Do rzeczy!!!
Napisano Ponad rok temu
Ja tam się nie znam bo dopiero zaczynam zgłębiać wasze wypowiedzi i sztuki walki
Proszę poradźcie mi jakiegoś dobrego trenera w Szczecinie :roll:
Dzieki i pozdrowionka :-)
Napisano Ponad rok temu
TKD - Grzegorz Puzoń
Tyle wiem.
Napisano Ponad rok temu
D. C. - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
G. P. - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie kazda ma predyspozycje do uderzania, czy grapplingu!
Napisano Ponad rok temu
kick-boxing. Trenerem jest najzwyklejszy w świecie nauczyciel wychwania fizycznego. Cęsto popełnia błędy, nie jest dla mnie alfą i omegą. Pomimo tego, po roku ćwiczeń stwierdzam, że nauczyłem się o wiele więcej niż ci, którzy poszli na karate. Myślę, że to kwestia stylu. Zauważcie, że każdy styl ma też swoją metodykę treningu - dlatego judo polecałbym najmłodszym, bo najprawdopodobniej zostaną świetnie przygotowani fizycznie, a tym, którzy chcą umieć się bić, te najbardziej kontaktowe, np. kick-boxing (oczywiście nie twierdzę, że jest to najlepszy wybór).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ważny- styl, trener, warunki (wyposażenie), liczba osób na sali, podejście do treningu i wiele innych... Szczegółowo w tekście zlinkowanym.
Napisano Ponad rok temu
Na przyklad jakie bledy?Trenerem jest najzwyklejszy w świecie nauczyciel wychwania fizycznego. Cęsto popełnia błędy, nie jest dla mnie alfą i omegą.
Uczyliscie sie innych rzeczy. Wiele wiecej czego sie nauczyles?Pomimo tego, po roku ćwiczeń stwierdzam, że nauczyłem się o wiele więcej niż ci, którzy poszli na karate.
Wiesz watpie, czy kbox jest bardziej kontaktowy od judo, juz nawet powiedzialbym, ze jest na odwrot. A sparowales kiedys z judoka?Myślę, że to kwestia stylu. Zauważcie, że każdy styl ma też swoją metodykę treningu - dlatego judo polecałbym najmłodszym, bo najprawdopodobniej zostaną świetnie przygotowani fizycznie, a tym, którzy chcą umieć się bić, te najbardziej kontaktowe, np. kick-boxing (oczywiście nie twierdzę, że jest to najlepszy wybór).
Sadze, ze judo jest skuteczne w walce.
Pozdrawiam i szacunek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Hehe uświadomił mi że intuicja mnie nie zawodzi!!!!!
Wybrałam niedawno Jiu-Jitsu i w myśl przeczytanego artykułu to jest właśnie dla mnie.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
raczej lepsze sa zapasy w stylu wolnym w mlodosci tam jest dobry klincz a w judo raczej wiekszosc rzutow opiera sie na gi a nie wszystkie mozna zrobic na czyjejs bluzie, potem cos uderzanego i jestes taki mały rambo
Albo 2 lata walki bronią :wink:
A serio - to zawsze warto dodać pałkę ewentualnie nóż (dla wybranych).
A co do BJJ - OK -ale ile tego uderzania w stójce tam jest - co?
Napisano Ponad rok temu
A co Cię to tak bardzi interesuje, Niedziel? Mam wrażenie, że się czepiasz. Powiedz, mylę się?
Co do błędów trenera: na przykład nie rozumie, że nie każdy może bez problemu kopać na wysokość głowy.
[quote name="budo_Niedziel"]Uczyliscie sie innych rzeczy. Wiele wiecej czego sie nauczyles?[/quote]
Dla mnie kick-boxing to 3 ciosy ręczne (proste, sierpy, haki) i 3 nożne (frontalne, okrężne, boczne). Ciągle pracujemy nad tymi technikami, mamy też sporo ostrych sparingów. Myślę, że więdza, którą zdobyłem pokrywa się z umiejętnościami realnej walki w większym stopniu niż typowo pokazowe techniki karate.
