WSDP na filmach
Napisano Ponad rok temu
Nic z tego co jest na filmach nie bylo ukladane wczesniej wlacznie z wynikiem. Sciagnac mozna stad:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pawel Drozdziak
Szkola Samoobrony dla Kobiet WSDP
Napisano Ponad rok temu
Podczas podpisywania ksiazki Wojtka Kruczynskiego i mojej w PKiN odbyl sie krotki pokaz WSDP. Jedna z kursantek (zreszta obecna na vortalu,moze sie przyzna pokazala spontaniczna obrone. Napastnikiem jestem ja.
Hmmm, nawet uroda kursantek Ci nie zrekompensuje tego co przeszedłeś.
Robi wrażenie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Khm, ona zwykle atakuje zza pleców, hehehe. :wink:Podczas podpisywania ksiazki Wojtka Kruczynskiego i mojej w PKiN odbyl sie krotki pokaz WSDP. Jedna z kursantek (zreszta obecna na vortalu,moze sie przyzna pokazala spontaniczna obrone. Napastnikiem jestem ja.
Napisano Ponad rok temu
Nic, nic - profesjonalna demonstracja, ot co. :-)Ale o co chodzi? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
brawo dla tej pani i brawo dla prowadzacych takie kursy. popieram oby wiecej takich szkolen bylo
Popieram popieranie!
A poważniej - gratulacje i powodzenia.
Porządna robota.
Napisano Ponad rok temu
Ten ludek to był Pi czy Sigma? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze: mało który napastnik w realu będzie atakował panienkę w postawie "Proszę Kopnij Mnie W Jaja Bo To Lubię" i nie zniechęcał się do tej postawy nawet po zaliczeniu kilku trafień.
Po drugie: jeśli dziewczyna uczy się walki z gościem ubranym w taki dziwaczny strój (nie wystarczyłby ochraniacz na jaja? w sumię wątpię ,by panienka na samoobronie byłaby w stanie zadać potworniejsze obrażenia niż koledzy na sparringach - a na sparringach tego się nie nosi! ) ,który krępuje ruchy "napastnika" i nadaje mu dość humorystyczny wygląd - to gdy w realu trafi na drechola z zakazanym ryjem ,psychika siądzie jej na dzień dobry!
Czy w ogóle kobiety na kursach uczą się starcia z naprawdę groźnym typem? Wiem ,że starczy nawet dobra wiązanka (w stylu : ty k... pier...,zaj... cię!) w połączeniu z zakazaną mordą i (lub) morderczym spojrzeniem by dziewczynę po prostu sparaliżować. Co innego okładać znajomego instrukora w śmiesznym stroju ,co innego stawić czoła atakującemu ZNIENACKA bandziorowi ,gotowemu naprawdę na wszystko...
Napisano Ponad rok temu
Hm ,taa. ( .... ) na wszystko...
Ćśśśśś......
Nie psuj im zabawy. Zajrzyj do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tam sie przekanosz, ze to 100% skuteczne :wink:
Pozdraiam i szacuneczek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Ty to miałeś energię ,żeby stoczyć taką batalię Ja takich unikam od momentu, kiedy usiłowałęm wytłumaczyć kobiecie, że kobiet-żołnierzy nie powinno być na linii frontu ,a już zwłaszcza w grupach uderzeniowych. Ale w końcu machnąłem na to ręką
Njlepsze jest to ,że one traktują to co mówimy tylko i wyłącznie jako męski szowinizm. Jako atak na nie. Że niby co ,zazdroszczę że ona się superfighterką stała? Że w tym momencie łączę się z drecholami i bandziorami pod sztandarem "Precz z samoobroną kobiet?" ,bo oni też są facetami ,a kobita nie powinna uczyć się uderzyć faceta?
A ten "strój agresora" to naprawdę zabawny patent :wink:
Ale dobra ,siedzę już cicho i mam nadzieję ,że gdy przypadkiem spotkam tą panią z filmików ,to ona nie weźmie mnie za zagrożenie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie chce sie dopierdalac ale cala banda bokserow kicekrow i innych to raczej nie mysli o jajach jak atakuje, nie mowiac juz o ludziach co nic nie cwicza...a szansa ze panne zaatakuje kolo z VT poruszajacy sie w klepsydrze to raczej niewielka jest:)mało który napastnik w realu będzie atakował panienkę w postawie "Proszę Kopnij Mnie W Jaja Bo To Lubię" [icon_mrgreen.gif]
ej wiesz bo sie poobrazaja karatecy np. bo oni tez sie ucza na napastnikach na boso i na bialo, a juz o takich nie wspomne o tcc bo te geje to potrafia sie uczyc na napastnikach w pidzamach rozowych...który krępuje ruchy "napastnika" i nadaje mu dość humorystyczny wygląd
oj no nie chce wyreczas ekspertow ale wlasnie na tym kursie radzenia z takimi sytuacjami wlasnie sie ucza...Czy w ogóle kobiety na kursach uczą się starcia z naprawdę groźnym typem? Wiem ,że starczy nawet dobra wiązanka (w stylu : ty k... pier...,zaj... cię!) w połączeniu z zakazaną mordą i (lub) morderczym spojrzeniem by dziewczynę po prostu sparaliżować.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ty mi tu o karatekach nie wspominaj ,bo oni się uczą SZTUKI walki ,a nie walki z napadającym bandziorem.
Alternatywę? Czy ja mam alternatywę? Proszę mnie źle nie zrozumieć - poczytałem ten dział ,zajrzałem na stronę WSDP - system jest bardzo sensowny i bardzo dobrze ,że dziewczyny uczą się bronić. Ja nawet bardzo lubie dziewczyny ,które umieją się bronić :wink: Dlatego właśnie podwójnie przykro by mi było ,gdyby przeszacowały swoje możliwości w realu. Jednyne co mi się nie podoba ,to motyw z tym strojem. W opisie na stronie pisało ,że strój jest całkiem bezpieczny dla instruktora ,więc kursantki nie muszą się martwić e zrobią mu krzywdę ,że jest miękki na zewnątrz więc miło się uderza i że to uderzanie jest często bardzo zabawne. Hm ,a potem pewnie wszyscy idą na kawę i ciasteczka?
Powiadam - ochraniacz na jaja jak w kravce ,do tego jakiś drechol i bluza z kapturkiem i obowiązkowe adasie - i może zajęcia w plenerze ,a nie w przytulnej salce? I może zaangażowanie jakiegoś wcześniej nie znanego kursantkom kolesia ,z zakazaną mordą? ja wiem ,to podnosi koszta. Ale żadne koszta nie sa w tym wypadku za wysokie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pawel Drozdziak
Szkola Samoobrony dla Kobiet WSDP
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przeciwnik na ulicy
- Ponad rok temu
-
jak zaczac (samoobrona)
- Ponad rok temu
-
Duży Format w GW 29.09.03
- Ponad rok temu
-
Napad i ciekawa sprawa.
- Ponad rok temu
-
Ciekawa stronka
- Ponad rok temu
-
Pobicie na ulicy w bialy dzien - zlamany nos.
- Ponad rok temu
-
Reakcja ludzi - jednak może być inaczej
- Ponad rok temu
-
jeden na pięciu-dwóch zabitych
- Ponad rok temu
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie