Skocz do zawartości

Zdjęcie

Steven Seagal na Karowej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
553 odpowiedzi w tym temacie

budo_redakcja budojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 857 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Steven Seagal na Karowej

Wcześniej napisano, że preferuje pozycję boczną . :

Kochani zmiłujcie się - nie ma nic takiego jak pozycja boczna w aikido :!: :roll: :roll: :!:

ps.oczywiście zaraz grupa starszaków powie że jest ale w sztuce bogini Kamy :lol: :) :lol:
  • 0

budo_uchideshi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 881 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ps.oczywiście zaraz grupa starszaków powie że jest ale w sztuce bogini Kamy :lol: :) :lol:

Ajajaj przeciez doskonale wiemy o co chodzi..:) po co zaraz wielkich liter używać? :wink:

A ja go miałem za kozaka

No kozaki to on fajne czasem ma :)
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ajajaj przeciez doskonale wiemy o co chodzi..:) po co zaraz wielkich liter używać? :wink:

A ja go miałem za kozaka

No kozaki to on fajne czasem ma :)

FAKT :) 8) :) Takie nawet mniej ekologiczne ze skóry renifera czy innego karibu, jak przystało na promotora wartości ekologicznych ( patrz: Na zabójczej ziemi) :) :) :rofl: :rofl: :rofl:

No Redakcjo :!: :idea: masz fart, ze powiedziałes starszaki, a nie staruchy 8) :wink: 8) :!: :idea:
  • 0

budo_prorock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2145 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No Redakcjo :!: :idea: masz fart, ze powiedziałes starszaki, a nie staruchy 8) :wink: 8) :!: :idea:

Wielebna Redakcja sam do najmłodszych nie należy. :twisted: Na oko to starsze nawet od Łabędzia. :roll: :wink: :!: :)
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wielebna Redakcja sam do najmłodszych nie należy. :twisted: Na oko to starsze nawet od Łabędzia. :roll: :wink: :!: :)

Prorok :!: Ludzie tak długo nie zyja, nie przesadzaj.
Ale twe kaprawe czerwone oczka cie nie myla :wink: :) 8) :rofl: :peace:
DZIADY GÓRĄ :P :P :) :)
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czy Seagal pokazywal oborone przed yoko? lub innym kopnieciami
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czy Seagal pokazywal oborone przed yoko? lub innym kopnieciami

Pokazywał przed mae geri, przed yoko niestety nie :? 8)
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A kto kopal? pewnie jakis mistrz swiata aikido w kopaniu ziemniakow? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Chetnie bym go zobaczyl w tych obronach przed kopaniem z 7 danem w TKD lub w kick'u :roll:
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co to by;la za obrona przed mae geri?
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co to by;la za obrona przed mae geri?

Patrz zdjatka na naszej stronie. Zejście z linii ataku na stonę pleców parnera z podchwytem kopiacej nogi, a potem obalenie atakujacego na pysk 8) No i kontrola przez przydepniecie mięsnia udowego lub klejnotów rodowych :oops:
  • 0

budo_stern
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1194 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

Zejście z linii ataku na stonę pleców parnera z podchwytem kopiacej nogi, a potem obalenie atakujacego na pysk

rozumiem, że jesli napastnik kopie prawą nogą, to broniący się robi krok do tyłu i wchodzi na prawą stronę napastnika?

Toż to nie do zrobienia jest.

nie byłoby łatwiej wejść na brzuch (tzn. w drugą stronę) atakującego i zrobić jakieś czary?

Tak się tylko czepiam :)
  • 0

budo_stern
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

cofam co powiedziałem, mylą mi się te japońskie nazwy technik i jakoś tak zobaczyłem mawashi geri.

Uniżenie proszę o wybaczenie.

