Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cytat
wlasnie po to aby rozwijac ....miesnie....znaczy chcialem powiedziec KI.
Napisano Ponad rok temu
budo_Szczepan napisał
Jednoczesnie bycie silnym fizycznie zaczyna przeszkadzac na pewnym etapie rozwoju, bo po co sie uczyc finezji jak i tak sila wszystkie techniki sie przepchnie. Tak sie dzieje, dopoki taki Janko-silacz nie trafi na silniejszego od siebie, albo na bardzo doswiadczonego, co potrafi ta cala jego sile zneutralizowac. Wtedy wychodzi cieniarstwo techniczne.
...i tak to juz jest z ta sila....
Napisano Ponad rok temu
budo_Chugaeri napisał
(pomijając sex, narkotyki i wódkę
)
Napisano Ponad rok temu
Obejrzałem pare filmików z O-sensei i spostrzegłem, że demonstrował niezwykłą siłę. Czytając życiorys twórcy aikido dużą siłą i masą uke też trzeba mieć pewną siłę. Jak myślicie
Jak wytrenować najlepiej siłę potrzebną w aikido
Napisano Ponad rok temu
Równocześnie mówi się, że w aikido siła nie jest potrzebna.
Napisano Ponad rok temu
Równocześnie mówi się, że w aikido siła nie jest potrzebna.
bzdura.. nie wiem dlaczego tak sie to utarlo.. dla mnie jest to bezsensowne.. po to sie trenuje sztuki walki , by nie byc cherlawym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...ale jesli stracisz "poczatki" na cwiczenie miesni a nie aikido to nigdy nie osiagniesz poziomu 9dana:)))
...pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zalezy z kim sie cwiczy
![]()
Jesli z kims slabszym fizycznie i technicznie ,to sila zupelnie niepotrzebna :wink: ,wystarczy troche techniki.
Niestety trzeba byc na bardzo dobrym poziomie technicznym, aby nie przejmowac sie sila przeciwnika.
Ale trzeba miec wogole kondycje,a to idzie z sila.
Jest ciezko cwiczyc z silniejszymi,ja to wiem dobrze bo doswiadczam na wlasnej skorze.Zaczelam chodzic na silownie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest ciezko cwiczyc z silniejszymi,ja to wiem dobrze bo doswiadczam na wlasnej skorze.Zaczelam chodzic na silownie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tez kiedys bylem taki delikatny i wrazliwy jak ty.
Napisano Ponad rok temu
Błachachachacha.
![]()
![]()
No, ja jakoś tego nie pamiętam
:wink:
Napisano Ponad rok temu
I nie pekaj ze smiechu :wink: ,tylko napisz cos madrego,przyjmuje dobre rady
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu