Teleskop
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Uciekać trzeba szybko i się nie pokazywać w tym rejonie przez najbliższe 1-1.5 miesiąca...
Napisano Ponad rok temu
Teleskop to super rzeczi na miejscu tech frajerów na górze zakazałbym używania noży a oddał ludziom teleskopy!!
Sam używam czasem ale w sytuacji prawdziwego zagrożenia. Teleskop + dobry gaz i nie ma chu*$a na mariole!! Walka wygrana!!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
lity ale nie twardy ?? z gąbki ?? )Słyszałem od gościa w "Safari", że jak baton jest lity - bez twardego zakończenia to legalny... Nie wiem - w każdym razie taki sprzęt można legalnie kupić - gorzej z używaniem :wink:
a poza tym nie mozna legalnie kupic batona bez zezwolenia a na sprzedawanie takiego sprzetu wymagana jest koncesja!!! więc jesli gdzies ktos kupuje teleskopa to czyni to nielegalnie jesli podmiot go sprzedający nie ma koncesji na handel tkzw.technika militarna lub policyjną.
na ogół koncesje mają tylko sklepy z bronia i to nie air soft gun .
Napisano Ponad rok temu
Może się mylę, ale mam w wrażenie w że podziemiach Dworca Centralnego w DC oba sklepy z nożami mają też batony na stanie... i nie sądzę by robili problemy przy zakupie, bo sam kiedyś gadałem z jednym ze sprzedawców...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
lity ale nie twardy ?? z gąbki ?? )
Hehe "pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału"
Co to cholera za WKŁADKI? Jak to się zdefiniuje to szybko się określi - co można mieć a co nie.
Wiesz - poza tym to gość tak mówił...
a poza tym nie mozna legalnie kupic batona bez zezwolenia a na sprzedawanie takiego sprzetu wymagana jest koncesja!!! więc jesli gdzies ktos kupuje teleskopa to czyni to nielegalnie jesli podmiot go sprzedający nie ma koncesji na handel tkzw.technika militarna lub policyjną.
na ogół koncesje mają tylko sklepy z bronia i to nie air soft gun .
To sklep z bronią (gazówki, ostre zdaje się też - no i noże ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki styl
- Ponad rok temu
-
Samoobrona Marek Rudzki Wrocław
- Ponad rok temu
-
Zgodnie z prawem?
- Ponad rok temu