1095, a Carbon V
Napisano Ponad rok temu
jest to wersja z black teflon ale sama krawędź zachodzi czarnym nalotem,
jak się zostawi nie wytartego np. po rąbaniu mokrego drzewa. ten nalot łatwo się ściera przy cięciu lub rąbaniu. reasumując: łatwo zachodzi taką jakby rdzą, wgryzy mi się żadne nie porobiły. jeśli się nóż przeciera oliwką po każdej pracy to nie ma o co bać. 8)
Ps ten ka-bar to naprawdę dobry nóż
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nic groźnego większość zeszła tarta gąbką i płynem do mycia naczyń. Dobiłem czymś a'la WD40 i szmatką.
Dwa inne noże z Carbon V nigdy takiej rdzy nie poznały. Starczyło do sucha wytrzeć po pracy w chusteczkę a w wolnej chwili przejechać oliwką.
Teraz mam małego składaczka z niczym nie zabezpieczonej Carbon V i uczę się na nim dbania o ostry sprzęt z wysokowęglówek .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I ja mam Beckera z tej stali co ma długą nazwę, tej takiej pokrewnej CarbonV i podpisuję się pod zdaniem poprzedników. Mój Brute ma nieco pociemniałą krawędź tnącą, ale ciąłem nim w naprawdę mokrych warunkach. Rdzawej rdzy nie zauważyłem, mimo że powłoka antykorozyjna starła się jakieś centymetr nad kraw. tnącą.
Wytarcie do sucha wystarcza! Jak jest duża wilgoć w powietrzu, to raz dziennie szmatka, wd-40 i możesz być spokojny.
Pozdr
Mithr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CS 440A Sub Zero Quenched a AUS8A - trzymanie ostrza ?
- Ponad rok temu
-
Charakterystyka metalu na nóż
- Ponad rok temu
-
Cuda Maxx
- Ponad rok temu
-
Gravity - OTF dla ubogich?
- Ponad rok temu
-
A taki ładny miałem avatarek...
- Ponad rok temu
-
MicroTech Amphibian BB MAN PLN GRN - pierwsze wrażenia :)
- Ponad rok temu
-
Nowości w świecie stali.
- Ponad rok temu
-
Ale OTF!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Z nożem na panią minister
- Ponad rok temu
-
Extrema Ratio