Ma sie nijak, ale jak mowia " jak ktos prosi do tanga, to trzeba sie jak najszybciej na parkiecie zjawic " :wink:
Genoshia jade od poczatku :
1. Co do capuery, lub copoeiry, lub kaplery to puki wszyscy wiedza o to chodzi to nie ma problemu.
Mi nie przedszkadza ze ktos mowi teklondo, tekwondo, czy jakos inaczej bo " prawdziwa sztuka krytyki ... "
Ale bu by byc sprawiedliwym to od teraz bedzie tak jak chcesz ( jak ja lubuie sprawiac ludziom przyjemnosc :wink: ).
2.Widzisz tu masz racje co do ich poziomu. Nie byli mocni ( nie powiem ze dupy, bo raz ze nie wysmiewa sie pokonanego, dwa umniejszylbym swoje zaslugi
). Bjj jest inne, jesli jest uzupelniane o kbox, tkd, box to jest 200% skuteczniejsze.
3. Co do lokci to wiedzialem. I zobacz mi mie chodzilo ze nauke capoeiry ( :wink: ) mozna wsadzic do d... , tylko ze w czasie 3 lat po ktorych, nie mow ze jest inaczej, jestes praktycznie goly mozesz osiagnac duzo wiece w innym stylu. Dam przyklad twoje 1,5 roku na bjj, teraz idziesz na 1,5 roku na tajski box. Jakie ma szanse ten po capoeirze z toba ?
4. Praca rak. Wcale nie jest dobra. Przepraszam, ze to mowie, ale wcale nie jest dobra, chyba ze gosc cwiczyl np box czy cos takiego.
5. Ja nie rzucilem tym stereotypem, ja sie z nim spotkalem 1:1. Na ulicy byl bardzo niedoswiadczony..
6. Po ilu latach jestes gotowy na pierwsz spating i jak on wyglada ?
7.Dostalbys lomot, ale on cwiczy kilkanascie lat, ma doswiadczenie. Od mojego tez bys dostal i od wiekszosci innych tez ale czy to swiadczy o skutecznosci danego stylu?
6.