lamerskie pytanie !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
w tulaniu moze przeszkadzac krzyzowka na plecach
proponuje zaczac od jednego z bokow i krecic w kolo
a na koncu tak jak na wczesniejszym postcie
Napisano Ponad rok temu
witam mam bardzo glupiutkie pytanie moze mi ktos powiedziec jak dobrze zawiazac pas na kimonie i czy jest jakies znaczenie jak zakladamy prawa na lewa czy lewa na prawa czesc ?? planuje kupic kimono a nie wiem jak to obsolgiwac heheheh:) pozdrawiam
Sa dwa sposoby wiazania albo z krzyzowaniem na plecach albo bez - czesto sportowcy w czasie walk uzywaja tego z krzyzowaniem choc raczej powinno byc tak ze obtaczamy sie pasem i wyciagamy koncowki.
Co do kimona i na ktora strone pola.
Kiedys osoba mi mowila ze na jedna strone kobiety na druga mezczysni ale w japonii np normalnie zaklada sie lewa na prawa a odwrotnie ubiera sie nieboszczyka 8)
Moze jak odwrotnie zalozysz to jeszcze bedziesz zyl - wiec sie nie przejmuj
Napisano Ponad rok temu
prawidłowo lewa część judogi powinna być na zawnątrz a prawa idzie do środka, myśle ż wynika to z tradycji japońców
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://republika.pl/sekcjajudo/pas1.html
no to tak powinno być zrobione w wykonaniu podstawowym ... istnieją różne drobne odmiany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
art.3 pkt (d) (...)Lewa poła kurtki musi być założona na prawą, a założenie to musi mieć szerokość minimum 20 cm na poziomie wysokości ostatniego żebra. (...)
o pasie nie wspominaja tylko, że: (...)powinien mieć długość pozwalającą na dwukrotne ciasne opasanie się wokół talii a po zawiązaniu go na kwadratowy węzeł obejmujący pierwszą pętlę, wolne końce powinny mieć długość 20-30 cm. (art.3 pkt (f))
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szybkość
- Ponad rok temu
-
pad przez bark
- Ponad rok temu
-
Judo w Gliwicach
- Ponad rok temu