"Jeśli na prawdę chcesz pojąć judo, obserwuj ćwiczące k
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekawy Waszych opinii, komentarzy, uwag, refleksji... ;-)
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Jesli kobieta potrafi wykonac rzut na jakims mezczyznie a my nie to powinnismy zaczac cwiczyc tak jak kobieta czyli technicznie
No niestety Judo poszlo w duzej czzesci na sile ;(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo lubiłem sparingi z niewiastami. Nie obijały mi piszczeli, nie obcierały karku do krwi - chciały ładnie, technicznie rzucić. Ale nie walczyłem z "Kruszynką" pewnie wtedy bym zmienił zdanie o technice pań :?A tak jeszcze odnośnie Jigoro Kano - to zwykł on mawiać: "Jeśli na prawdę chcesz pojąć judo, obserwuj ćwiczące kobiety".
Napisano Ponad rok temu
a na powaznie sparowalem raz z kobieta ktora miala brazowy czy czarny pasek w judo. w porownaniu do facetow z takimi samymi stopniami wogole nie uzywala sily, wszystko robila technicznie. ehh a tak ladnie jak wtedy to chyba sobie jeszcze nie polatalem
Napisano Ponad rok temu
rzeczywiscie milo sie walczy z opaniami
a na powaznie sparowalem raz z kobieta ktora miala brazowy czy czarny pasek w judo. w porownaniu do facetow z takimi samymi stopniami wogole nie uzywala sily, wszystko robila technicznie. ehh a tak ladnie jak wtedy to chyba sobie jeszcze nie polatalem
ano właśnie panowie bo kobiety mają mało siły i od początku przykładają się do techniki a facet jak mu coś nie idzie to zaczyna siłowo a jiu jitsu to nie ciężary
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedna rzecz - obserwując ćwiczące panie łatwo zauważyć, że rzadziej w paradę wchodzi im ego :wink: Facet jak mu nie wychodzi, to się bierze na ambicję i zaczyna szarpać, a dziweczyna na spokojnie stara się poprawić błędy. Oczywiście nie zawsze się to potwierdza, ale często.
K.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kilka lat wstecz prowadziłem zajęcia z interwencji i samoobrony w jednej ze szkół ochroniarskich (od razu się przyznam te szkoły to wielka ściema ale przyzwoicie płacili) było tam całkiem sporo fajnych dziewczyn (buziaki Patka!) ktoś (nie powiem że nie ja) rozpuścił plotkę że pod bluzą judogi nie należy nic nosić
efekty były PIĘKNE!!! na moich zajęciach dziewczęta ćwiczyły w pierwszym rzędzie, mnóstwo ćwiczeń w podporze i skłonie, pompki japońskie, no i uwielbiałem prowadzić parter...
a potem ktoś (cholera do dziś nie wiem kto...) powiedział że jednak można coś mieć pod spodem
ale obserwowało się trenujące dziewczyny bardzo miło
Napisano Ponad rok temu
Hehehe
Napisano Ponad rok temu
ktoś (nie powiem że nie ja) rozpuścił plotkę że pod bluzą judogi nie należy nic nosić - efekty były PIĘKNE!!!
No nie wątpię - niech ktos napisze gdzie jest podobna sekcja, to natychmiast tam jadę. :wink:
Anioł - niezły z ciebie cwaniak! :wink:
Napisano Ponad rok temu
ktoś (nie powiem że nie ja) rozpuścił plotkę że pod bluzą judogi nie należy nic nosić
efekty były PIĘKNE!!!
Ja widziałem gorszy efekt takiego czegoś. Panienka zagieła parol na jednego z pomocników trenera, też koszulki nie włożyła. Wszedł do rzutu, dżudoga się rozchyliła, on z wrażenia przestał ciągnąć, ona poleciała jak wór kartofl
Napisano Ponad rok temu
hehehehehe!!! :twisted:Aniol to ty nie takie znowu Anioł
Hehehe
jednego z moich uczniów przezywają lubieżny satyr, drugiego obleśny starzec trzeciego diaboł (mówi uk,uk fani ASa zrozumieją) to o czymś świadczy :wink:
wole nie wiedzieć co mówią za moimi plecami o mnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w miarę...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"aikibudo" Kraków
- Ponad rok temu
-