Laseroterapia i zapalenie torebki stawowej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak naprawdę, to przykładają, takie platikowe urządzenie i naświetlają miejsce urazu. Nie boli, a podobno pomaga. Światło o odpowiednim natężeniu zmniejsza stany zapalne. Poza tym polecam okłady lodem, zawsze w takich sytuacjach pomaga.
Napisano Ponad rok temu
Lodem?? 8O Mi kazali to nagrzewać woreczkami żelowymi...Poza tym polecam okłady lodem, zawsze w takich sytuacjach pomaga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciesz sie, ze ma madrego lekarza, a nie takiego, ktory zaleci Ci lykac ibuprom + Vioxx i wysle do domu ( znam z autopsji ).
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem, zależy od wielu czynników. Jednak staw kolanowy przeważnie się schładza, a prawie nigdy nie wygrzewa. W mojej bogatej historii kontuzji kolan nigdy nie zalecono mi nagrzewania. Ale oczywiście lekarz wie lepiej i jeżeli kazał nagrzewać, to tak rób.Oczywiście, że nagrzewać! To nie stłuczenie.
Napisano Ponad rok temu
Lasery to bardzo przyjemny i skuteczny zabieg. Im wiecej tym lepiej. Ciekawe czy pozniej dostaniesz skierowanie na rowerek itp.
Ciesz sie, ze ma madrego lekarza, a nie takiego, ktory zaleci Ci lykac ibuprom + Vioxx i wysle do domu ( znam z autopsji ).
Poddawanie krytyce czegoś, czego się nie rozumie nie jest najlepszym pomysłem. Medycyna jest dość skomplikowana i niejednotorowa. Zalecone ci leczenie (zakładając, że przy odpowiedniej diagnozie) jest postępowaniem typowym i prawidłowym (choć nietanim). Wiara w wszelkiego rodzaju fizykoterapię jest powszechna i czyni często cuda, ale negowanie każdego innego sposobu leczenia jest nieporozumieniem albo totalnym ignoranctwem.
Napisano Ponad rok temu
Uprzejmie prosze - nie poddawaj mojej wiedzy pod watpliwosc - tak dlugo jak nie masz pojecia, o tym, kim jestem.
Lekarz, ktory poddal mnie tej terapii, nie pracuje juz na swoim stanowisku z powodu licznych zaniedban oraz licznych bledow w sztuce. Sposob leczenia, ktory mi zalecil, zostal skrytykowany przez kolejnych lekarzy, ktorzy twierdza, ze zagrazal on mojemu zdrowiu.
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
I nawzajem - nie krytykuj jego, jeśli nie wiesz kim jest. :-)Drogi Sloniaku,
Uprzejmie prosze - nie poddawaj mojej wiedzy pod watpliwosc - tak dlugo jak nie masz pojecia, o tym, kim jestem.
Zresztą można popatrzeć na profil...
Napisano Ponad rok temu
wiec terapie na poczatek od mumio-ruskie ziolko, witaminy (sadze ze kontuzja byla spowodowana nadmiernym wycienczeniem calego organizmu) i kolagen, wpostaci zelatynki gotowej i robionej z kurzych nuzek. potem terapia artresanem (cos o tym pisaliscie). i juz odbam o odzywianie wapn, mieso!!! mysle to tez byl powod... i narazie jest ok.
PIEPRZYC LEKARZY!!! PACJENCIE WYLECZ SIE SAM
Napisano Ponad rok temu
no no no ziółko jest dobre na wszystko...a i humorek sie poprawia i mozna zapomniec o nieprzyjemnych rzeczachwiec terapie na poczatek od mumio-ruskie ziolko
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z tym, że poziom lekarzy, jak zresztą każdej grupy zawodowej, jest różny. Ale na Boga dowolnego, zrozumta ludzie, że w medycynie jest kilka tysięcy jednostek chorobowych sprawiających z założenia problemy. I nawet najlepszy lekarz może zrobić tylko tyle ile może. Nie ze względu na swoją nieograniczoną głupotę, ale ze względu na swoje ograniczone możliwości. Czemu nie mamy pretensji do meteorologów, że deszcz pada, a mamy do lekarzy, że nasze schorzenie nie poddaje się terapii?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na kolana mialem laserki, rowerek i cw. izometryczne - bardzo pomoglo.
Na torebke w barku nic poza rokiem przerwy w treningach i ciaglym braniem glukozaminy oraz rozsadkiem na treningach nie pomaga.
Szukaj nowego lekarza. JA ide juz za pare dni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zabezpieczenie przed kontuzjami dłoni
- Ponad rok temu
-
SKAKANKA?? CO ?? JAK ?? I PO CO ???
- Ponad rok temu
-
Gen długodystansowca i sprintera
- Ponad rok temu