Panowie i panie... zakochałem się (MadDog content)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piter, już nie wiem, jak to mam robić...
Ale kolejne zajebiste gratulacje. Fajną masz jesień tego roku..!!
Pozdrawiam Serdecznie
Mithr
PS A ja go jutro pomacam.......
M
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wolalbym ta latarke
Co? HEREZJA! herezja na forum! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje Piter, ale wystrzegaj sie zlodziei : najpierw ten otf MT, teraz Maddog...podejrzani moga byc wszyscy z budo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki, ale to niech oni się strzegą... Microholics Knife jeździ cały czas poziomo na pasku zwarty i gotowy i aż prosi aby wbić go komuś w dupę ... a potem przekażę delikwenta teściowej do dalszej obróbki (prokurator).Gratulacje Piter, ale wystrzegaj sie zlodziei : najpierw ten otf MT, teraz Maddog...podejrzani moga byc wszyscy z budo
Ale nie schodźmy off topic. Kurcze, prostota formy tego noża wręcz poraża. Ale wykonanie... cięcie... wytrzymałość... jak ktoś jeszcze nie był to zapraszam na moją uluioną wycieczkę po warsztacie Mad Dog'a:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Powalajacy swa prostota (i cena niestety), jak wszystkie Mad Dogi.
Powiedz Piter, ile z niego dales i jak dlugo czekales na odbior.
A swoja droga, to moze bys zostal rowniez autoryzowanym przedstawicielem Mad Doga w Polsce
Chyba nikt z BUDO nie mial by Ci tego za zle :wink:
Napisano Ponad rok temu
dwa...pochwa..IBW czy inna ? jesli IBW to czy probowales wygode dobywania ?
niby to MD i wszystko powinno byc tiptop ale ciekawosc rodzi pytania :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie "moj" model ale zazdroszcze i tak..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ile trzeba uszczuplic budzet, zeby stac sie szczesliwym posiadaczem?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jaki problem se spradzic w sieci...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ile dales ,ILE DALES...Ludzie! Cena nie ma znaczenia! Jak czekales na wymarzony noz rok czasu - to dostawa czego takiego do domu wynagrodzi wszelkie wyrzeczenia....nigdy nie kupowaliscie nozy czy co? :wink:
Poza tym jaki problem se spradzic w sieci...
Dark.... przyznaj jednak, ze ceny MadDog-ow wzbudzaja nieco wiecej emocji anizeli w innych przypadkach - stad wzmozone zainteresowanie.
Natomiast w 100% zgadzam sie, ze dostawa po dlugim wyczekiwaniu to ..... poklon ..... wlasnie, kto nie kupowal ten nie wie...
Napisano Ponad rok temu
Co do ceny to tu nie ma reguły. A jak coś, co się chce, jest - to się bierze i już, bo następna sztuka może być na gwiazdkę przyszłego roku... więc ten aspekt sobie chyba daruję. Powiem tylko tyle, że tani to on nie był. Generalnie można powiedzieć, iż przy MD wielkości 4-7 cali trzeba się liczyć z ceną (sam nóż w USA) circa 90-100 USD za cal klingi. Przy dużych klingach stawka rośnie niestety, bo klingę 9 cali zrobić jest o wiele trudniej niż 6 cali, i to nie o te 50% ale conajmniej dwa razy trudniej... jak ktoś ma wątpliwości to polecam spróbować (a MD to ręczna robota w końcu). No i oczywiście jak nóż jest w jakiś sposób specjalny (np. trudny, złożony profil szlifu), lub bardzo limitowany ilościowo (np. Seal ATAK albo jakiś prototyp) to stawka też idzie w górę. Ale tu nie bazar, a kwoty wołane za MD są dość "dowolnie traktowane" w USA czy Japonii, więc temat cen odpuszczam i do niego nie wracam.
Co do modelu i wielkości, to myślałem też nad czymś większym, ale na początek padło na zastosowania użytkowe. Poza tym, na ciężki nóż do rąbania wybrałbym raczej coś od Jerry'ego Busse... MD sa zbyt "fighter'owate" na ciężkie noże terenowe. Doskonałym optimum na nóż poważnych rozmiarów jest też oczywiście Chris Reeve Green Beret, który nie daje mi spokoju od pierwszego spotkania. Kiedyś...
Napisano Ponad rok temu
congrats Piter
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mission Imposible II i Kershaw
- Ponad rok temu
-
Cwiczonko
- Ponad rok temu
-