WOJOWNICY NOCY
Napisano Ponad rok temu
w większości tekstów o ninjitsu oprócz walki wręcz i walki bronią wymienia się też inne umiejętności
o ile jestem sobie w stanie wyobrazić naukę meteorologii, psychologii czy strategii to za cholerę nie chwytam na czym polega nauka magii
bardzo proszę o rzeczowe odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kontrolowanie energii ki, w kung fu chi w quigong przechodza przez klatki ktore tworza prety o rozstawie 10 cm , w karate zabija sie 1 ciosem wibrujacej piesci , a aikido rzut oddechem
W ninjitsu nikt przynajmniej nie mowi ze to dla wybranych tam po prostu wszyscy umieja byc na przyklad niewidzialni
magicy sredniowieczni przygotowywali rozne mikstury, w ninjitsu sie przyrzadza trucizny itp to tez czesc magii;) w wydmuszcze mozna umiescic oslepiajacy proszek, sypnac nim w przeciwnika i zniknac w klebach dymu
Napisano Ponad rok temu
a twoja odpowiedz nie do końca rozwiązuje problem
a co do ukrytej energii kosmosu i zabijania myślą... no cóż...
myślę że to zagadnienie na osobny temacik
Napisano Ponad rok temu
....w wydmuszcze mozna umiescic oslepiajacy proszek, sypnac nim w przeciwnika i zniknac w klebach dymu
ciekawe co na to sedziowie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poszukaj trochę na google o np."Gyokko Ryu Koshijutsu"powinno ci cos dobrego wyrzucic a na dobry poczatek :http://www.ninjutsu.co.uk/
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
na tej drugiej stronce sa nawet filmiki ....jak chcecie więcej to piszcie i pytajcie
pozdrawiam
TYGRYS
Napisano Ponad rok temu
Ninjutsu nie naucza się żadnych hipnozji czy innych gówien
Nie mam co prawda zielonego pojecia co to jest Gyokko ryu , wiec nie wiem czego tam ucza, ale za to sprzeciwiam sie nazywaniu "hipnozji" jakims gownem. Tego sie zreszta nie uczy, tego sie raczej uzywa w pewnych konkternych celach, kiedys uzywano tego w postepowaniach sadowych (naszczecie zaprzestano), ale dalej uzywa sie np. w roznych rodzajach terapii uzaleznien.
Tym bardziej nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze "nie ma czegoś takiego jak magia " bo to tez bzdura. Definicja magii istnieje, i wchodza w jej sklad rozne rzeczy, wedle niektorych definicji raczej wykluczajace "magie cyrkowa" czyli poprostu dobrze skonsruowane triki.
No chyba ze mowisz o konkretnym jakims tam stylu walki, z tym ze to ze czegos sie tam nie uczy to jeszcze nie znaczy ze tego czegos wogole nie ma.
Napisano Ponad rok temu
w magie itp jedni wierza inni nie
mnie na przyklad kompletnie nie przekonuje pojecie hipnozy
nie wiem czy ktokolwiek potrafilby mnie zahipnotyzowac ...no chyba ze... sa wyjatki od reguly;)
Napisano Ponad rok temu
Szkol z regionu IGA , a Nin jutsu mozna okresli sztuka rownowagi ,dystansu.No i moja pomylka co do magii w NInjutsu , wystepuje ona raczej w "medtacyjnej "formie .
Mam tu na mysli Kujikiri.
pozdrawiam -omylkowy i gwaltowny
TYGRYS :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tam po prostu ludzie sa 100% bardziej naiwni niz w Polsce i latwiej im sprzedac siano
Nie istnieje nic takiego jak ninjutsu, a Hatsumi nie mawet cienia dowodu, ani papierow, ze to co naucza to jest jakas autentyczna rzecz, a nie przez niego wymyslone sztuki.
Napisano Ponad rok temu
z hipnoza jest troche inaczej, praktycznie nie da sie zahipnotyzowac kogos wbrew jego woli, a nawet bez jego wiedzy. Co wiecej, zeby moc byc zahipnotyzowanym trzeba miec pewne zdolnosci, a nie tak wiele osob je ma. Ktos kto ma je w duzym stopniu moze nauczyc sie autohipnozy.nie wiem czy ktokolwiek potrafilby mnie zahipnotyzowac ...no chyba ze... sa wyjatki od reguly;)
To nie sa czary, to jest pewnien odmienny od "normalnego" stan swiadomosci w ktorym czlowiek moze uaktywnic pewne zdolnosci, umiejetnosci, ktorych normalnie nie posiada (lub nie wie ze je posiada). generalnie hipnoze stosuje sie do celow praktycznych i nie chodzi w niej o pokazy cyrkowe (choc czasem tak sie wykorzystuje)
Napisano Ponad rok temu
"Jesli myslisz ze oklamuje tych wszystkich ludzi (z Bujinkanu)to przyjdz do mnie i rozwieje twoje watpliwosci sparringiem" :twisted: "
Sally - mam wrazenie ze studiujesz psychologie ....nie myle sie ? :wink:
pozdrawiam wszytkich
Tygrys :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam @ll
Tygrys
p.s
moge podac Ci(Szczepanie) adres forum o Ninjutsu , zapytasz i moze ktos rozwieje Twoje watpliwosci. Z szacunkiem
Tygrys
Napisano Ponad rok temu
Niestety, u nas sezon polowan na ninja juz sie zakonczyl)w dowolny sposob
Napisano Ponad rok temu
[)w dowolny sposob
Niestety, u nas sezon polowan na ninja juz sie zakonczyl
ilu przeżyło??
niech zgadne...niczego nie upolowali (?)
wniosek: ninja nie ma, albo dobrze sie ukrywaja...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sempai,sensei,shihan...
- Ponad rok temu
-
MA w obronie koniecznej i czarne pasy
- Ponad rok temu
-
gdzie jest motyllek???
- Ponad rok temu
-
sihan Krzysztof Jankowiak - zna Go ktoś z Was ??
- Ponad rok temu
-
Dlaczego akurat jj??
- Ponad rok temu
-
Jak długo?
- Ponad rok temu
-
Jak?
- Ponad rok temu
-
Jaki ruch!