Pozycja boczna
Napisano Ponad rok temu
ze względu na wrodzonego zeza mi osobiscie to nie potrzebne bo nawet jak sie na maxa ustawie do przodu to z tyłu widze jak kameleon jakiś....
co osobiście polecam.
Napisano Ponad rok temu
GArry, o co chodzi ?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To z JW juz tak zle. 8O 8O 8O Martwie sie o niego, choc biala laska pewnie władałby równie sprawnie jak jo i bokken . :wink: No i miałby szanse zamisat Rutger Howera zagrac w II czesci Blind Fury 8)tak, jak jest sie tym niewidomym cwiczacym aikido to trzeba jakos grunt badac zanim sie stope postawi

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak wiem, poświęcenie to jego drugie imięaz tak zle to nie, ale trzeba dla innych sie poswiecac - wiesz akido, milosc do blizniego itp...

Napisano Ponad rok temu
Jesli pozytywnie, to oby jak najczęściej :wink: :-)
niby tak,
ale czasmi moglbys sie zdziwic ...
Napisano Ponad rok temu
Co charakterystyczne - ZADNA sztuka walki a szczegolnie te ktore maja sparringi czy walki, nie uzywa takiej pozycji. Moze nie bez przyczyny?
Napisano Ponad rok temu
No co ty Szczepan 8O :? Sam przecież twierdzisz, że aikido nie służy do bicia się więc jak ktos chce to może i na rekach stac jesli tylko pdtrzymujesz swoją argumentację. Nie ma sparingówCo charakterystyczne - ZADNA sztuka walki a szczegolnie te ktore maja sparringi czy walki, nie uzywa takiej pozycji. Moze nie bez przyczyny?

Napisano Ponad rok temu
Co charakterystyczne - ZADNA sztuka walki a szczegolnie te ktore maja sparringi czy walki, nie uzywa takiej pozycji. Moze nie bez przyczyny?
Jestes tego absolutnie pewien?

Napisano Ponad rok temu
No wiec wracajac do tematu po tej milej wymianie wzajemnych grzecznosci - czy przyjmowanie pozycji bocznej ma jakis zwiazek z rozwojem widzenia peryferycznego?(oprocz innych zalet wyzej wymienionych :wink: ) Z punktu widzenia taktycznego - czy celem jest zmniejszenie pola trafinia przez atakujacego? Ale czy jednoczesnie nie zaweza mozliwosci ofensywnych?
Nie wiem co to za peryferyczne pojęcie

Napisano Ponad rok temu

Moze to nie idealny profil, ale jednak...

Ooops, znowu....

Kurka nawet inwalidzi trzymają profil..
Wiec jak szczepan, nadal twierdzisz ze to nasz wybryk?
Mogłbym wiecej, ale jestem juz po fajrancie...

Napisano Ponad rok temu

W Polsce testuja to na badaniach lekarskich na prawko i ci co sobie nie radzą to :dupa:
Napisano Ponad rok temu
Przy broniach jednorecznych jak np. floret czy szpada, uzycie drugiej reki nie jest potrzebne a zatem można stać bokiem bo oddalamy od przeciwnika jakiś potencjalny obszar trafień (lewe ramię). Tam gdzie dominują uchwyty (zapasy,judo, sumo) pozycja staje się bardziej frontalna by w pełni móc wykorzystać pracę obu rąk. A w aikido podobnie jak w mieczu japońskim stoimy półfrontem i półbokiem. Jeśli ktoś stoi inaczej to dla mnie stoi nieprawidłowo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Czy po treningu...?
- Ponad rok temu
-
Oczekiwania wobec treningow
- Ponad rok temu
-
Liczenie II
- Ponad rok temu
-
Liczenie
- Ponad rok temu
-
Oczekiwania wobec DOJO
- Ponad rok temu
-
Filmy!!
- Ponad rok temu
-
Poziom techniczny
- Ponad rok temu
-
Konkurs wreszcie rozwiazany Budojo
- Ponad rok temu
-
Krótka relacja ze stażu z Tamura sensei w Merchtem...
- Ponad rok temu
-
Arikawa sensei nie zyje
- Ponad rok temu