kto z was byl w Zakopcu w Niedziele z pokazem ? (Krupowki)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tyle tylko, ze szanse w walce z uzbrojonym przeciwnikiem badz kilkoma niezaleznie od stylu sa niewielkie.
Zależy BARDZO DUZO od tego jak szybko wyeliminujesz pierwszego - a potem możesz uciec. Jak zajmie Ci to dużo czasu - to do widzenia...
A poza tym weź pod uwagę na ulicę ZALECAM MOCNO walkę bronią... I z nunchako, teleskopem czy nożem - daję sobie duże szanse. Jedno uderzenie teleskopa - gość ma złamaną nogę czy rozwalony ryj . A nożem to już w ogóle.
A z tego wynika w moim przekonaniu, ze lepiej robic cos co lubie co mnie odpreza, daje staysfakcje i co moge robic bedac nawet starszym czlowiekiem......
A to w sumie też ciekawe 8)
Napisano Ponad rok temu
badziewiaki to tak juz mam ze tak nazywam;)Jest tyle grup i tylu capoeirstow, ze nie wiem czy akurat tych z zakopanego tutaj znajdziesz. Moze opisz czy ci sie podobalo bo po tym badziewiaki mozna wnioskowac, ze nie bardzo.
a po prostu nic nadzwyczajnego nie bylo, bylo to czego sie spodziewalem i dobrze. Troszke za krotko, ale tez dobrze bo musialem isc dalej.
no wlasnie myslalem, ze capoeiritas znaja sie wszyscy;) i tu tez sa
Napisano Ponad rok temu
Btw: Capoeiry i tak nie zostawie hyhy
Napisano Ponad rok temu
A wracajac do naszej dyskusji. Dzisiaj ide na Shidokan a w sobote i niedziele mam zamiar odwiedzic Huntera w Wawie. Oba kluby ucza formuly MMA.
Cool Zawsze warto przejść się zobaczyć coś nowego.
I teraz juz wiem i po twoich wyjasnieniach Combat jak i po tym co przeczytalem, ze combat rzeczywiscie sie przyda do nauki taktyki, walki bronia itd. Wielkie dzieki za rady.
Tylko pamiętaj, że jedyne combaty u nas to krav-maga, combat 56 (a to właściwie jest "combat" - więcej JJ niż combatu, a do tego polski wynalazek) i sambo (wawa i chyba tyle). Wyżej cenię Defendo i systemy Marines (Defendu) -są znacznie skuteczniejsze od wielu w.w.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Btw: Capoeiry i tak nie zostawie hyhy
Hehe i słusznie :wink: Jak możesz pogodzić - to w porządku
Napisano Ponad rok temu
Sorry, ze wracam do starego tematu, ale mi sie taki cytat z Pratchetta przypomnial (niestety po polsku nie znalazlem:1# Judo + BJJ (równolegle prowadzone treningi) lub 3 lata BJJ i 3 lata judo - całość najlepiej uzupełnić stylem uderzanym,
2# ... (najlepiej 2-3 lata),
3# ... 1-2 lata,
4# ... 2 lata ... + 2 lata ... + ... - co najmniej rok,
5# 2-3 lata ... + 1-2 lata ... + ... co najmniej rok.
6# 2 lata ... + 2-3 lata ...
7# 2 lata ... + 2 lata ... + 2 lata ...
8# 4 lata ...
"You spend twenty years learning the spell that makes nude virgins appear in your bedroom, and then you’re so poisoned by quicksilver fumes and half-blind from reading old grimoires that you can’t remember what happens next."
AXE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czeska Budo Gala 2002
- Ponad rok temu
-
III Otwarta Lekcja Capoeira
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Słupsku
- Ponad rok temu
-
wykład o capoeirze
- Ponad rok temu
-
mistyczna strona capoeiry
- Ponad rok temu
-
Capoeira we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Drobna sprawa...
- Ponad rok temu
-
CAPOEIRAFIGHTER2 po raz kolejny (na wyciągnięcie ręki)
- Ponad rok temu
-
Only the strong - juz nie posciagamy
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Trójmieście i okolicach
- Ponad rok temu