Dane techniczne:
Blade Steel CPM S30V
Blade Thickness 5/32" 4mm
Clip Stainless steel/black
Diam. Blade Hole 9/16" 14mm
Edge Type: PlainEdge
Handle Material G-10
Length Blade 4" 102mm
Length Closed 5 1/2" 139mm
Length Overall 9 1/2" 242mm
Weight 4oz 113g

Sam noz po wyjeciu z pudelka oczywiscie golil ...naturalnie na dzien dobry ogolilem przedramie i nacialem mnostwo karteczek

Wg. model tego noza wraz z biegiem lat przechodzil cala mase drobnych kosmetycznych zmian ...i wydaje mi sie ,ze i moj model takie wlasnie zmiany przeszedl....mianowicie zdaje mi sie ze LinerLock zostal "odchudzony"

widzialem kiedys zdjecia military Pitera i liners wydawal mi sie duzo grubszy od obecnego ,rowniez naciecia w miejscu ,w ktorym liner styka sie z ostrzem byly inne...oczywiscie moge sie mylic bo zdjecia nie zawsze oddaja rzeczywisty obraz

Inny jest tez niestety napis na ostrzu....czarne nie za bardzo pasujace "military" osobiscie wolalbym model w ktorym napisy te byly wyryte jak w niesmiertelniku...ale jest to kwestia gustu

Nie jest to tez zadnym mankamentem i zupelnie w niczym nie przeszkadza

Ale jesli juz szukac bledow to jest nim napweno klips...nie wiem po jaka cholere spyderco maluje je na czarno ...wystarczylo ze troche go ponosilem i ze srubek i niektorych miejsc na klipsie zeszla czarna farba

Nie wyglada to zbyt estetycznie i pewnie niedlugo bede mosial zrobic to co kazdy uzytkownik Spyderco robi po jakims czasie....wziasc papierek scierny i zetrzec klips z farby

W samym nozu ,czubek moze sie wydawac "lamliwy" jednak sa to tylko obawy (dopoki nie bedziesz nim odkrecac duzyych srub np. w samochodzie ,nic sie nie powinno stac

Noz byl wbijany w drzewo i w panorame firm z tego roku , ostrze doszlo gdzies do 500 strony

Takze......patrzac na Spyderco Military w calosci jest to kawal swietnego noza ....po tygodniowym cieciu papierkow,drewna,plastikowych butelek i pudelek noz dalej spokojnie goli

Jeszcze kilka zdjec na koniec:

Pozdrawiam!