Blagam pomozcie...
Napisano Ponad rok temu
"Zniesiona fizjologiczna lordoza w odcinku szyjnym kręgosłupa z wytworzeniem niewielkiego stoopnia kyfozy na poziomie kregow C3-C5.
Uwypuklina prawoboczna krążka miedzykregowego na poziomie C2/C3.
Tendencja do uwypuklania sie krążków miedzykregowych na poziomach C4/C5 i C5/C6
Cechy dehydratacji krazkow miedzykregowych na poziomach C5/C6 i C6/C7
Szczątkowy krążek miedzykregowy o znacznie obnizonej wysokosci na poziomie C6/C7"
Lekarz robiacy opis powiedzial ze o kickxie nie ma mowy... Prosilbym wszystkich ktorzy znaja sie na tym o pomoc tzn. wypowiedzi,opinie czy to b.powazne czy mozna to rehabilitacja, cwiczeniami wyleczyc na tyle zeby moc trenowac?? Wielkie thx
Napisano Ponad rok temu
nie jestem lekarzem sięc nie dam złotej rady czy to poważne czy nie i czy można wyleczyć
Mam za to radę gdzie się dowiesz! - znajdź dobrego lekarza sportowego (są chyba jeszcze przychodnie sportowe-popytaj u trenera) oni widzieli niejdeną kontuzję i wiedzą co i jak można wyleczyć i w jaki sposób!
Normalny lekarz jak słyszy KB, Box,MT itd. to już wydaje wyrok śmierci za życia!
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bylem u 2 lekarzy-ortopedow(profesorow) podobno mistrzowie w sztuce. Decyzja-wrodzona wada czyli zlaczenie C5-C6 (chyba). Podobno jakas b.nieduza, zupelnie nie grozna. 2 tygodnie nic nie robic, potem zaczac rehabilitacje. Treningi za miesiac jakies lajtowe...Słoniak boj sie Boga nie chce podwazac twojego autorytetu ale rozumiesz jaki jestem szczesliwy:)
Aha jeszcze nie dopisalem w tym rezonansie z opisu:
Zachowana fizjologiczna rezerwa przestrzenna kanalu kregowego
Nie spostrzega sie zmian ogniskowych w obrebie rdzenia kregowego.
(w opisie rezonansu walneli sie o 1 w tych kregach...wszystko jest 1 krag nizej:)
Randori...Mam zespol nadruchliwosci-wlasnie dzisiaj sie dowiedzialem:) A tak konkretnie to kumpel spadl mi na leb (doslownie i mnie wykrecilo(rowniez doslownie . Pozatym krzywe siedzenie przed kompem i "nie garb sie nie wystarczy"(to nie zart...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PO wizycie w Carolinie powiem co mi powiedzielia swoja droga na skre tez postaram sie zajrzec(thx za adres) pozdro
Napisano Ponad rok temu
powodzenia i powrotu do zdrowia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sugeruje odwiedzić Ośrodek "Na Skrze" (ul. Wawelska 2) ("Fundacja Rozwoju Medycyny Olimpijskiej)
Taxx, czy masz do nich jakiś telefon, a może mają swoją stronę w internecie?
A jeśli nie to powiedz, czy za leczenie u nich się płaci, czy jest to może jakoś pokrywane przez kasę chorych, fundusz zdrowia czy co tam jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobrze zrobiles, ze poszedles do kogo innego, mnie wlasnie poradzil madry lekarz sportowy (na wisle) zeby nie sluchac histerykow w poradniach rejonowych (sam miel z nimi przejscia) i isc do doswiadczonego lekarza, ktory nie bedzie cie straszyl inwalidztwem, tylko poradzi co robic i jak cwiczyc zeby bylo dobrze.
Ja mam nadzieje ze juz nie ale mam wielu znajomych (cwiczacych) z problemami-a wiesz jak trudno znalezc dobrego lekarza...
wiec jak bys mogl podac blizsze namiary na nich, to by sie bardzo przydalo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zlamalem palca i zaraz przy stawie na treningu przy wokonywaniu rzutu spadla moja reka zacisnieta trzymajaca kimono kolego potem kolega i na koncu ja na to wszystko. Lekarz zadecydowal operacja druty sruby przerwa od sportu na pol roku conajmniej itd jak to uslyszalem to az mi sie slabo zrobilo. Olalem go poszedlem do znajomego specjalisty zalozyl gips jakis specjalny aparacik tzw aparat shtacka czy jakos tak i po miesiacu bylem zdrowy.
Zjarany_swistaku z drugiej strony to kregoslup tutaj nie ma zartow jak cos znowu sie zepsuje albo nie wyleczysz do konca to moze byc nie ciekawie.
Napisano Ponad rok temu
Napisze po badaniach.
Napisano Ponad rok temu
Ide do lekarza. Kontuzje mam od ponad miesiaca, ale wczoraj wieczor po treningu nie moglem sie na drazku nawet podciagnac bo tak nap...lalo .
Napisze po badaniach.
Ziemia wszystko wyciaga... 8) Moze juz czas na Ciebie.. ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
niedziel, a może okłady z 3 metrowej warstwy ziemi przez deskę podobno pomagają
Napisano Ponad rok temu
A tam
Mam juz skierowanie, ale sa takie terminy ze :shocked!: .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie suplementy dla 16 latka cwiczacego boks! ! !
- Ponad rok temu
-
broblemy ze stawami (kolana:(
- Ponad rok temu
-
Badania...
- Ponad rok temu
-
Stawy....
- Ponad rok temu
-
Wolne ciezary czy maszyny ?