[quote name="budo_Niedziel"]Wiesz watpie, czy kbox jest bardziej kontaktowy od judo, juz nawet powiedzialbym, ze jest na odwrot. A sparowales kiedys z judoka?
Sadze, ze judo jest skuteczne w walce.?[/quote]
Judo bardzo mi się podoba, dlatego je poleciłem, SZCZEGÓLNIE osobom młodym, których ciało dopiero się kształtuje. Ale i tak myślę, że na kick-boxingu można się obić lepiej niż na judo.
[/quote]Pozdrawiam i szacunek
Niedziel[/quote]
Pozdrawiam,
John Echevarria
Napisano Ponad rok temu
A co Cię to tak bardzo interesuje, Niedziel? Mam wrażenie, że się czepiasz. Powiedz, mylę się?
Co do błędów trenera: na przykład nie rozumie, że nie każdy może bez problemu kopać na wysokość głowy.
Nie nie czepiam sie. Chce wiedziec co uwarzasz za blad. Czy te bledy sa w prowadzeniu treningu, czy w podejsciu do ucnia, czy w czym jeszcze innym.
Dobra, ja tez nie rozumiem, ja na wysokosc glowy kopalem juz po 3 miesiacach streczingu 2x dziennie, nie mowie, ze super technicznie, bo dalej super technicznie nie jest.
Ale juz po roku to dwoch to nie rozumiem jak mozna nie kopnac na wys. glowy :wink:
Dla mnie kick-boxing to 3 ciosy ręczne (proste, sierpy, haki) i 3 nożne (frontalne, okrężne, boczne). Ciągle pracujemy nad tymi technikami, mamy też sporo ostrych sparingów. Myślę, że więdza, którą zdobyłem pokrywa się z umiejętnościami realnej walki w większym stopniu niż typowo pokazowe techniki karate.
I o to mi chodzilo w pytaniu. Tobie o walke. Ci chlopaki z karate umieja swoja kata, filozofie i co tam jeszcze. Poza tym pewnie jeszcze jakies inne rzeczy.
Judo bardzo mi się podoba, dlatego je poleciłem, SZCZEGÓLNIE osobom młodym, których ciało dopiero się kształtuje. Ale i tak myślę, że na kick-boxingu można się obić lepiej niż na judo.
Mi tez judo sie podoba, a juz najbardziej bjj. Ale co do skutecznosci to problematyczne, czy judo jest gorsze. Sproboj sie z judoka, to zobaczysz. Polecam UFC 1.
Pozdrawiam i szacunek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o porównanie karate do kick-boxingu: rozpatrywałem je jako sztuki walki, a nie jako nośnik jakiejś filozofii. Wolę już poczytać Kanta. Efektowne kopanie w powietrze też mnie nie interesuje. Jest to jakaś umiejętność - ale nie umiejętność walki. A co do tych "innych rzeczy" - walki między kick-boxerami i karatekami z reguły kończą się wygraną tych pierwszych. Czyli "inne rzeczy" to ciągle za mało.
Kick-boxingu można nauczyć się o wiele szybciej niż judo i to jego przewaga. Pierwszy rok kick-boxingu to już ciosy na tarczki worek, praca nad szybkością i siłą uderzenia, sparingi. Pierwszy rok judo to z reguły pady i inne ćwiczenia przygotowujące do wykonywania rzutów itp. Co innego, gdy staje naprzeciwko siebie dwóch doświadczonych wojowników - wtedy szanse mają równe.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Pudzianowski zarobi na MMA
- Ponad rok temu
-
Wypowiedz Mariusza Pudzianowskiego na temat MMA
- Ponad rok temu
-
MITY O SZTUKACH WALKI
- Ponad rok temu