pad przez bark
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
1. Nikt korespondencyjnie nie nauczy Ciebie padac, bic sie, czy rzucac.
2. Jak sie prawidlowo pada winien wiedziec trener i do niego winienes sie zglosic. Jak on tego nie umie a uczy tego to.. cos jest nie tak.
3. Moj kolega mial podobny blad .. zrobil pad z faza lotu .... i skonczyl z wybitym barkiem. Tak wiec podstawy sa wazne i lepiej pod okiem trenera popracuj nad padami.
Napisano Ponad rok temu
Witam na poczatek chcialbym sie z wszystkimi przywitac !!! niedawno zaczalem moja przygode z bjj w sekcji w opolu mam pytanko co moge robic zle przy padzie w przud bo strasznie mnie bark boli jak zrobie pad ?? moze macie jakies linki do dokladnych opisow jak precyzyjnie zrobic pad ??
pozdrawiam
Pad w przod czy przewrot w przod przez bark ?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba nawet wiem z jakiej książeczki
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej tak to wyglada w aikido a przynajmniej do tego dazymy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do tej pory jestem pod wrazeniem i wlasnie dlatego musialam ciagle koshi robic bo sie senseiowi podobalo
co do ciebie Grzesiu to dopoki boli to do tego momentu robisz zle...powinienes miec na barkach tych doleczkach na pleckach lub na biodrach siniaki przynajmniej wiekszosc poczatqujacych tak ma... i dopoki masz mozliwosc to kozystaj z maty i naucz sie podstaw padania na niej a przynajmniej na klepkach...nie radze na twardszych powierzchniach bo mozesz sobie zrobic krzyyywde...
to tyle z rad malego poczatqjacego robaczka...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
combo
Napisano Ponad rok temu
Słuchaj combo, w aikido są pady twarde i miękkie, ty użyłeś złego padu to miej do siebie pretensję i nie pisz bzdur.mnie na przyklad miekkie padanie a la aikido kosztowalo kontuzje ramienia na modernJJ...
A ja wręcz przeciwnie, nikt tak nie ma bogatego repertuaru padów jak aikidocy. To jest jeden z kilku plusów tej sztuki walki.nie moglem sie odpowiednio przestawic na twarde pady. uwazam ze pady judo ze duzo lepsze
Napisano Ponad rok temu
pisze przeciez wyraznie "miekkie pady" gdzie pad nie jest amortyzowany calym cialem, jak w judo.
co z tego ze sa tez twarde pady..jesli ja pisze o miekkich?
chodzi mi o zle nawyki nabyte na aikido wlasnie odnosnie padow miekkich. jesli nie masz takich doswiadczen to tym lepiej dla ciebie.
kwestia szkoly aikido, jakie pady sie glownie cwiczy, ja nauczylem sie padac glownie miekko, twarde pady stosowalo sie niemal tylko przy koshi nage...i nie powiedzialbym ze mozna to porownac do rzutu judo z cala predkoscia i sila.
zle nawyki miekkich padow, gdzie reka wyprzeda przy upadku cialo i amortyzuje jako pierwsza, a nie rownoczesnie moze prowadzic do kontuzji jesli cwiczy sie judo itp.
combo
Napisano Ponad rok temu
Chyba sie zapisze, bo mi sie te pady do bjjprzydadza.
Como : szybko tam sie naucze padow twardych/miekkich??
Dziekuje za odpowiedz
Przepraszam za OT
Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Bo bzdur, używasz miękkiego padu jak powinienieś użyć twardego i masz pretensję że coś jest nie tak, to że cię nie nauczyli w twojej szkole aikido nie oznacza że w aikido są tylko miękkie pady, też mogę pierdolić że w judo jest tylko pad boczny i co? Aikido nie jest super hiper skuteczne ale nie róbmy już totalnego ch... z tej sztuki walki. Zrób na judoce shiho nage wysokie i niech padnie twardy z tej pozycji.dlaczego bzdur?
pisze przeciez wyraznie "miekkie pady" gdzie pad nie jest amortyzowany calym cialem, jak w judo.
Napisano Ponad rok temu
licza sie nawyki, i jesli masz je takie a nie inne, np padales glownie MIEKKO...to odruchowo popelniasz bledy, ktore prowadzic moga do kontuzji.
co maja pady do skutecznosci aikido ??
gdzie napisalem ze na aikido sa tylko miekkie pady?
i jak zrobic na judoce shiho nage?)
podkreslanie ze glownie pady w aikido sa najlepsze robi z aikido wlasnie byle gowno...jakby nie bylo w tym nic innego wartosciowego.
combo
Napisano Ponad rok temu
No i wreszcie nie gadasz bzdur.fiodor, na aikido to uzywaj roznych padow..miekkich, twardych , skosnych..jakich chcesz, masz na to wiecej czasu. na judo nie bedziesz mial na to czasu..
Napisano Ponad rok temu
Spowodowane jest to tym ze np w judo nie wyprzedzasz padem ruchu aby uciec przed technika tylko po prostu jestes wyrywany technika i niejedokrotnie lecisz razem z partnerem sapodajac mu dodatkowo na klate (stare numerki sportowe dobrze ze chyba teraz zabronione )
Pady sa podobne ale sa inne realia ich przecwiczenia i to jest najwieksza roznica.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Judo w Gliwicach
- Ponad rok temu
-
Jubileusz Ryszarda Zieniawy
- Ponad rok temu
-
przepisy, zasady, reguły
- Ponad rok temu