Super Treningi Taekwondo na Światowym Poziomie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ktorej poziom byl dosc marny.aktualnie trenuje u Koreanczyka i zdaje sobie sprawe z tego ze jest tyle roznych technik o ktorych nie mialem pojęcia.Powiedz mi ile mozesz sie nauczyc technik samego dolyo na treningu. A pozatym Trener ktory byl zawodnikiem napewno ma to obicie zawodnicze i wie czego musi cie nauczyc.
Napisano Ponad rok temu
i to naprawde dzial mozecie sprobowac a napewno odczujecie roznice przed a po.
Napisano Ponad rok temu
znajdz mistrza polskiego ktory ci zaimponuje technika jak i kopnienciami typowo pokazowymi.
Suska? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli ktos z Was startowal z zawodach dosc dlugo to zauwarzy ze taekwondo ITF sie nie zabardzo sie rozwija.
to dlatego Idzikowskiemu tak dobrze poszło w WTF, bo nie rozumiem?
:twisted:
Nie wiem do czego zmierzasz rustam, ale okazujesz zadziwiajcy brak szacunku dla innych ćwiczących.
Rozumiem, że jako były student ITF, ćwiczący obecnie WTF czujesz się zapewne ekseprtem w obu tych sztukach, ale mimo wszystko trochę pokory by się przydało.
Ja tam nie osmieliłbym się zaryzykować twierdzenia, żę inna organizacja stoi w miejscu (no nie publicznie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
moze sobie troche zarobie.koreanczyk ktory trenuje tylko dla tego ze musi to zaden trener.tylko poprostu osoba ktora liznena odrobine czegos. a osoba ktora trenuje cale swoje zycie zawodowo .nie tak jak my 3x7,tylko non stop po 3 treningi dziennie.i to dopiero jest trener.bo poprostu wie jakie kopnincie jest do czego najlepiej zastosowac.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
bylismy na tych samych zawodach gdzie zostal poprostu wypunktowany 11-3, Idzikowski jest dobry ale tylko na zasadach ITF.
a pozatym roznica między Itf a wtf polega na tym
ze ITF jest sztuka walki, zas WTF jest sportem walki. Jest Instytut Taekwondo ktory zajmuje sie doskolaneniem technik i pakuje sie w WTF ogromną kasę a po za tym to jest sport narodowy.
czy byliscie na MŚ w warszwie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
a pozatym roznica między Itf a wtf polega na tym
ze ITF jest sztuka walki, zas WTF jest sportem walki.
Aha, więc może można uznać, że ITF jako sztuka walki osiągnął perfekcję.
A poza tym , cóż sport to sport - zawsze się będzie rozwijał. Nowe regulaminy, nowe pomysły itd.
Gdzieś czytałem w mądrej książce, że w ITF rywalizacja sportowa to pewien etap rozwoju, ale nie jest to całe Taekwon-Do.
to tyle :-) .
Czy byliscie na MŚ w warszwie?
Nie byłem i żałuję, ale obejrzałem większość filmów :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawostka AMERICAN TAEKWONDO ASSOCIATION.
- Ponad rok temu
-
Rozbicia na MŚ ITF w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Treningi po wakacjach
- Ponad rok temu
-
Rozmowy WTF-ITF
- Ponad rok temu
-
Kolejny nowy
- Ponad rok temu
-
prosba podobna o polskie nazwy technik
- Ponad rok temu
-
Wymagania egzaminiacyjne (?)
- Ponad rok temu
-
WTF w ESKK?
- Ponad rok temu
-
wypalenie po treningach tkd...?
- Ponad rok temu
-
ESKK - kurs taekwondo -> oszustwo czy legalny interes?
- Ponad rok temu