pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam na poczatek chcialbym sie z wszystkimi przywitac !!! niedawno zaczalem moja przygode z bjj w sekcji w opolu
mam pytanko co moge robic zle przy padzie w przud bo strasznie mnie bark boli jak zrobie pad ?? moze macie jakies linki do dokladnych opisow jak precyzyjnie zrobic pad ??
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słuchaj combo, w aikido są pady twarde i miękkie, ty użyłeś złego padu to miej do siebie pretensję i nie pisz bzdur.mnie na przyklad miekkie padanie a la aikido kosztowalo kontuzje ramienia na modernJJ...
A ja wręcz przeciwnie, nikt tak nie ma bogatego repertuaru padów jak aikidocy. To jest jeden z kilku plusów tej sztuki walki.nie moglem sie odpowiednio przestawic na twarde pady. uwazam ze pady judo ze duzo lepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo bzdur, używasz miękkiego padu jak powinienieś użyć twardego i masz pretensję że coś jest nie tak, to że cię nie nauczyli w twojej szkole aikido nie oznacza że w aikido są tylko miękkie pady, też mogę pierdolić że w judo jest tylko pad boczny i co? Aikido nie jest super hiper skuteczne ale nie róbmy już totalnego ch... z tej sztuki walki. Zrób na judoce shiho nage wysokie i niech padnie twardy z tej pozycji.dlaczego bzdur?
pisze przeciez wyraznie "miekkie pady" gdzie pad nie jest amortyzowany calym cialem, jak w judo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i wreszcie nie gadasz bzdur.fiodor, na aikido to uzywaj roznych padow..miekkich, twardych , skosnych..jakich chcesz, masz na to wiecej czasu. na judo nie bedziesz mial na to czasu..
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu