jedzonko:-)
Napisano Ponad rok temu
jakie posilki sa najlepsze gdy trenuje na mase ?? i by mi tluszczu nie przybylo :wink:
patrzylem na jakis stronach z dietami to mozna sie zalamac, kurde o co tam chodzi ?? :-) (skad wiem ile kalori maja 4 kromki z szynka? )
chodzi mi oto czy jakis chudzielec stosowal jakas diete i czy mu masy przybralo
ja jem ze 3, 4 razy dziennie (10,11 - sniadanie, 15,16 - obiadi, 20-24 kolacja, no i cos tam sie jeszce przekasi)
bo teraz to tylko wpierdzielam wszystko cos sie da, byle duzo:-) ale od jakis 2 miesiecy nie widze wzrostu masy (waze tak 62-63 kg, wzrost 170cm - chcialbym z 70kg wazyc, ale miesni)
a i czy mozliwe jest zdobycie tej masy tylko cwiczac, bez zadnej diety?
dobra koncze, sorki ze ten nielad:-) ale dzis nie jest moj dzien :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
, bo to cholernie malo 1cm
to nie jest mało
a i czy mozliwe jest zdobycie tej masy tylko cwiczac, bez zadnej diety?
nie bardzo
hmm... a z tym jedzeniem, to osobiście moge ci powiedziec, że moim zdaniem, według mnie, z mojego doświadczenia, w mojej opinii i mniemaniu ( rozumiesz ) nie należy zbytnio sajentyfikować sobie diety, chyba, że planujesz sobie w przyszłości zostać technologiem żywienia...
jedz odpowiednio dużo i często, najlepiej około 5 posiłków dziennie. staraj sie nie jeść zbyt tłusto, oczywiście... tzn unikaj golonki i jedz osławionego kurczaka ( białe mięso wogóle... królik też jest dobry...). z masła na kanapkach chyba nie musisz rezygnować.. i z jajek też nie... mm... co by ci tu jeszcze... mm... myśle że intuicja ci podpowie co jeść a czego nie... to nie jest takie trudne...
aahh... no i polecam biegać ze 3 razy w tygodniu ( siłownia też 3 ) , to pomoże nie tylko w utrzymywaniu tłuszczu na rozsądnym poziomie, ale zwiększy wytrzymałość nawet przy ćwiczeniach na siłowni...
ja zanim zaczałem ćwiczyć ( tzn nie ćwiczyć wogóle, tylko na siłowni ) , ważyłem 66kg, po 1,5 roku ważę 73 ( teraz troche żałuje, ale to nic ), a tłuszczu mam mniej niż wczesniej... hmm.. nie brzmi to szokująco, ale na to trzeba sie przygotować : na efekty trzeba poczeekać!..
Napisano Ponad rok temu
ryz, duzo ryzu... i miecho z kurczaka. i przy odpowiednim treningu mozna szybko nabrac masy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A może najpierw zacznij solidnie ćwiczyć, co? Rozciągnięcie mięśni to kwestia kontroli nerwowej ich długości, a nie diety.A może słyszeliście, może są jakieś specjalne wskazania, co jeść albo czego nie jeść, w celu łatwiejszego i szybszego rozciągania?
Napisano Ponad rok temu
a i jeszce jedno pytanie czy jak mi przez 3 tygodnie uroslo 1 cm w lapie (biceps) to znaczy ze mam za male obciazenie ?, bo to cholernie malo 1cm
8O Oo... 1 czm w 3 tyg ? no pogratulowac... 8O Ale chyba jednak jest to ujedrnienie miesnia, nie majace za wiele wspolnego z faktycznym przyrostem Gdybys powiedzial, ze 1 cm. w 3 LATA - to byloby malo.. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuję poczytać co nieco o rozciąganiu, a nie pisać takich farmazonów. Rozciąga się przede wszystkim mięśnie, uelastycznianie ścięgien i stawów jest prostą drogą do problemów.ale rozciaganie nie wiaze sie tylko z miesniami. sciegna i stawy... . moj kumpel spijal jakis sok z czarnej rzepy i jakies napary z liscia laurowego. paskudztwo to podobno mialo to usuwac jakies zlogi. nie wiem ile w tym prawdy, ale koles rozciagnal sie na maxa. prawie nic nie cwiczy, a szpagat mu juz zostal...
Napisano Ponad rok temu
a co ty myslisz ze nie ćwiczę? próbuję rozprawić się w gronie znawców z legendami typu, że na przyklad jedzenie mięsa utrudnia rozciągnięcie, i nie pytaj kto mi takich farmazonów naopowiadał, bo już nawet nie pamiętam ..A może najpierw zacznij solidnie ćwiczyć, co? Rozciągnięcie mięśni to kwestia kontroli nerwowej ich długości, a nie diety.A może słyszeliście, może są jakieś specjalne wskazania, co jeść albo czego nie jeść, w celu łatwiejszego i szybszego rozciągania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witam
waze tak 62-63 kg, wzrost 170cm - chcialbym z 70kg wazyc, ale miesni
Mialem ten sam problem tylko przy wzroscie 185cm wazylem 65kg
Ja poszedlem inna droga (wielu jej nie pochwala) nic mi nie pomagalo i dlatego zacząłem stosowac steryd. Teraz 185cm i 88kg
Dla zainteresowanych:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Agent Smith
-------------------------------
A kto umarł, ten nie żyje...
Napisano Ponad rok temu
Ja poszedlem inna droga (wielu jej nie pochwala) nic mi nie pomagalo i dlatego zacząłem stosowac steryd. Teraz 185cm i 88kg
A fiutek staje?
Napisano Ponad rok temu
A fiutek staje?
Staje.
Skad Ci przyszlo do glowy, ze moze byc inaczej ?
Napisano Ponad rok temu
Mialem ten sam problem tylko przy wzroscie 185cm wazylem 65kg
Dla zainteresowanych:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ehhh - kulturystyka to kalectwo, a sterydy to syf. I wcale nie dają przewagi w walce...
No nic - pogadamy za 10-15 lat... (jak się pojawią efekty).
Napisano Ponad rok temu
Ehhh - kulturystyka to kalectwo, a sterydy to syf. I wcale nie dają przewagi w walce...
mylisz pojecia...
No nic - pogadamy za 10-15 lat... (jak się pojawią efekty)
efektow nie bedzie bo mialem jeden cykl i wiecej nie chce bo wiem, ze wtedy moze byc tak jak piszesz. Jednak w tak malej dawce (dobieral ja kolega lekarz a nie jakis ABS) Ty tez je pochlonąłeś i o tym nawet nie wiesz... No chyba, ze nie jadles nigdy kurczakow z rozna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mylisz pojecia...
Co mylę? Piszę ogólnie...
efektow nie bedzie bo mialem jeden cykl i wiecej nie chce bo wiem, ze wtedy moze byc tak jak piszesz. Jednak w tak malej dawce (dobieral ja kolega lekarz a nie jakis ABS) Ty tez je pochlonąłeś i o tym nawet nie wiesz... No chyba, ze nie jadles nigdy kurczakow z rozna
Heh - w kurczakach są innego rodzaju środki, nie działają w ten sposób
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przepuklina
- Ponad rok temu
-
kreatyna a spalacze tluszczu
- Ponad rok temu
-
Góry