No Samilu podpadłeś :twisted: :twisted: :wink: Tak pozbawic mnie przyjemnosci przeczołgania uchidesch :wink: 8) Nieładnie :? :splat: Znalazł sie dobry wujek :wink: :roll:podaj adres na priva to ja Ci wysle
Steven Seagal na Karowej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Take, w aikido nie mozna byc najlepszy!!!
BO NIE MA ZAWODOW :peace:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem.Widzialem i moim skromnym zdaniem nie jest zly. .
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś twierdzi, że on jest zły? :twisted: :roll: Sam widziałem jak przeprowadzał staruszkę przez jezdnię, a dziecku dał lizaka. Toż to wzór dobroci.Widzialem i moim skromnym zdaniem nie jest zly.
Napisano Ponad rok temu
No Prorock :? ja nie widziałem, abys sie do tego dzielnego samarytanina wyrywał na Karowej po lizaka :wink: 8) A moze cos mi umkneło :wink:Czy ktoś twierdzi, że on jest zły? :twisted: :roll: Sam widziałem jak przeprowadzał staruszkę przez jezdnię, a dziecku dał lizaka. Toż to wzór dobroci.Widzialem i moim skromnym zdaniem nie jest zly.
Napisano Ponad rok temu
Troche to dziwne ze nie tylko wygłodzone wielkiego świata Polaczki chca sie fotografować z przebrzmiała (wg Szczepana) gwiazda kina .
W tym kontekście zupełnie inaczej mozna spojrzec na motto w mym podpisie 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiec bardzo prosto i dosłownie Aikido nie polega na lapaniu za rece, a chwyt - jeśli juz i jesli w ogóle :roll: - to przygotowanie z reguły do innego ataku (uderzenia, rzutu, co sobie wymysli atakujacy) :? Po to ćwiczymy jednak ataki chwytane, ze trajektorie i zasady wycwiczone w uchwytach typu katate tori mozna transferowac na obrone przed tsuki ( nie kazdym of course, ale zawsze :wink: )Ja mam pytanie do łabędzia. Obejrzałem galerie zdjęć ze Stefem (trening na Karowej) i zwróciłem uwagę na jedno. Chodzi o te w którym Stef twierdzi, że aikido nie polega na łapaniu za ręce. Co to znaczy? Czy Stef pokazywał obrone tylko przed uderzeniami? Jak rozumieć ten podpis pod zdjęciem?
To zadne odkrycie Stefa - to samo twierdzi np. sensei Nishio, posiadacz obok aikido takze wysokich stopni mistrzowskich w karate i iaido a wiec jak by nie bylo autorytet. poklon :peace:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście zakładając, że gość ma w tym łokciu staw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy Stefan jest tak szybki jak na filmach Jak wytrenować tę szybkość
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kto Stefanowi tak sklepali maskę, ze nie wiedzial co sie dzieje 8O :shocked!: przestraszony A ja go miałem za kozaka :? :wink: 8)to koles jeszcze raz go zaatakowal tym razem z calej pary i najszybciej jak umial powiedzial ze nawet nieiwedzial co sie stalo pamietam tylko atak a pozniej jak lezal na ziemi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktoś z Warszawy jedzie na zlot?
- Ponad rok temu
-
JAKA HAKAMA JEST NAJLEPSZA?
- Ponad rok temu
-
Omote czy Ura?
- Ponad rok temu
-
Techniczna doskonałość: wolny elektron vs. przypisany do sen
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanie...
- Ponad rok temu
-
Sensowne Aikido w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Czy powinny być wyszyte imiona na kimonie?
- Ponad rok temu
-
Real AIKIDO in action
- Ponad rok temu
-
Czy można ćwiczyć aikido wraz z inną sztuką walki?
- Ponad rok temu
-
^^
- Ponad rok temu