jakie techniki sprawiaja wam najwieksza trudnosc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najwieksza trudnosc sprawiaja mi wszystkie techniki "do tylu" tzn mortal itp. mam uraz psychiczny ktory skutecznie uniemozliwia mi ich wykonywanie (upadlem na glowe).
Ja tez mam kumpla ktory podczas proby salta upadl na glowe, ale dzisiaj juz je robi. Filmik jest na jakims samplerku na mojej stronie.
Co do technik. Armada Dupla (zamiast armada dupla wychodzi mi dupla flip), Reverse Planche, Manna, Au Esquisito, Au Giratoria, Aerial Au Chibata, Helicoptero (damn), Raiz, Sideswipe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aaa no oczywiscie wszystkie kopniecia!!;] jak ktos jest tak nierozciagniety jak ja to zadne kopniecie powyzej pasa mu nie wyjdzie ladnie
To jest nas więcej.Kopnięcią a zwłaszcza armada , martelo itd sprawiają mi ogromną trudność ,ponieważ akurat w tą strone nie jestem rozciągnięty jak należy
A tak poza tym to ja wszystko partole
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a dobra armada sprawia ze worek leci pod sufit
Chyba gruszka bokserska. Armade kopiesz bokiem stopy, kostką - nie da rady kopnąć tak mocno by prawdziwy worek treningowy naprawdę poważnie ruszyć.
Samo kopniecie tez nie jest wcale tak mocne jak wielu sadzi. Ani tak grozne.
Napisano Ponad rok temu
Dodam jeszcze, ze technike ciezko wykonywac dobrze, na dodatek jest zdradliwa i dosc ryzykowna. Chociaz nasz ulubiony gdyński "kopacz leżących" ponoc spowodował armadą 'out of order' u jakiegoś ulicznego dałna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak czy siak, armada slusznego worka - taki, ktory mniej wiecej imituje tors przeciwnika - nie ruszysz. Zreszta kopnij armada na korpus partnera - trzeba miec wielkiego fuksa zeby zrobis mu jakakolwiek krzywde i samemu zachowac rownowage. To kopniecie nie nadaje sie do walki poza roda.
A Calango trzeba oddac, co jego - kopie faktycznie bardzo ladnie i szybko, wiec jestem w stanie uwierzyc ze jakiegos frajera armada znokautowal. Ale na tym forum malo kto tak potrafi, wiec nie roztrzasajmy tego tematu ponownie - armada trzeba trafic w twarz, co w warunkach ulicznych jest _bardzo_ trudne.
PS. Nie ma to jak stary dobry low kick :twisted: idzie toto na wysokosci troche powyzej kolan, jak nie trafi w jedna noge, to przyrznie w druga. Masakra.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stary dobry lokik Moze niezbyt eleganckie zagranie, ale podoba mi sie wersja kopniecia w wewnetrzna czesc uda, gdy przeciwnik stoi w parallel/cadeira (nazwa zaleznie od grupy ) - nie dosc, ze boli, to jeszcze wytraca z rownowagi i rytmu. Nie stosowalem, kisze na jakas ostrą roda...
Napisano Ponad rok temu
refkleksje sa takie: tak czy siak kontaktowo w zasadzie zawsze kopie pieta (nawet jezeli palce skierowane w strone sufitu) a nie bokiem stopy. jezeli wkladam w kopniecie max sily i staram sie jeszcze przed sama "gruszka" przyspieszyc noge to faktycznie skrecam leciutko biodro i stope mam skierowana lekko pod katem.
zaskakujace bylo to, ze mimo, iz faktycznie nie jest to najlepsze kopniecie do walki (ze wzgledu na wysykosc i pozycje tylem) to zdziwila mnie jednak moc tego kopniecia. dobrze wykonane i poprawnie wcelowane jest naprawde mocne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na kolana
a nie lepiej na peciny? po przyjeciu lowkcka na peciny skladasz sie jak nic...a pozniej juz tylko dobre martelo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co to ??
- Ponad rok temu
-
Na temat trików
- Ponad rok temu
-
Capoeira...
- Ponad rok temu
-
wyskok
- Ponad rok temu
-
mowilem, mowilem!!! :D
- Ponad rok temu
-
Adam Faba nie jest pierwszym Polakiem capoeiristą????
- Ponad rok temu
-
Film "Cordao de ouro"
- Ponad rok temu
-
Symbol
- Ponad rok temu
-
27 czerwca - 2 urodziny ADG sekcja Warszawa
- Ponad rok temu
-
Relacje z warsztatow Capitaes de Areia w Berlinie,2003