jakie techniki sprawiaja wam najwieksza trudnosc?
Napisano Ponad rok temu
A te wszystkie wywrotki po wysokich kopnieciach widziales? Podciecia, wyhaczenia, nadzianie sie na low'y czy na prawy prosty ? Ze juz nie powiem o turniejach gdzie dozwolone jest chwytanie - tam kopniecia na glowe koncza sie sprowadzeniem do parteru, a tam... wiadomo, uderzenia odgrywaja znacznie mniejsza role, a kopniecia to juz...
Napisano Ponad rok temu
I o chwytaniu tutaj nie mow, bo rownie dobrze moglbys podac przyklad walki z samurajem uzbrojonym w miecz ostry jak brzytwa! Wtedy to dopiero jest ryzyko 8O Mozna sie przewrocic nie tyle co z braku rownowagi co z braku podpory
Napisano Ponad rok temu
Ode mnie tyle w tej kwestii. EOT
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za dyskusje
Napisano Ponad rok temu
PS. Czy ty sugerujesz, ze taki 'kwadratowy' le Banner nie potrafi kopac na glowe? Nie dociera do ciebie, ze potrafi i to doskonale, jednak jako ze doswiadczeniem przewyzsza mnie i ciebie razem wzietych i podniesionych do osmej potegi - nie robi tego, bo zdaje sobie sprawe, czym sie ryzykuje ?
A te wszystkie wywrotki po wysokich kopnieciach widziales? Podciecia, wyhaczenia, nadzianie sie na low'y czy na prawy prosty ? Ze juz nie powiem o turniejach gdzie dozwolone jest chwytanie - tam kopniecia na glowe koncza sie sprowadzeniem do parteru, a tam... wiadomo, uderzenia odgrywaja znacznie mniejsza role, a kopniecia to juz...
Genosha - daj sobie spokój :wink: :roll: Pewni ludzie, zakochani w wysokich kopnięciach nie rozumieją argumentów Ubawiłem się czytając tę dyskusję. Pewnych technik się nie stosuje (ja np. w walce realnej nigdy nie kopnąłem z wysoku i obrotu - bo ze sportowych sparingów TKD wiem, jak bolesne jest lądowanie na glebie. Co w kontekście walki sportowej jest ok - ale i tak nieprzyjemne, ale jakby ktoś zaczął kopać na ziemi? A co jak wchodzi kontra w trakcie takiej ewolucji :roll: etc.)
Ale nieeee .... Pewnie oni w K1 tak naprawdę nie umieją kopać :wink: :bad-words:
I dlatego kopią lowki...
Napisano Ponad rok temu
A o obrotowej armadzie byla dyskusja w kontekscie capoeiry.
Zawsze jakis buc musi sie wtracic w dyskusje na tym forum ze swoimi rewelacjami
Napisano Ponad rok temu
o kopnieciu bocznym na glowe - ignatchow potrafi to lepiej niz reszta i przez to to stosuje.
No i tu sie nie zgadzamy, ale to juz tylko moje i Twoje subiektywne odczucie.
Pax :wink:
Napisano Ponad rok temu
LOL ja wspomnialem tylko o kopnieciu bocznym na glowe - ignatchow potrafi to lepiej niz reszta i przez to to stosuje.
A o obrotowej armadzie byla dyskusja w kontekscie capoeiry.
Zawsze jakis buc musi sie wtracic w dyskusje na tym forum ze swoimi rewelacjami
1) Uważaj kogo nazywasz bucem... :balisong:
2) Napisałeś:
Bo regula jest taka, ze zadzieranie nogi do gory nie jest mocna strona wiekszosci zawodnikow w K1
3) Goście na K1 na pewno umieją kopać i to dowolne techniki...
4) Zastanów się co piszesz.
Napisano Ponad rok temu
Jaki ja glupi bylem
Napisano Ponad rok temu
Ok, zmieniam zdanie. Od dzisiaj uwazam, ze zawodnicy startujacy w blyskotliwym turnieju K1 sa tak dobrzy w kopaniu na glowe, ze stwierdzili, ze ten sposob sie do niczego nie nadaje!
Nadaje - do kończenia przeciwnika 8)
Co wiecej w realnej ulicznej walce kopniecia inne niz lowkick na udo koncza sie powaleniem na ziemie i natychmiastowym duszeniem!
Nie jest wiele innych technik, ale poniżej pasa. Zapraszam do działu combat, ulica, cross-budo - DZIESIATKI dyskusji na ten temat już były... W ogóle podnoszenie nogi jest niebezpieczne.
Zeby tego malo *na wojnie* kopniec bocznych i obrotowych uzywaja only kamikadze 8O - gdyz sa glupi i nie wiedza co ryzykuja ofkoz :wink:
Jaki ja glupi bylem
O jakiej wojnie mówisz? Na wojnie raczej trudno w ogóle kopać...
Napisano Ponad rok temu
Goliatus, nie koloryzuj, nikt nie mowi ze kopniecia na glowe sa do niczego. Sa po prostu niebezpieczne dla obu stron i dlatego doswiadczeni zawodnicy przedkladaja nizsze techniki w walkach na zasadach K1 nad wysokie.
I to chyba wyczerpuje ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fanatyk capoeiry i wychwala wysokie efektowne kopniecia. Normalka co nie? 8O
Peace - sam rozpykałem kiedyś (początek trenowania TKD + worek) gościa samymi dollyo chagi (okrężnymi) na brzuch i głowę - dawne czasy... Jednak K1 i walki REALNEJ do tego nie mieszaj!
Aha - posparuj z goścmi z kicka, TKD ITF-u, krav-maga - zobaczysz na ile przyda Ci się wysoki kop!! :roll:
Combat style rulez!!
A w ogóle to:
A potem dopiero kopie się powyżej pasa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat, ja sie czasem zastanawiam czy Ty na wszystko masz jakies objasniajace tablice, slogany i wykresy
Hehehehehehe - nie na wiele rzeczy nie mam
A czasem walę te "tablice, slogany i wykresy" "dla jaj" 8)
Napisano Ponad rok temu
Combat, ja sie czasem zastanawiam czy Ty na wszystko masz jakies objasniajace tablice, slogany i wykresy
A tak z tym się zgodzę, ha ha ha.
No ale warsztat dobrze świadczy o combacie
Napisano Ponad rok temu
Wiem - wojna rzadzi sie swoimi prawamiFanatyk capoeiry i wychwala wysokie efektowne kopniecia. Normalka co nie? 8O
Peace - sam rozpykałem kiedyś (początek trenowania TKD + worek) gościa samymi dollyo chagi (okrężnymi) na brzuch i głowę - dawne czasy... Jednak K1 i walki REALNEJ do tego nie mieszaj!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co to ??
- Ponad rok temu
-
Na temat trików
- Ponad rok temu
-
Capoeira...
- Ponad rok temu
-
wyskok
- Ponad rok temu
-
mowilem, mowilem!!! :D
- Ponad rok temu
-
Adam Faba nie jest pierwszym Polakiem capoeiristą????
- Ponad rok temu
-
Film "Cordao de ouro"
- Ponad rok temu
-
Symbol
- Ponad rok temu
-
27 czerwca - 2 urodziny ADG sekcja Warszawa
- Ponad rok temu
-
Relacje z warsztatow Capitaes de Areia w Berlinie,2003