PUSH DAGGER PO POLSKU
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..UWAGA ... 61zł A JA MYŚLAŁEM ŻE ZA TAKĄ KASĘ NIC POŻĄDNEGO SIĘ NIE KUPI ..
..i tu się z tobą zgadzam, nie kupi się
ps. I NIE KRZYCZ TAK BO USZY BOLĄ!
...ale dlaczego akurat push dagger 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak na marginesie to mam zamiar nabyc kiedys wz. 8 lub wz. 26 wlasnie do zastosowan typu spacery po lesie, struganie patykow i krojenie kielbaski na grill. Co do jakosci to pewnie jest tak, ze jest ona wprost proporcjonalna do ceny noza. Ogladalem dwa tanie skladaki (wz. 1s oraz wz. 2s) i stwierdzilem, ze zostaly raczej "wystrugane" niz wykonane na jakichs obrabiarkach. Do tych drozszych nozy ze stala glownia nie mam zastrzezen.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tematu wracając jednak... moment? Jak to tak? PushDagger? DO LASU? Niech mnie ktoś poprawi, bo może ja ze wsi jestem i się nie znam - czy PushDagger to się nadaje do tego żeby nim coś np. zestrugać?
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dł. ostrza: 13,0 cm
dł. całkowita: 16,0 cm
ostrze: błyszczące
rękojeść: drewno afrykańskie
cena: 70,00 PLN/brutto
cena promocyjna: 61,00 PLN/brutto
Nóż obronny.Stosowany jest również jako nóż myśliwski, a także jako nóż turystyczny.
Wash & Go???
Ostrze wykonane jest z wysokostopowej stali nierdzewnej.Jego twardość po obróbce cieplnej wynosi 56-58 HRC.
Jasne 8O
Rękojeści oprawiane są w drewno afrykańskie o nazwie Sapelli.
Do każdego noża dołączony jest (gratis) futerał wykonany z naturalnej skóry: brązowej lub jasnej.
Naturalna skóra - dobre ... W takiej cenie... 8O :roll:
"ale pokroić kiełbaskę na grila czy zastugać patyki na ognisko i owszem."
Tym??? A nie prościej kupić Victorinoxa?? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Z ostatniej chwili właśnie zauważyłem że wzór 29 świetnie nadaje się do smarowania kanapek. jeśli chodzi o struganie i bolące paluchy struga się znakomicie paluchy wcale nie bolą wystarczy pożądnie zacisnąć palec wskazujący iśrodkowy na rękojeści i to cała filozofia.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Ale do krojenia chyba byle scyzoryk jest lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sztylet Naciskowy
z takim okresleniem sie nie spotkalem nigdy. W polskiej terminologii nazywa sie to dźgacz...
Naturalna skóra - dobre ... W takiej cenie...
wlasnie mam ten noz przed oczyma i pochwa jest rzeczywiscie z naturalnej skory (dziwny zwrot - skora jest tylko naturalna)...
Co do samego noza - rzeczywiscie ciezko znalezc dla niego zastosowanie... Na typowy noz obronny jest za dlugi, na uzytkowy nie ta rekojesc... jedyne zastosowanie jakie widze to noz typu skinner, ale tu powinni sie wypowiedziec Ci ktorzy choc raz oprawiali zwierzyne czy tego typu klinga sie do tego nada...
ja po prostu lubie tego typu noze i dla mnie to nozyk do kolekcji... i tyle :-)
Napisano Ponad rok temu
a ty xarr nie powinienes na wakacjach byc???
jestem ale trza budo czasem odwiedzac nie ? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
wlasnie mam ten noz przed oczyma i pochwa jest rzeczywiscie z naturalnej skory (dziwny zwrot - skora jest tylko naturalna)...:
Są też podróby i to się określa: sztuczna skóra czyli skaj. Ja przymajmniej spotkałem się z takim określeniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nie tylko zytel
- Ponad rok temu
-
Wtopa na militaria.pl ;)
- Ponad rok temu
-
RazorBack
- Ponad rok temu