jest i czy to na pewno cold steel
może to po prostu podróba cold steela a w najlepszym wypadku z tej serii "niepewnych"
gość ma sklepik i handluje jakimiś replikami i z tego co wywnioskowałem to dostałe te noże razem z chińskimi podróbkami które ma na innych aukcjach i sam twierdzi że to chińszczyzna jakaś.
jutro najdalej pojutrze dam znać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie tak, sprzedawca napisał mi: "Na klinde jest napis : COLD STEEL 35GKS MINI GURKHA LIGHT KUKRI".Czekam na szybka weryfikację czy to kopia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej oznaczenie "kodowe" Cold Steela -- wszystkie ich kukri mają 35 i różnią się literkami. Pewnie Chińczyk przedobrzył.35GKS to nie nazwa jakieś stali?
Napisano Ponad rok temu
jutro sie przekonam
Napisano Ponad rok temu
byłem z tym u \jarka w świecie noży i .....
i obaj niewiemy co to jest
ale orginał cold stela raczej nie
rekojeść z zielonej gumy, inna faktura niż na CS, napis wybity nie na dole klingi a z boku i zupełnie nie CSową trzcionką
otwór na linke nie zanitowany tylko wstawiony kawałek rurki
niedbały szlif i dość tępe
pochwa to jakieś cienkie skórobodobne gówno nie nadające sie za bardzo do niczego
ogółem
kawał noża - wyglda jak CS ale raczej nim nie jest
chyba że to jakaś wyjątkowo stara partia pierwszych - ale to małoprawdopodobne bo u Jarka oglądaliśmy stare katalogi i nawet noże second factory sa inaczej bite i mają inne rekojeści
także jak ktoś chce mieć coś przypominjącego do złudzenia C\sa to polecam
jutro wrzuce jakieś foty i skocze porąbać jakieś drewno i porzucaćtym w drzewo to dam znać
ps. gość wystawiłwłaśnie kolejne 5 sztuk
Napisano Ponad rok temu
Jakbyś mógł chociaż oględnie napisać coś o stali, w porównaniu chociażby do CS'owej maczety z 1095.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...bo mam zamiar sprawić sobie khukri i nosić je w kaburze pod pachą :wink:
Napisano Ponad rok temu
za te cene i tak nie kupisz innego kukri
rekojeść niestety jest jakąś gumą ale dość twardą i z dziwnie lajtową fakturą także mam wrażenie że w pracy będzie sie ciut ślizgało
no i amortyzacja raczej kiepska - na innych nożach CSa zdecydowanie inna guma jest.
no i pudełko - totalnie nie CSowe
jutro postaram sie ch...wą cyfrą jakieś foty noża i pudełka zrobić.
ale w końcu to 50 pln - u mnie będzie na ścianie wisiało chyba bo do roboty szkoda połamać
ale postaram sie jutro wybrać gdzieś w las na małe testy
Napisano Ponad rok temu
"Jeżeli pasjonujesz się unikatowymi modelami broni białej oraz fantastyką i demonami - ten nóż jest dla Ciebie."
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wprowadź odrobinę mrocznego i tajemniczego klimatu do swojego pokoju, jeżeli chcesz dobyć ten nóż i masz na tyle odwagi - ZALICYTUJ
Wymiekam, nie mam odwagi zalicytowac tego gowna, boje sie, ze mnie wysmiejecie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Button Opening????
- Ponad rok temu
-
Noz od Surefire
- Ponad rok temu
-
Na co komu Tanto ?