Muay Thai w Polsce????????????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TKD, a MT wspólne:
- Poruszanie, pozycja,
- Łokcie, kolana, lowkicki (ale dotyczy to NIELICZNYCH sekcji TKD),
- metodyka treningów,
- a garda w tej sekcji co byłem - standardowa wspólna dla wielu MA (zobaczy się później),
TKD, a KM / defendo wspólne:
- Poruszanie, pozycja,
- Łokcie, kolana, lowkicki, klinczowanie,
- garda,
- połączenia technik w specyficzne kombinacje,
Napisano Ponad rok temu
Drugie porównanie powinno być
MT, a KM / defendo wspólne:
- Poruszanie, pozycja,
- Łokcie, kolana, lowkicki,
- klinczowanie,
- garda,
- połączenia technik w specyficzne kombinacje,
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
-poruszanie, pozycja -nie wiem co tu wspolnego chyba ze sie na nogach stoi ale to rowniez mozna porownac do karate kung fu itd. Mam wiele nawykow z tkd za co wiele mi zwracaja uwagi na MT. Moznaby tu ksiazke napisac glownie roznica to pozycja FRONTALNA i KROTKA w MT zupelnie inaczej w TKD nawet laik to zobaczy nigdy nic nie cwiczac a takie bzdury piszesz
-gdzie w tkd lokcie kolana lowkick moze 5%klubow to praktykuje nie pisze juz o walce sportowej bo tu znowu 100% bzdury.
-metodyka treningu tu wiele zastrzezen mozna polaczyc ale wiecej zdecydowanie jest na NIE. Pisze o MT a wiec wylacznie o walce sportowej nie Muay Boran. Cel ????????????? duzo pisania moze na maila bo na forum szkoda miejsca
-garda bardziej zblizona do KYOKUSHIN niz tkd tu tez moze byc wiele zastrzezen nie uwazasz???
Tak jak widzisz nie wiem skad wzioles te porownania moze dlatego ze wiele klubow MT w polsce to byle kluby karate taekwondo itd i o prawdziwym treningu MT nie wiele maja wspolnego. Tu ponownie ukazuje BEZSENS tego co napisales JAK ZOSTAC INSTRUKTOREM MT (jedno z pytan na forum)bo wlasnie takie sa tego rezultaty. Cwicze w czechach MT instruktor moj P.Havranek jest uczniem P.MAHR ktory wielokrotnie wyjezdzal to thailandii holandii fin i jeszcze BOG wie gdzie gdzie uczyl sie MT a nie MT na podstawach karate itp. Ja na podstawie mojego treningu widze OGROMNE roznice miedzy TKD a MT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KickBoxing... w czym ?
- Ponad rok temu
-
Box Poznan
- Ponad rok temu
-