kto z was byl w Zakopcu w Niedziele z pokazem ? (Krupowki)
Napisano Ponad rok temu
Kto z was dawal krotki pokaz w niedziele?
wlasnie sobie szedlem na pstraga jak ludzi zaczeliscie ustawiac,zeby kolko do Roda zrobili no i oczywiscie nakrecilem te krotkie wasze wypociny
przyznawac sie... kto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A no to, ze jak kopniecia dojda to K.O na miejscu :wink: :wink: :wink: :wink:Poziom dobry (ale co to ma wspólnego z walką )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat: tak na powaznie. Najczesciej pokazy w capoeira najczesciej sa po to zeby sie popisac swoimi umjejetnosciami technicznymi. Z walka to(pokaz) nie ma nic wspolnego. Gdyby sie na pokazach ktos tlukl to by to juz przestawalo byc piekne i ogladali by je tylko tacy jak ty np.
Napisano Ponad rok temu
Heh znow sie zaczyna. Goliatus niepotrzebnie to mowiles zaraz z tego sie zrobi nastepny watek o skutecznosci capoeiry itp.
Nie zrobi - nie ma o czym dyskutować... Sprawa znana - tak samo jak w przypadku aikido etc.
Napisano Ponad rok temu
Combat: Czytalem(w wiekszej czesci) twoja blyskotliwa propagande na temat "bycia lowca na ulicy". Porownanie capoeiry do aikido i tai chi naprawde rox
Napisano Ponad rok temu
Combat: tak na powaznie - capoeira z walka nie ma nic wspolnego.
Hehe - nie ma to jak chamsko wycinać słowa z kontekstu :wink: 8O
Spoko - ja też żartowałem... PATRZCIE na emotikony.
Gdyby sie na pokazach ktos tlukl to by to juz przestawalo byc piekne i ogladali by je tylko tacy jak ty np.
No, nie całkiem. Ja bym z przyjemnością popatrzył na pokaz Defendo czy Krav-magi z użyciem noża, pałki, karabinów z bagnetami; walk 1/1, 2/1, 3/1... To byłoby efektowne i skuteczne.
Na pokazy TKD patrzę z bardzo mieszanymi uczuciami - nie przepadam - bo to szopka.
Napisano Ponad rok temu
Combat: Czytalem(w wiekszej czesci) twoja blyskotliwa propagande na temat "bycia lowca na ulicy". Porownanie capoeiry do aikido i tai chi naprawde rox
1) Do tai-chi nic nie przyrównywałem...
2) A z aikido można znaleźć cechy wspólne (np. brak skuteczności i sparingów).
3) Propagandę - człowieku - 1 pytanie - stoczyłeś choć jedną walkę na ulicy? Stoczyłeś kiedykolwiek starcie z przedstawicielami innych styli? Jak NIE - to się nie wypowiadaj :roll: :twisted:
Dobra EOT. W dziale ulica można rozwinąć temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak propagande. Mozna powiedziec wiecej! To jest jakis poradnik malego partyzanta! To jest chore3) Propagandę - człowieku - 1 pytanie - stoczyłeś choć jedną walkę na ulicy? Stoczyłeś kiedykolwiek starcie z przedstawicielami innych styli? Jak NIE - to się nie wypowiadaj
Napisano Ponad rok temu
Combat: Moim zdaniem na takim pokazie komus musi sie stac krzywda, zeby mozna bylo powiedziec, ze to ma cos wspolnego z walka :wink:
Nie całkiem :wink: Po to są ochraniacze, różne tarcze, obiekty testowe. Ja np. jak ktoś sądzi że istnieje obrona przed nożem, biorę
a) atrapę noża
markera
i wyniki szybko się pojawiają. Krzywda się dzieje (upada wiara :wink: ) ale fizycznie bez uszczerbku. To też pokaz.
I różni się TYLKO tym że nożem i bagnetem zabiłbym przeciwnika ...
Na tym pokazie capo - też myślałem, że goście będą chcieli posparować :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tak propagande. Mozna powiedziec wiecej! To jest jakis poradnik malego partyzanta! To jest chore
To wydaje się chore - bo nie trenowałeś chyba nigdy nic "pod kątem ulicy"... Rzeczywistość boli... A tak naprawdę to REALNE i SKUTECZNE rady. Z wieloma MA nie przetrwasz - Twój wybór.
Dziwne nie - słucham potem np. trenerów thaia, karate - a oni cytują i podają jako przykład moje myśli zawarte na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :twisted:
Jak chcesz podyskutować zapraszam:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (ULICA)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
mhm....dla mnie sprawa jest prosta chodzisz na jakis MA po to by rozwijac swoje cialo , ducha , ksztaltowac jakies odruchy bezwarunkowe , ktore pomagaja sie bronic
Taak? :twisted: A co jeśli opanujesz coś w rok zamiast 3-4 lat, jeśli coś ma efektywność większą o 200%?? Wtedy to co robisz rekreacyjnie -to... STRATA CZASU.
Coś może pomóc się obronić, a coś może pozwolić wygrać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czeska Budo Gala 2002
- Ponad rok temu
-
III Otwarta Lekcja Capoeira
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Słupsku
- Ponad rok temu
-
wykład o capoeirze
- Ponad rok temu
-
mistyczna strona capoeiry
- Ponad rok temu
-
Capoeira we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Drobna sprawa...
- Ponad rok temu
-
CAPOEIRAFIGHTER2 po raz kolejny (na wyciągnięcie ręki)
- Ponad rok temu
-
Only the strong - juz nie posciagamy
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Trójmieście i okolicach
- Ponad rok temu