Pozdrawiam
  • 0

budo_redakcja budojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 857 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A kto kopal? pewnie jakis mistrz swiata aikido w kopaniu ziemniakow? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Chetnie bym go zobaczyl w tych obronach przed kopaniem z 7 danem w TKD lub w kick'u :roll:

Szczepan, rozumiem że u ciebie na zajątkach kopie 3dan karate, bejsbolem wali palkarz z Yankees, a nożem tnie Zdzichu z Wołomina w czasie przepustek z Rakowieckiej, na dokładkę dusi najmłodszy z Graciów.
No bo jeśli nie, to nic nie umiesz i tylko marnujesz nasz i swój czas :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :cry:
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No bo jeśli nie, to nic nie umiesz i tylko marnujesz nasz i swój czas

Nie, nie mamy w dojo az tylu doswiadczonych fachowcow, aczkolwiek paru doswiadczonych kopaczo-uderzaczy, czy dusicieli zawsze sie znajdzie :wink:

Ale ja przynajmniej nie pretenduje, jak Stefek, czy jego fani, do absolutnej skutecznosci w walce :P

Np jak prowadze trening z atakami w postaci roznych kopniec to wyraznie mowie ze to nie sluzy do obrony na ulicy, czy tez przeciwko doswiadczonemu kopaczowi. Jak robimy duszenia czy techniki przeciw duszeniom, to nie wciskam ciemnoty ze to co robimy to wypas i mistrzostwo swiata. Kazdy z cwiczacych ma swiadomosc ze sa to metody szkoleniowe sluzace rozwojowi szczegolnych cech czy umiejetnosci, ktore potem uzywa sie w aplikacjach technik.
Nie oklamuje ludzi ze zostana niezwyciezonymi fighterami. Widza oni prawdziwy cel takiego cwiczenia.

To takie proste :wink:
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szczepan wiadomo u mie tak samo mowia co jest na ulice a copod egzamin ale z twojej wypowiediz wynika ze cale aikido jest do dup.. i jesli w ten sposob zachcesz ludzi do cwiczenia tego pieknego stylu no to gratuluje pomyslowowsci. Zapisz sie na cos innego bo dzieki takim jak ty ttylko aikido traci.
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powiem ci ze techniki przed kopnieciam ktore pokazuje sa rowniez w jiu jitsu ale ty jetses najlepszy i wszystko wiesz, pewnie chcialbys odrazu miec 10 dana
  • 0

budo_stern
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powiem ci ze techniki przed kopnieciam ktore pokazuje sa rowniez w jiu jitsu

to ja Ci powiem, że zejście z linii ataku po tym kopnięciu jest też ćwiczone w tkd :-) .
Oczywiście wykończenie wygląda inaczej, no ale my nie lubimy dotykać przeciwnika zbyt długo :-)
  • 0

budo_mr smail
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3937 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Aikido

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem jakie to zejscie, bo mi sie szukac fotek nie chce, ale jakie by nie bylo, to pewnie wystepuje w kazdej innej MA.
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powiem ci ze techniki przed kopnieciam ktore pokazuje sa rowniez w jiu jitsu ale ty jetses najlepszy i wszystko wiesz, pewnie chcialbys odrazu miec 10 dana

OFF TOPIC
Szanowny Take, co ty ode mnie cierpisz? czemu tak usilnie wmawiasz mi rzeczy ktore nie pisalem? Juz ci raz tlumaczylem cierpliwie, ze w aikido nie mozna byc najlepszym, bo nie ma wspolzawodnictwa.
Wracajac do 10 danow, to Dziadek je rozdawal wszystkim, co o nie poprosili. Dla zalozyciela aikido, dany to byl rodzaj cukierkow, czy zabawek dla malych dzieci, ktrore sa na tyle niedojrzale, ze maja radoche z takich gadzetow.

Nie mam zamiaru nikogo zachecac nadmiernie do cwiczenia aikido. I tak juz jest setki tysiecy ludzi co to cwiczy, wystarczy spoko na nastepne 100 lat. Mnie interesuje JAKOSC a nie ilosc. Jest az za duzo McDojo aikido na calym swiecie. Jak ktos rzczywiscie chce cwiczyc aikido to go znajdzie, przy dzisiejszych srodkach komunikacji.
END OFF TOPIC
Sorry, wracajmy do kopniec...
Z pewnoscia MrSmail ma racje, choc pewnie wykonanie tych zejsc jest dostosowane do celow i metodologii danej SW. Ja np przy pomocy takich wejsc staram sie cwiczyc przelamanie dystansu, irimi, timing oraz wytracenie z rownowagi.
  • 0

budo_brisban
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zamieszczam to pytanie tutaj aby nie tworzyc nowego tematu niepotrzebnie. Co sadzicie o Aikido na Karowej ? Chodzi mi glownie o poziom i czy dobrze sa treningi prowadzone. Moja kolezanka chce zaczac swoja przygode z aikido i chcialem sie dowiedziec czy to jest dobre miejsce na poczatki i nauke aikido.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024