Problemy z kaletką
Napisano Ponad rok temu
Jakiś prawie rok temu miałem kontuzję stawu barkowego i po 2 miesiącach chodzenia po lekarzach okazało się że to kaletka.
Kontuzja uaktywniła się w przerwie trenigowej (święta), nic nie ćwiczyłem (poza siłownią) nic nie bolało, a tu rano bezwładna, boląca, sparaliżowana ręka. Po tych dwóch miesiącach chodzenia po lekarzach, trafiłem na rehabilitację, po jakichś 3 miesiącach (prądy, masarze, itp) było już prawie dobrze. Ale wizja czekania 3 miechu na następne zabiegi powaliła mnie, i zrezygnowałem. Zaczełem chodzić na treningi i jest dobrze, choć jak słabo się rozgrzeję (dużo sierpów) to czuję jakiś wewnętrzny ból.
Obawiam się, że z tego może być jakieś poważne gówno. Tak więc piszcie o swoich doświadczeniach.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Naturalnie lekarz jest z 3miasta.
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dzięki. Mam kolegę którego podobna kontuzja (kaletka + ścięgna) wyeliminowała z treningów, ale on waży 130 kg i mało się rozgrzewał to są efekty
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
a co Ty trenujesz?
Napisano Ponad rok temu
Chirurg wyslal na przeswietlenie, potem pytal czy mam zamiar zyc z trenerstwa bo moglby operowac... , na koncu spytal co trenuje
odpowiedzialem ze sztuki walki
gosc sie bardzo wnerwil i na to: "z łuku tez mozesz zabic jak trafisz w oko!"
Efekt- przerwalem calkowicie na 2 lata treningi, rehabilitowalem sie sam i juz (odpukac) nie mam zadnych problemow.
Od tamtej pory staram sie unikac lekarzy i oczywiscie kontuzji ...
Napisano Ponad rok temu
Trenowałem shorin-ryu, obecnie próbuje swoich sił w shidokanie.
Jeśli chodzi o kaletkę to wiem że sporo bokserów ma podobne problemy. Jak na razie w sprawie tej kontuzji to spotykam się ze skrajnym brakiem profesjonalizmu ze strony lekarzy (3 miesiące na postawienie diagnozy )
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pon i sr 8.30 - 10.00
Szpital miejski w Gdyni.
Tylko sie nie waz w tym tygodniu przychodzic bo ja bardzo nie lubie stac w kolejce :wink: a ponoc sa tlumy..
Aha - potrzebujesz skierowanie do konsultacji ortopedycznej od Twojego lekarza rodzinnego.
Napisano Ponad rok temu
na pewno skorzystam
pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Skręcona stopa - złote rady
- Ponad rok temu
-
Lowkicki
- Ponad rok temu