Rozbicia na MŚ ITF w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś z Was oglądał z trybun MS w W-wie?
Jeśli tak, to czy zwrócił może uwagę na konkurencję rozbić?
Bo albo źle widzę, albo niektóre czarne pasy nie są w stanie rozbić ręką (że o dollyo nie wspomnę) dwu desek (chyba, że im źle ustawiono :-) ).
Czegoś tu nie rozumiem.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ale rozbicia to nie tylko sila ale technika rozbic.
Co zrobic, czarny pas niczego nie determinuje. :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czasami zdaza sie ze na zawodach stres sprawia za czlowiek zapomina o tym co potrafi.
Moze sie " spalili " z nerwow.
Napisano Ponad rok temu
Jezu stern nie rob mi tego znowu tego z pasami :wink:
Chwila, chwila,
ja nie mówię o tym, ze zielony pas, pomylił się w Jonji, czy Saju Makgi. Nie mówię, ze czarny pas przegrał w walce sportowej, ani że nie rozbił sześciu desek stojąc na głowie.
Mówię o rozbiciu 2 (słownie: dwóch) desek, uderzeniem ćwiczonym od kilku dobrych lat. Widzisz różnicę?
W przeciwnym wypadku, po co te wszystkie ćwiczenia, skoro strach odbierze nam wszystkie umiejętności???
Poza tym zerknij na wyniki w tej konkurencji (są na stronie PZTKD). Większośc z dwudziestu kilku startujących w tej konkurencji nie poradziła sobie z rozbiciami. I naprawdę nie rozumiem, o co tu chodzi.
pozdro.
ja
Napisano Ponad rok temu
Bo jak debowe to mozna tylko siekierka rozbijac.
Nie wiem bo mnie na tych zawodach nie bylo i znam tylko z opowiesci.
Napisano Ponad rok temu
Moze cos z deskami bylo.
Bo jak debowe to mozna tylko siekierka rozbijac.
Nie wiem bo mnie na tych zawodach nie bylo i znam tylko z opowiesci.
to by wyjasniało dlaczego wygrał Polak. :-)
BTW: na filmikach ze wszystkich technik jakimi rozbijano najzabawniej wygląda Sonkal. Polecam! :-)
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... z tego, co wiem, nie wszędzie na świecie egzaminy na czarne pasy ITF wyglądają tak jak w Polsce...
Gizmo
Co masz na mysli?? :?
Pozdawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z tymi plastikami to nie wiedzialem.
Powinien byc ustalony standard, a nie raz tak innym razem inaczej.
Z wyrazami szacunku
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
w tamtym roku na centralnym letnim zgrupowaniu jeden facet zdawal na koniec u jeduta na czarna belke... walil w nie cholernie mocno i niezle technicznie, a one tylko dzwieczaly jak dzwon
az jedut kazal mu pokazac co to za dechy sobie przytachal
gdy dostal inna deche to wioory polecialy
przydaly by sie jakies wymagania co do dech, w sensie z jakiego drewna itp bo ludzie czesto sami moga niewiedziec w co sie pakuja kupujac/robiac/etc dechy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedziel: deski na egzaminie na dana to nie szerokie pole do kantow bo w przypadku podejrzanych desek kazali wymieniac.Dwa ze niektorzy majac deski jak zapalki nie byli w stanie polamac ich.Poziom niektorych 1 cupow.....
Co do MS: nie wiem ile osob z wypowiadajacych bilo w zyciu deske plastikowa.Niebo a ziemia w porownaniu z drewnem.Drewno peka gdzie chce,przy duzej sile,plastik musi byc trafiony w ten jeden punkt.To wiele tlumaczy czemu reprezentanci krajow na MS nie dawali rady przebic.Spodziewali sie desek z drewna.Pomijam juz fakt ze poziom techniczno silowy co poniektorych rozbijaczy byl conajmniej zalosny...
Ja sie ciesze bo wygral POLAK, Gozdalski Rafal ,moj dobry kolega.Nalezalo mu sie to jak nikomu.Wlozyl duuuuzo pracy w to aby byc World Championem!!
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Ja sie ciesze bo wygral POLAK, Gozdalski Rafal ,moj dobry kolega.Nalezalo mu sie to jak nikomu.Wlozyl duuuuzo pracy w to aby byc World Championem!!
Nasz "sąsiad" zresztą, konkurencja poniekąd - prowadzi zajęcia w tej samej szkole co my...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Przyznaj sie Gizmo kto ja wygrywa?
btw: bede od 19 w Lublinie na kursie specjalistycznym.bedzie w koncu okazja pogadac przy piwie w spokoju
Napisano Ponad rok temu
hehe.no to mala "wojna" o fajterow sie toczy
Przyznaj sie Gizmo kto ja wygrywa?
Powiedzmy - nie narzekam, i to pomimo tego, że u nas mamy wyższe składki...
Jak będziesz w Lublinie, zapraszam. Telefon znasz.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
trzeba przyznac poziom tkd itf nie jest juz za wysoki nie chodzi tylko o rozbicia wiekszosc dobrych zawodnikow rezygnuje i szuka innych drog
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Moj trener regularnie prowadzi szkolenia dla np. ochrony, sam juz pracuje w tym zawodzie kilkanascie lat. On jak i jego uczniowie maja wysoki pozion, podobnie jak wielu moich znajomych i nie chodzi tylko o walke sportowa aletez ta w realu. Duzo znasz itf' owcow ???
Niedziel: deski na egzaminie na dana to nie szerokie pole do kantow bo w przypadku podejrzanych desek kazali wymieniac.Dwa ze niektorzy majac deski jak zapalki nie byli w stanie polamac ich.Poziom niektorych 1 cupow.....
Moi znajomi sami kopali w "nadwyrezone" kiedy kopali bandaja, mie mowie ze byly perfidnie ponacinane, tak ze wystarczylo pukniecie.
Nie kopalem w plastiki, wiec sie nie wypowiadam.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi po wakacjach
- Ponad rok temu
-
Rozmowy WTF-ITF
- Ponad rok temu
-
Kolejny nowy
- Ponad rok temu
-
prosba podobna o polskie nazwy technik
- Ponad rok temu
-
Wymagania egzaminiacyjne (?)
- Ponad rok temu
-
WTF w ESKK?
- Ponad rok temu
-
wypalenie po treningach tkd...?
- Ponad rok temu
-
ESKK - kurs taekwondo -> oszustwo czy legalny interes?
- Ponad rok temu
-
Sezon treningowy 2003/2004
- Ponad rok temu
-
Witam
- Ponad rok temu